Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Filleable

Pierwsza pomoc & Gift Code

Pytanie

Filleable    0
Witam Was na forum. :)

Mam kilka takich początkowych pytań. Zastanawiam się nad kupnem gry na Allegro. Tak, wiem - z pewnością część z kodów jest kradziona, ale myślę, że znalazłabym jakiegoś uczciwego sprzedawcę. Poza tym znam kilka osób, które nabyły mc w internecie i nie mają żadnych problemów. Ale tu pojawia się pierwsze pytanie. Niektóre mc kosztują 14.99 (zazwyczaj), a inne 180+. Czy ta droższa to konto premium? Tak mi się wydaje, ale nie jest ono wymagane? Będę mogła normalnie bez niego grać normalnie? Szczerze to kupiłabym przez Minecraft.net, ale po prostu nie mam karty kredytowej. Czy mogę kogoś poprosić, aby mi to zakupił?

Wybaczcie, za brak Szablonu Pomocy, ale nie jest potrzebny. Nie do końca wiedziałam, gdzie umieścić taki temat, jeśli nie tu to niech Mod przeniesie. :) Wiem, że może są podobne tematy, ale ja potrzebuję jasnego wytłumaczenia. I właśnie, czy ktoś mógłby kupić ten Gift Code (?), jeśli naprawdę odradzicie mi kupno na Allegro tudzież w innym sklepie internetowym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Atexor    424
Na allegro odradzam. Chyba, że od kogoś kto sprzedaje od ok. 85zł i ma same pozytywne komentarze nabyte np. w ciągu 6 miesięcy (a nie np. w 3 tygodnie). Poza tym czy sprzedający zapewnia, że jest to oryginalny klucz do MC - nie kradziony. Jednak dla mnie najbezpieczniej jest tylko i wyłącznie na minecraft.net (u producenta). Możesz poprosić rodziców, czy kuzynów aby zrobili przelew, a ty im dasz w papierkach. Ja kupiłem przez www.minecraft.net i jestem zadowolony i mam pewność, że mi premium nie wygaśnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
[quote]Chyba, że od kogoś kto sprzedaje od ok. 85zł i ma same pozytywne komentarze nabyte np. w ciągu 6 miesięcy (a nie np. w 3 tygodnie).[/quote]
Zapewniam, że [b][u]to nie ma kompletnie nic do rzeczy![/u][/b]

[i][color=#33cc66]Ma, ci co sprzedają nielegalne MC z kradzionych kart nie mają zbyt długo swoich kont na allegro i za niedługo robią nowe ... tak samo z kluczami Steam do Counter-Strike. Napisałem to dlatego, że jak ma już kupować na allegro, to żeby pominęła nowych sprzedających z dużą ilością pozytywów w małym czasie czy tych, co sprzedają np. za 40zł. //Atex[/color][/i]

[color=#008080]Nawet nie wiesz, jak łatwo usunąć negatywne komentarze na Allegro ;) //Dex[/color]

Nie musisz mieć karty kredytowej. Na pewno ktoś z twojej rodziny ma konto w banku i dostęp do niego online. Wybierasz jedną z metod płatności za pomocą banku, wybierasz bank i volia. Allegro? Nigdy. Nigdy nie masz pewności, skąd dana osoba ma tej GC. Najlepiej kupić na minecraft.net. To nie jest takie straszne ani skomplikowane ;)
[url="http://forum.minecraft.pl/topic/256-tutorials-by-tutorial-kupno-gry/"]http://forum.minecra...rial-kupno-gry/[/url]

[quote]Czy ta droższa to konto premium?[/quote]
Istnieją tylko 2 rodzaje graczy Minecrafta: z kontami premium oraz piraci. Edytowane przez DeX3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Filleable    0
[quote]
Nie musisz mieć karty kredytowej. Na pewno ktoś z twojej rodziny ma konto w banku i dostęp do niego online
[/quote]
No właśnie o to chodzi, że nie. :o Wiem, facepalm.

Trochę się boję, bo znam parę osób (nawet tu widziałam taki temat), że te wszystkie paypal'e itp. potrafią robić problemy, że nie jest się wiarygodnym, czy coś w tym stylu. Oglądam Let's Play'e JJay'a i wiem, że on właśnie tak miał, kupił na allegro i jest wszystko ok. Właściwie mogłabym pokombinować z tą kartą, ale boję się potem czekania w nieskończoność, jeśli będą mieli jakiś problem. Mimo wszystko chciałabym szybko dostać grę... Edytowane przez Filleable

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Blake96    6
Jeżeli płacisz kartą to giftcoda otrzymasz w około 1 godzinę. Nie obawiaj się i wybierz oryginalne giftcody z minecraft.net.

P.S. PayPal przelicza walutę według ich systemu i zakupy przez niego mogą być droższe. Edytowane przez Blake96

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Filleable    0
Ale przecież Gift Code to jak chcesz dla kogoś innego kupić, nie? "Buy a Gift Code to give away". To ja nie powinnam wybrać "Buy Minecraft for this account."? Ogólnie to zastanowię się jeszcze i pomyślę, ale dziękuję Wam za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Oczywiście użyj [color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]"Buy Minecraft for this account."[/font][/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
jantomedes    75
Nie wiem skąd wzieła się moda na kupowanie gift codów. [color=#40e0d0]No jak. Allegro ;) //Dex[/color] [color=#008080]Ale mi tu chodzi że na minecraft.net wybiera się giftcode'a a nie kupno gry jakotakiej //Janto[/color] Kup poprosty grę dla konta normalnie, ale wpierw upewnij się, że nick konta jest taki jaki chcesz (będzie dla każdego widoczny i nie jest możliwa zmiana nicku), więc jeśli wolałabyś inny nick poprostu zarejestruj nowe konto i tam kup. A to wyczekiwanie to maksymalnie godzinę... Mi premium działało po jakichś 30 sekundach :D. A jeżeli widzisz giftcody na allegro, to zastanów się skąd ludzie je mają. Oczywiście są konkursy i ludzie którzy zrezygnowali z kupna, ale są to bardzo nieliczne wyjątki. Większość kodów jest z kradzionych kart kredytowych. Człowiek okradziony zgłasza to na Allegro i na policję -> wszczynają śledztwo -> email do Mojangu że dany gift code był kradziony -> Mojang odbiera status premium. To może trwać nawet wiele miesięcy, ale w końcu wyjdzie. Ja premium kupiłem rok temu, przez minecraft.pl i nigdy nie miałem żadnych problemów z kontem. Edytowane przez Jantomedes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
Jjay kupował przy wczesnej alphie. Wtedy ilość osób zarabiających na oszustwach z giftcodami była zerowa! Ja kupiłem na minecraft.net i się cieszę! Po kilku miesiącach nie będę narzekał, że nie mogę wejść na serwer, bo nie mam premium, ale dlatego, że serwery logowania mojangu znowu padły! ;D Na logikę dwie sytuacje: tańszy giftcode i droższy:
-Kto kupi giftcode i sprzeda go taniej na allegro, aby stracić kasę???
-Kto kupi giftcode na allegro wiedząc, że na minecraf.net jest taniej?

[color=#008080]Nie spamuj -.- 1. Powodów jest wiele np. ktoś wygrał giftcode'a w konkursie, dostał od znajomego, kupił, przez przypadek więcej niż 1, kupił, ale się rozmyślił. 2. Raczej nikt. A twój komentarz jest bezsensowny, bo serwery przeważnie nie "padają" tylko są "wstrzymywane" z powodu wdrażanych zmian, a takich sytacji często nie ma przez parę miesięcy i trwają przeważnie do dwóch godzin. A co do kodów z alfy: jak widzisz są giftcody w cenie z czasów alfy, ale nikt się nie kwapi by powiedzieć, że kody z alfy wygasły w maju zeszłego roku. //Jm[/color]

Co do serwerów logowania, napisałem to oczywiście żartem. Jak też napisałem, że gifty z czasów alphy, nie wygasały masowo dlatego, bo mc był mało popularny, więc znikoma ilość osób o nim wiedziała i to wykorzystywała do celów zarobku... Jak napisał jeszcze ktoś wyżej, wygranie giftcodów, a następnie sprzedanie ich nie jest dużą częścią giftów na allegro. Ile ich jest? 1:500? Kupno gifta i rozmyślenie się? 99% osób wpisuje gifta zaraz po otrzymaniu (więc, często też odrazu kupnie), a wątpię, aby ktoś się rozmyślił, z kupna gry, gdy jeszcze w nią nie grał, jeżeli testowałby na piracie, to zrobiłby to zanim wydał by tę kasę... Zastanów się nad argumentami, a potem mi wciskaj, że spamuję... Aha, jeszcze jedno- nie pisze się alfy, tylko alphy//Win Edytowane przez Wintalan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Filleable    0
Acha i od razu proszę o niezamykanie tego tematu, bo później będę może miała jeszcze jakieś pytania i nie chcę zakładać 66 nowych tematów. :)

I od razu mam: wg czego te karty kredytowe mi przeliczą PLN i eurosy? Wg jakiegoś aktualnego, czy mają jakiś swój niezmienny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
Kursy walut są zmienne. Jedne tracą na wartości, inne rosną. Związane jest to z akcjami, obligacjami i innymi sprzedażami/kupnami różnych wartościowych papierków. Waluta jest przeliczana wg. kursu, który jest w stałym ruchu (jednak w ciągu 1-2 dni zmienia się śr. max o 2 grosze). [url="http://www.bankier.pl/inwestowanie/notowania/waluty/currency.html?gclid=CLfC95L6_LACFUVc3wodwy_r_w"]Tutaj[/url] masz aktualne kursy walut. Bank przeliczy je według swojego (bo tak często krążą, że nie można je w każdym miejscu ujednolicić), ale nie będzie się zbytnio różnił od tego właściwego. Góra 1-2 grosze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
maties7    13
Tak tylko przypomnę, że niekoniecznie trzeba płacić kartą. Na przykład można użyć opcji przelewy24.

Mowa o takiej płatności już była. Uważaj, bo następnym razem pójdzie zgłoszenie za jednolinijkowca //Blake Edytowane przez Blake96

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
Wyjaśnione, że najlepiej na stronie autora załatwiać sobie premium :)

Z racji braku dalszego zainteresowania tematem, zamykam, aby archeolodzy starych tematów się nie znaleźli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...