Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Cudziak

Śnieg!

Pytanie

Cudziak    0
Witam, pisze dzisiaj do was w sprawie sniegu na moim serwerze postawionym na hamachi. Gram sobie z kuzynem we 2 na moim serwerze i od update 1.8 na naszym miejscu zamieszaknia zaczal pojawiac sie snieg. przenieslismy sie o kilka tysiecy kratek do biomu takiego, jasnego, zalesionego trawiastego itp ;p wkoncu ten snieg zaczal opjawaic sie wszedzie, oceany ktore oddzielaly nasz stary dom od nowego (3k kratek) zzaczely zamarzac ! snieg juz doszedl prawie do naszego domu i tutaj mam do Was pytanie, nie ma jakiegos pluginu, komendy albo czegos zeby ten snieg usunac calkowicie z gry ? :) Prosze o odpowiedz i pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
dex3r    143
Wszystko można ustawić w World Guard i World Edit. W WE jest komenda //thaw <zasięg> która usuwa śnieg. W WG w configu można wyłączyć śnieg i zamarzanie. Edytowane przez DeX3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
jantomedes    75
I właśnie dlatego pytałem czy vanilla czy Bukkit. Czy możesz powiedzieć czy na terenach gdzie nie ma śniegu, jest śnieżny biom? (kolor trawy i liści) Chodzi mi o to czy np. biom śnieżny jest wszędzie tylko śnieg pada powoli, czy rzczywiście z czasem się poszerza. I czy to "poszerzanie" jest czymś zpowodowane (błąd serwera, zmiana id, zabawa w McEdit, nowa wersja gry).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
Ja miałem taki problem, gdy mi prądu zabrakło ... u koledze tak samo. Seed mapy się zmienił (wtedy, kiedy był jeszcze widoczny na MP) i wszędzie trawa miała kolor morski. Naturalnie wszędzie spadał śnieg. Jak wszędzie, gdziekolwiek pójdziesz tak masz, to masz uszkodzoną mapę i musisz za pomocą MCedit przenieść swoje rzeczy na inną mapę. Edytowane przez Atexor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi