PbXtreme 0 Napisano 11 Lipiec 2011 1.Nazwa projektu: Autoryzowany Servis oraz Dealer Iveco 2.Opis projektu: Projekt jest bardzo obszerny i będzie czasochłonny , projekt obejmuje wykonanie biurowca wraz s salonem pokazowym z wystawą wewnątrz i biurami dla pracowników biurowiec będzie wielokondygnacyjny , dalszym etapem budowy będzie postawienie hali naprawczej z bramami wyjazdowymi , stanowiskami diagnostycznymi , podnośnikami i tunelami naprawczymi , hala zawierać także będzie magazyn na części zamienne wraz ze sklepem z oryginalnymi częściami Iveco Parts , zaprojektowałem wygląd obiektu zgrubnie , poglądowo jednak zapewniam że całość wyjdzie równo i okazale , na obiekcie będzie się znajdować także parking dla pojazdów oczekujących na naprawę , stróżówka oraz węzeł komunikacyjny dookoła obiektu , oczywiście wszystko z zachowaniem estetyki i wymagań dotyczących autentycznych punktów servisowych Iveco w Polsce i na Świecie ,teren potrzebny do budowy obiektu to 230kratek długości , 150 szerokości oraz około 10 kratek pod poziomem lądu i 40 nad poziomem lądu . z powodu braku pewności zaakceptowania projektu nie poświęciłem na tyle czasu by obliczyć przybliżoną ilość materiałów do użycia.3.Osoby zaangażowane: PbXtreme4.Potrzebne materiały: Na chwilę obecną jestem w stanie określić iż będzie potrzeba dużych ilości różnobarwnej wełny , szkła , kamienia , i red stone , 5.Zarys budynku (projekt w postaci ssa, rysunku itp): - Totem i szyld oraz - teren Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GuralEska 3 Napisano 12 Lipiec 2011 Nie napisałeś gdzie chcesz postawić ten budynek. Chcielibyśmy też zobaczyć rozplanowany wygląd budynków z różnych perspektyw. Możesz to w łatwy sposób zrobić w minecraft structure planner. Chwilowo trudno mi powiedzieć czy TAK czy NIE... Popraw to zobaczymy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PbXtreme 0 Napisano 12 Lipiec 2011 Ok już się za to zabieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odys 5 Napisano 14 Lipiec 2011 Gural ma rację. Postaraj sie o pokazanie jak mają wyglądać budynki z zewnątrz A póki co - wstrzymuję się Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PbXtreme 0 Napisano 14 Lipiec 2011 - to bok budynku głównego - przód budynku głównego - tył - górarysowanie tego zajęło mi mnóstwo czasu , chciałem wam pokazać cały teren jednak gdy wpisałem w ten program pożądane prze zemnie wielkości w ogóle nie chciały się pokazywać w 3d , znam już potrzebne surowce do budowy biurowca , jeśli będzie taka potrzeba zaprojektuję też halę naprawczą , co do miejsca to chciałbym dostać działkę pod ten obiekt gdzieś w ciepłej strefie klimatycznej z jasną trawą , hala będzie przylegać do biurowca od prawej strony patrząc na przód budynku , hala będzie nieco cofnięta względem biurowca aby nie zasłaniała wystawy aut wewnątrz , biurowiec ma 50 kratek na 50 i wysokość 56 kratek pracuję nad szyldem Iveco żeby nie był taki wielki , dodam także iż hala naprawcza bezie się komponować z biurowcem. jeśli mam rozrysować także halę proszę o komentarz drogich modów i adminów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GuralEska 3 Napisano 14 Lipiec 2011 Już lepiej to wygląda... Jestem na TAK! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odys 5 Napisano 14 Lipiec 2011 Zdecydowanie jestem na TAK. Pozostaje czekać na decyzję Rabusa lub Wgutbiera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rabus 3 Napisano 14 Lipiec 2011 tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PbXtreme 0 Napisano 14 Lipiec 2011 Jakby jeszcze admin Wojtek zaakceptował to było by świetnie , więc panowie budowa będzie 5 etapowa , etap 1 , wydzieloną działkę 230 długość X 150 szerokość 30 w głąb i 60 do góry otaczam płotkiem i doświetlam etap 2 , stawiam biurowiecetap 3 , stawiam halę wraz z magazynem części Iveco partsetap 4 , robię węzeł komunikacyjny , doświetlam , buduję stróżówkę, robię samochody w salonie itd.etap 5 , cieszę się z budowli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AniolStroz 20 Napisano 17 Lipiec 2011 Pytanie : Co tam będziesz wytwarzał xD ? Samochód w minecrafcie wtf? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odys 5 Napisano 17 Lipiec 2011 Obstawiam, że nic nie będzie wytwarzał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach