ozzi97 0 Napisano 21 Lipiec 2012 Witam [b]Moją pierwszą propozycją jest[/b] to, aby gracze mogli wykupywać na czacie tak zwane reklamy. Polegało by to na tym, że gracz płaci na przykład 5ng za jeden dzień i pisze królowi jaka by miała być wiadomość wyświetlana na czacie np.: [b][i]Inżynier Ronald zaprasza. Tylko u mnie najtańsze craftowanie, motyki dla farmerów i kilofy dla kopaczy [/i][/b]Wiem istnieje coś takiego jak komenda "/me", ale gracz musi sam to wpisywać i musi być online. A taka wykupiona reklama może być wyświetlana co 10-15 minut nawet jeśli gracz jest offline co jest wielkim plusem Wiem, że da się takie reklamy zrobić bo są przecież wiadomości serwerowe. Muszą tylko wyrazić swoje zdanie na ten temat gracze oraz administratorzy. [b]Drugą moją propozycją jest[/b], aby (jeśli to możliwe) administratorzy zrobili questy dla poszczególnych klas, bo na przykład ja jako farmer musiałem zrobić kamienne narzędzia. I także, żeby te questy były bardziej, nie wiem jak to napisać... przejrzyste? Ponieważ musiałem zrobić dom. Ale nie wiadomo co było zaliczone do domu, jak on musiał wyglądać. Przynajmniej mi nie było okazji poznać tej wiedzy. [b]Trzecią propozycją jest[/b] robienie jakiś turniejów bitewnych pomiędzy klasami np. farmerzy kontra inżynierowie i oprócz okazji pokazania swoich umiejętności bitewnych była by to też wspaniała okazja, aby za drobną opłatą wystawić koło takiego turnieju sklepy gdzie będzie można kupować na przykład od kopaczy cobbelstone albo inne cenne minerały, od inżynierów broń, a od farmerów jedzonko. Czytając to możecie sobie myśleć, że przecież inżynierowie i zarąbią mnóstwo kasy bo u kogoś będzie trzeba zrobić broń. I właśnie by tak nie było bo nasz Wielki Wspaniały Król dałby nam biednym wieśniakom na jedną walkę zwykły kamienny miecz. Oczywiście gracze biorący udział w turnieju mogliby przynieść swoje własne bronie, ale podstawową bronią którą dostaje każdy gracz jest kamienny miecz. Dziękuje za przeczytanie tego, do widzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Camil92PL Napisano 21 Lipiec 2012 Odnoście [b]propozycji drugiej[/b] - każdy quest jest wykonalny przez każdą profesję, niestety w chwili obecnej nie ma dobrych pluginów od questów (jedynie npc'y, które wprowadzimy wkrótce) i nie da się podzielić na osobne profesje. Apropo tego questu z wybudowaniem domu to wystarczy postawić wymaganą ilość klocków na ziemi . Odnośnie [b]propozycji trzeciej[/b] musimy przemodelować trochę miasto, gdy to zrobimy będą odbywać się turnieje, jak i staramy się aby działki sklepowe zaczęły być wykorzystywane do tworzenia sklepów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozzi97 0 Napisano 21 Lipiec 2012 A co z propozycją pierwszą? Czy weszła by w życie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Camil92PL Napisano 21 Lipiec 2012 Pomyśle nad co tygodniową/codzienną licytacją na reklamy w automessenge - tam gdzie są informacje o serwerze... Powiedzmy, że licytacje wygrywa 10 osób, które najwięcej zaoferowały i taki tekst wyświetlał by się co 2 minuty jedna wiadomość czyli 1 reklama na około 30 minut wliczając w to notatki o serwerze i powtarzana była by przez cały dzień/tydzień. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozzi97 0 Napisano 21 Lipiec 2012 Jeszcze jedną moją propozycją jest to, aby gracze coś tracili przez śmierć (ale nie wiele tego tracili), ponieważ większość jak ma pusty pasek głodu to idzie się po prostu zabić i potem farmerzy nic nie zarabiają na jedzeniu. Albo jeśli to możliwe, żeby gracze tylko wtedy tracili coś gdy umrą mając pusty pasek głodu. I jeszcze jedno pytanie... Czy rekrutacja na kid-moderatora nadal trwa ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Camil92PL Napisano 21 Lipiec 2012 rekrutacja nadal trwa, a jeśli chodzi o utraty to tracą cały ekwipunek czyli też i walutę - no chyba, że giną obok domu. Można by wprowadzić ban 5-10 minut za śmierć, ale to było by w sumie bez sensu. Edit. Może udało by się wprowadzić coś takiego, że po śmierci nadal pozostaje minimum życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jonat96 0 Napisano 23 Lipiec 2012 najlepiej jeśli dacie rady to zróbcie tak żeby po śmierci pasek głodu się nie regenerował Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Camil92PL Napisano 23 Lipiec 2012 właśnie będziemy to wprowadzać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach