Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Zieleniec11

[Solved][Q/szukam] Plugin - Bukkit

Pytanie

Zieleniec11    0
Witam!

Poszukuję kilku ważnych pluginów do 3 osobowego [url=""][color=#a8ccfd ][b][u]serwera[/u][/b][/color][/url] minecraft postawionego na bukkicie.

Jeden plugin to taki, który pozwoli na edycję dropu z mobów. Jest taki plugin "MonsterDrop", niestety powstał 16 czerwca i ma sporo bugów typu nie mogę podnieść dropu [img]http://www.mpcforum.pl/public/style_emoticons/default/sad.png[/img] Da się jakoś zmodyfikować drop? np: jak zabiję zombi jest 10% szans na drop diamentowego miecza, 15% na żelazny miecz i 75% na jego mięso.

Drugi plugin to taki, który zablokuje wpisywanie komend przez okienko [url=""][color=#a8ccfd ][b][u]serwer[/u][/b][/color][/url]'a. Chodzi o to, że nikt nie jest na serwerze adminem bo pewnie kolega zaczął by spawnować sobie itemki. Ale wiem, że da się na hoście w okienku "RUN.bat" wpisywać komendy na creative itp. itd. Da się zrobić aby nie było żadnej możliwości na oszustwa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Atexor    424
Na tym forum, aby uzyskać pomoc należy podać swój nick na jakim się gra w Minecraft'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Osobiście, nic nie zrozumiałem z twojej wypowiedzi O.o Możesz być bardziej konkretny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Zieleniec11    0
Żeby właczyć serwer trzeba właczyć plik "RUN.bat". Jak wiadomo rozszerzenie *.bat otwiera tak zwane okno poleceń, w którym bez admina można wpisywać komendy. Na naszym serwerze nikt nie jest adminem żeby nie włączać sobie Creative ale kolega (będący hostem) może zmienić sobie na creative więc poszukuję pluginu aby to zablokować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Quasindro    17
[quote name='Zieleniec11' timestamp='1340895243' post='77801']
Żeby właczyć serwer trzeba właczyć plik "RUN.bat". Jak wiadomo rozszerzenie *.bat otwiera tak zwane okno poleceń, w którym bez admina można wpisywać komendy. Na naszym serwerze nikt nie jest adminem żeby nie włączać sobie Creative ale kolega (będący hostem) może zmienić sobie na creative więc poszukuję pluginu aby to zablokować.
[/quote]

Moje rozwiązanie w takim wypadku było proste...
Dać wszystkim użytkownikom op'a (wtedy jak ktoś spawnuje cokolwiek, pokazuje się to na czacie - w każdym razie na serwerze Vanilla) - a jak ktoś zacznie oszukiwać, co wszyscy zobaczą, to można mu ewentualnie skopać tyłek i wyeksmitować z serwera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Po prostu zmień "java" na "javaw". Albo pokaż treść tego run.bat jak nadal nie wiesz jak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Zieleniec11    0
[CODE]@ECHO OFF
SET BINDIR=%~dp0
CD /D "%BINDIR%"
"%ProgramFiles%\Java\jre6\bin\java.exe" -Xmx1024M -Xms1024M -jar craftbukkit.jar
PAUSE[/CODE]

jak zamieniłem java.exe na javaw.exe to serwer się nie włączył

@edit

Działa :) Temat do zamkniecia Edytowane przez Zieleniec11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...