Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Szymoniak

Gift Code

Rekomendowane odpowiedzi

Szymoniak    0
Po stracie swojego konta mam zamiar zakupić drugie. Tylko problem w tym, że nie wiem gdzie można kupić w miarę taniego gift code. W granicach 50 złoty. Na allegro nie mogę znaleźć a serwis giftcode.pl robi sobie z klientów żarty. Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły proszę o wypowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Blake96    6
Jedyny dobry giftcode dostaniesz z minecraft.net.
Inne portale mogą sprzedawać kody kupione z kradzionych kart. Nie masz wtedy gwarancji, że twój giftcode nie zostanie zdezaktywowany w najbliższym czasie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424
Jak straciłeś swoje konto? Przecież masz premium: http://www.minecraft.net/haspaid.jsp?user=Szymoniak

Jak masz dowód zakupu zawsze możesz je pewnie odzyskać. A nowe kupuj [b][color=#ff0000]TYLKO I WYŁĄCZNIE PRZEZ MINECRAFT.NET[/color][/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Serek   
Gość Serek
Kupując na allegro , lub innych tego typu portalach nigdy nie masz pewności że kod nie był kradziony.
Mój znajomy kupił sobie własnie taki kod z allegro , wszystko pięknie działalo przez pierwszy miesiąć , a potem gdy chciał wejść na serwer miał napis "User not premium"

Wiec jeśli chcesz sie długo cieszyć grą to polecam kupic kod na minecraft.net

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Szymoniak    0
Konto straciłem w dosyć głupi sposób. To był mój błąd. Ostatnio zapomniałem swojego hasła i chciałem je przypomnieć. Wpisałem maila i wszystko było wporządku. Przekierowało mnie na stronę mojang'u. Zapomniałem odpowiedzi na pytania które tam zadałem. Niestety firma mojang nie posiada supportu więc nie mam komu tego wszystkiego wyjaśnić. Konto istnieje lecz nie mam do niego dostępu.

Stary klucz też był kupiony na allegro za 20 złoty. Jak widać dalej działa lecz konto straciłem z głupoty. Edytowane przez Szymoniak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424
Napisz zaistniałą sytuację na ich Twitterze. Jeden z nich się takimi rzeczami zajmował, tylko nie kojarzę który ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Szymoniak    0
Dobra, Atexor jeśli dasz radę wyślij mi link do tweetera. Szczerze mówiąc dopiero się zarejestrowałem na tweeterze i kompletnie nie ogarniam ich systemu. Co do wiadomości mam zamiar napisać :

Witam, chciałbym prosić o usunięcie mojego konta mojang zarejestrowanego na e-mail szymoniak98@gmail.com, ponieważ przez nie nie mogę odzyskać mojego konta minecraft. Potwierdzenie usunięcia konta można wysłać na tego samego maila.

Coś w tym stylu. Tyle, że tralslatora nie mam zamiaru używać, a sam nie dam rady tego przetłumaczyć bo czasami robię błędy gorsze od niego. Jeżeli nie byłby to dla kogoś problem proszę o przetłumaczenie tego krótkiego tekstu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dex3r    143
Masz dostęp do maila, oraz TransactionID z kupna konta Premium?

EDIT:
Aha, Mojang ma support: [url="http://help.mojang.com/customer/portal/emails/new"]http://help.mojang.com/customer/portal/emails/new[/url] Edytowane przez DeX3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Szymoniak    0
Do maila tak. Do TransactionID nie. Jeżeli mojang postąpiłbym tak jak napisałem w poprzednim poście sprawa byłaby rozwiązana. Gift code był kupiony na allegro jego dalej posiadam a nie jestem do końca pewien czy to nie ma związku z TransactionID. Edytowane przez Szymoniak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dex3r    143
Bez [color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]TransactionID nic nie zrobisz.[/font][/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
JJBuzzin    0
takie rzeczy lepiej mieć zapisane , no ale bez tego nic nie zrobisz niestety tak jak napisał Dex3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Szymoniak    0
To było dosyć dawno i nie podejrzewałem, że kiedyś będzie mi potrzebne. Ale co jeśli poproszę o usunięcie mojego konta w mojang ? Wtedy spokojnie odzyskam hasło do minecraft.

Zadam pytanie bo cały czas się zastanawiam. Czy gift code to mój [color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]TransactionID ?[/font][/color] Edytowane przez Szymoniak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dex3r    143
[quote]Ale co jeśli poproszę o usunięcie mojego konta w mojang ?[/quote]
Zrozum, oni tego nie zrobią bez TransactionID, zobacz ten link wyżej co dałem to supportu.

[quote][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Czy gift code to mój [/font][/color][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]TransactionID ?[/font][/color][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif] [/font][/color][/quote]
Nie, TransactioID to numer identyfikacyjny transakcji, za jego pomocą można sprawdzić w bazie Mojangu kto kupił giftocode, jego dane osobowe, do jakiego konta został przypisany etc. etc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
maties7    13
Może Gift Code to nie TransactionID, ale w sumie jest to kolejna rzecz, która pozwala na identyfikację konta. Przede wszystkim jak będziesz pisał do Mojangu to nie proś o takie brednie jak o usuwanie konta, a raczej o link, który pozwoli ci zresetować hasło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...