Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
jantomedes

Update forum - błędy

Rekomendowane odpowiedzi

jantomedes    75
1. Przy tworzeniu nowego tematu (przynajmniej tego), wyświetla się taka linijka biała z napisem "Warning: sprintf(): Too few arguments in /var/www/minecraft/forum/cache/skin_cache/cacheid_13/skin_post.php on line 709"
2. Przy powiadomieniach "ktoś dodał odpowiedź do czegoś" jest "%s dodał odpowiedź do %s " - oba linki linkują [s]do szołtboksa[/s] linkują do strony z errorem.
3. Znikł z pasek ostrzeżeń pod obrazkiem przy poście. Jest link 'Status ostrzeżeń", lecz prowadzi on do strony po angielsku. Problem większy jest ten, że widać +1, ale nie widać -1. Nie widać też łącznej liczby ostrzeżeń (sumy), więc nie będąc moderatorem nie wiadomo ile się ma łącznie warnów.
4. Podczas tworzenia nowego tematu napis 'Wyszukiwanie...' jest przesunięty troszeczkę do góry, co nie występuje w normalnym przeglądaniu forum.
5. O zgrozo, nadal nie można podejrzeć kto polubił danego posta!!! Największy bug!
6. Nie wyświetlają się już powiadomienia o nowo napisanych tematach na obserwowanych forach
---aktualizacja---
7. Jeżeli zaznaczymy jakieś tematy do ich moderacji (przenosiny, zamykanie itd.) to ramka która się pokazuje w prawym dolnym rogu, jest po angielsku.

Narazie tyle zauważyłem. Jak znajdę więcej to dopiszę.
Pozdrawiam. Jantomedes Edytowane przez Jantomedes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chormon    136
8. Pasek ostrzeżeń w profilu jest zawsze pełen, niezależnie od ilości ostrzeżeń;
9. Niepełne tłumaczenie;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AsgarothDaFae   
Gość AsgarothDaFae
[quote name='Jantomedes' timestamp='1341923573' post='80292']
1. Przy tworzeniu nowego tematu (przynajmniej tego), wyświetla się taka linijka biała z napisem "Warning: sprintf(): Too few arguments in /var/www/minecraft/forum/cache/skin_cache/cacheid_13/skin_post.php on line 709" - [color=#ff0000]potrzebne więcej info (skin, ustawienia forum i przegladarki)[/color]
2. Przy powiadomieniach "ktoś dodał odpowiedź do czegoś" jest "%s dodał odpowiedź do %s " - oba linki linkują [s]do szołtboksa[/s] linkują do strony z errorem. [color=#ff0000]- (nie zaobserwowano na żadnym z dostępnych skinów)[/color]
3. Znikł z pasek ostrzeżeń pod obrazkiem przy poście. Jest link 'Status ostrzeżeń", lecz prowadzi on do strony po angielsku. Problem większy jest ten, że widać +1, ale nie widać -1. Nie widać też łącznej liczby ostrzeżeń (sumy), więc nie będąc moderatorem nie wiadomo ile się ma łącznie warnów[color=#ff0000].- o tym wiemy i walczymy...[/color]
4. Podczas tworzenia nowego tematu napis 'Wyszukiwanie...' jest przesunięty troszeczkę do góry, co nie występuje w normalnym przeglądaniu forum[color=#ff0000]. - nie zaobserwowano[/color]
5. O zgrozo, nadal nie można podejrzeć kto polubił danego posta!!! Największy bug![color=#ff0000] - O zgrozo... Potnijmy się wszyscy... Testowo ustawiono Like system [/color]
6. Nie wyświetlają się już powiadomienia o nowo napisanych tematach na obserwowanych forach[color=#ff0000] - do zbadania[/color]
---aktualizacja---
7. Jeżeli zaznaczymy jakieś tematy do ich moderacji (przenosiny, zamykanie itd.) to ramka która się pokazuje w prawym dolnym rogu, jest po angielsku.[color=#ff0000]- o błędach w tłumaczeniu wiemy[/color]

Narazie tyle zauważyłem. Jak znajdę więcej to dopiszę.
Pozdrawiam. Jantomedes
[/quote]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kamil07    21
Ja mam taki błąd,że w najnowszym newsie o snapshocie to,gdy klikam "Czytaj dalej" to mi pisze: "Strona nie została nie odnaleźona"
A starsze newsy działają normalnie.Nie wiem czy to się tyczy forum,ale zgłaszam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jantomedes    75
Nie wydaje mi się żeby to była kwestia skórki. [img]https://lh4.googleusercontent.com/-XX2GT0ydq_Y/T_xM4FcjwNI/AAAAAAAAAJE/_KI2a92G9Nc/s800/b%25C5%2582%25C4%2585d-forum.png[/img]

[color=#ff0000]Spróbuj przejść z menu opcji wyboru skórki na podstawową skórkę IPB i potem ponownie Pulse... Podaj jeszcze specyfikację przeglądarki i wgranych modyfikacji do niej (jeśli jakieś są) - AdF[/color]

Poza tym:
10. Zamiast minecraft.pl w lewym górnym rogu jest Pulse - [color=#006400]Fixed[/color]
---edit---
11. Znikły pomocnikom guziki to usuwania i odrzucania postów i tematów (albo zmieniły miejsce) [color=#ff0000]- Zmieniła się odrobinę struktura forum, opcji moderacji tematu poszukaj na górze po prawej stronie [/color] Edytowane przez AsgarothDaFae

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chormon    136
Pod ostatnim postem po prawej na stronie masz "Moderacja tematu" i tam możesz ukrywać i usuwać temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jantomedes    75
Znalazłem usuwanie, ale odrzucania nadal nie przyuważyłem :( [color=#008000]Hide //Chormon No ale hide usuwa posta, a nie odrzuca //Jm[/color]
A teraz o przeglądarce: Safari 5.1.7 z rozszerzeniem Translate 1.0.6 (translator). Spróbowałem zmiany stylu na IPB i z powrotem, ale nie ma różnicy. Edytowane przez Jantomedes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AsgarothDaFae   
Gość AsgarothDaFae
[quote name='Jantomedes' timestamp='1341940769' post='80356']
Znalazłem usuwanie, ale odrzucania nadal nie przyuważyłem :( [color=#008000]Hide //Chormon[/color]
A teraz o przeglądarce: Safari 5.1.7 z rozszerzeniem Translate 1.0.6 (translator). Spróbowałem zmiany stylu na IPB i z powrotem, ale nie ma różnicy.
[/quote]

Spróbuj, jeśli możesz zmienić przeglądarkę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424
Obecne "lubię to" zamiast reputacji na forum jest łączone z FB? Pytam ze względu na nazwę ... i czy jest dobrze, że widzę kto co lubi, zwłaszcza że mówiłeś, że tego nie będzie nigdy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3
[quote name='Atexor' timestamp='1341946662' post='80373']
Obecne "lubię to" zamiast reputacji na forum jest łączone z FB? Pytam ze względu na nazwę ... i czy jest dobrze, że widzę kto co lubi, zwłaszcza że mówiłeś, że tego nie będzie nigdy.
[/quote]j

nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AsgarothDaFae   
Gość AsgarothDaFae
[quote name='Atexor' timestamp='1341946662' post='80373']
[/quote]

Miało tego nie być, ale co szkodzi spróbować... Może nie będzie aż takiego burdelu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jantomedes    75
[quote name='AsgarothDaFae' timestamp='1341952105' post='80389']
Miało tego nie być, ale co szkodzi spróbować... Może nie będzie aż takiego burdelu
[/quote]
:D, <3 you ;)

Na firefoxie dokładnie to samo. Na pewno nikt inny tego nie ma?

12. Okienko logowania, które się nie zmieniło i było w pełni przetłumaczone, jest po angielsku. Edytowane przez Jantomedes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75
Od czasu update forum przy każdej nowej sesji przeglądarki wyświetla mi się niefunkcjonalna wersja mobilna forum. Za każdym razem muszę zjeżdżać na dół strony i klikać 'wyświetl pełną wersję'... Robi się to odrobinę denerwujące. Pasowałoby, aby ustawienia się zapisywały.
@Ps: Ciastek nie usuwam. Wcześniej tak nie było.

[font=verdana,geneva,sans-serif][size=3][color=#008000]Sprawdziłem Twoje ustawienia. Domyślnie powinna się ładować skórka Pulse. Z jakiej przeglądarki korzystasz i czy przypadkiem nie blokuje ona z automatu zapisywania danych na dysku - AdF[/color][/size][/font]
Nie dopisałem jeszczce jednego-rzecz jasna dzieje się to na telefonie, ale mimo to powinno być zapamiętywane.
Przeglądarka: Opera Mini
Czy blokuje? Wątpię, ponieważ np. Jestem domyślnie zalogowany, a przeglądarka to zapamiętuje. Zresztą o ile pamiętam forum ma już od jakiegoś czasu mobilną wersję, a tylko raz przestawiłem//Win Edytowane przez Wintalan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chormon    136
Pisałem już o tym AdF na gg, ale nic nie odpisał i nie wiem, czy to przeczytał, ale chodzi mi o rozjechane menu górne (załącznik) i z tego, co sprawdzałem, to wystarczy w pliku
[ciach]/tctc91_general.css
zamiast
[CODE]
#header_right {
width: 651px;
}
[/CODE]
dać
[code]
#header_right {
min-width: 651px;
}
[/CODE]
Naprawia to ten błąd we wszystkich najnowszych wersjach przeglądarek (FF 13, IE9, Opera 12, Chrome 20) i IE 8.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75
Kolejnu błąd (nie będę edytował poprzedniego posta, bo chaotycznie by było): na liście podobnych tematów do tego który aktualnie przeglądamy (znajduje się na dole strony) zamiast nicku twórcy wyświetla się 'gość_nick twórcy'.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Karkoon    36
Próbując zgłosić czyiś wpis na blogu odsyła mnie do niedziałającej strony. [spoiler][img]http://forum.cezary.pl/files/9/resuswretyae.png[/img][/spoiler]

[font=verdana,geneva,sans-serif][size=3][color=#ff0000]Na tą chwilę zgłaszając blog, zgłoś usera z zaznaczeniem, że o jego blog chodzi - AdF[/color][/size][/font]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bartios    20
Wiadomo, kiedy te wszystkie błędy będą naprawione?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość matiyarosz   
Gość matiyarosz
http://screenshooter.net/7145533/amwillr
http://screenshooter.net/7145533/pojcvfm

1. Zamieniła Wam się ikonka Admina, szczegół ale jednak nie pasuje do naszego MInecraftowego stylu

2. Przydała by się znowu opcja odrzucania posta, bo w tym momencie Hide usuwa a nie ukrywa posta :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chormon    136
Nie wiem, jak innym, ale przy powiadomieniu o odpowiedzi w temacie jest "%s dodał odpowiedź do %s".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jantomedes    75
[quote name='Chormon' timestamp='1344677427' post='87624']
Nie wiem, jak innym, ale przy powiadomieniu o odpowiedzi w temacie jest "%s dodał odpowiedź do %s".
[/quote]
No właśnie mam dokładnie to samo! Przeczytaj o tym parę postów wyżej. Ponoć inni tego nie mają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dex3r    143
Gdy przegląda się usunięty temat (jako moderator) na górze, w czerwonej ramce podany jest powód. Wygląda on dokładnie tak:
[quote][color=#80001C][font=helvetica, arial, sans-serif][size=3][background=rgb(243, 227, 230)]Temat usunięty przez 20 July 2012 - 20:55 [/background][/size][/font][/color]
[color=#80001C][font=helvetica, arial, sans-serif][size=3]powód[/size][/font][/color][color=#80001C][font=helvetica, arial, sans-serif][size=3][background=rgb(243, 227, 230)] [/background][/size][/font][/color][/quote]

Jak widać, zamiast nicku moderatora, który temat usnął, widnieje tylko data. Edytowane przez DeX3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
lkuszal    76
a mi dzisiaj wyskoczyło coś takiego w powiadomieniach: http://screenshooter.net/5036805/rybyxsv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bartios    20
Kiedy będzie można widzieć ile ma się ostrzeżeń?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
lkuszal    76
klikasz albo w profilu, albo pod swoim postem status ostrzeżeń i liczysz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...