Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
fear111

Fraps w Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

fear111    0
Witam, posiadam MC premium Frapsa pełną wersje. Mam problem ponieważ, gdy zaczynam nagrywać Frapsem MC to FPS spadają mi do 20 a norlamnie mam 130. o co chodzi? Problem mam tylko w MC. :mad2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75
Problem we frapsie. Fraps jest chyba jednym z gorszych programów do nagrywania, wbrew wszelkim teoriom... Jest naprawdę bardzo słabo zoptymalizowany. Oczywiste, że każdy program do nagrywania będzie obciążał kompa, ale nie aż tak. Próbowałem 9 programów na najlepszej jakości i 30fps i żaden aż tak mocno nie lagował. W najlepszym wypadku miałem 400fps, a w najgorszym-frapsie-60fps... Co prawda nie znam programu oferującego wszystkie funkcje jednocześnie co fraps (chcociażby wyświetlanie fps, nienagrywanie myszki, nagrywanie pulpitu! Wyciszenie mikrofonu itp.). Mimo to polecam jednak inne, często DARMOWE/TAŃSZE i SZYBSZE programy. Fraps powinnien być używany na lepszych komputerach, dla mnie jednak poniżej 100fps to już mało ;D jest wiele zamienników: xfire (poza nagrywaniem coś a'la steam) i inne których nazw nie pamiętam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fear111    0
Witam, pobrałem xfire ustawiłem skrót klawiszowy na nagrywanie lecz gdy wchodzę do gry i go naciskam nic sie nie dzieje. Co zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fear111    0
Odpalam przez xfire minecraft juz mialem w programie ale nie mogę nagrywać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fear111    0
Przepraszam za nieobecność ale miałem wyjazd. Właśnie tak jest naj napisałeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Seba0855   
Gość Seba0855
Camtasia Recorder (dla mnie już jest przereklamowany) używam go 2 lata i niestety dobrze działa lecz na mój komp to za mocne ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GreenBlind    129
nie dziwcie się ,że podczas nagrywania Frapsem macie 60fps zamiast Pierdyliard więcej. Dużo gier podczas nagrywania dopasowywuje się do liczby kratek nagrywania. Przykładowo Street Fighter 4 kiedy normalnie masz ponad 200+ to w frapsie mam ustawiane nagrywanie w 60fps i gra podczas tego ma tyle samo. Myślę ,że to przydatne ograniczenie.. Każda gra jest inna i ma swoje inne potrzeby więc może podczas nagrywania gdyby było więcej niż 60 powyskakiwały by na filmie krzaczki bądź brak synchronizacji.

PS.Xfire przy słabym PC będzie gorszy niż fraps.

Proponuje jeszcze pobawić się Bandicam, niektórzy go sobie chwalą. Ja osobiście nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
bodzio222    1
Problem polega na tym że masz słaby komputer. Mi nawet jak nagrywam z GTA4, to FPS nie spadną poniżej 30.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...