Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
PrzeMIX

Podpięcie statycznego ip pod domene

Pytanie

PrzeMIX    0
Witam szukałem w google wiem ,że jest wiele tematów i filmów o DNS naogladałem sie tego ale i tak do końca nie rozumiem.. Jak ustawić imienne ip na serwer jeżeli dobrze rozumiem robi się to przez strone internetową podając ip serwera minecraft i podpisując je pod serwery DNS czy po takim podpisaniu zmieni się nasze ip serwera powiedzmy jak zrobić ze strony www.XXX.pl przekierowanie na serwer MC (czyli jezeli ktos wpisze w add serwer IP) XXX.pl ew. mc.XXX.pl zamiast normalnego ip takiego typu s18.********.pl:2***3 ,lub 78.********573 połączy go z moim serwerem. Prosze oodpowiedź czy dobrze to rozumiem ew. wytłumaczenie.
Mam jeszce pare pytań
1 pytanie czy WWW na Hekko.pl było by dobrym rozwiązaniem? Co myslicie o tym hostingu?
2. czy na tej stronie jest właśnie taka możliwość jaka opisałem powyżej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
tdasw    4
Jeśli chodzi o domenę, to zależy gdzie jest kupiona np. w hekko.pl masz możliwość tylko DNS i nie możesz przekierować na ip, musiałbyś mieć własny serwer DNS.
1. Myślę, że hekko może być, ale to zależy jaki masz serwer, bo jak VPS lub dedykowany, możesz na własnym mieć też stronę.

2. nie

Pamiętaj, że serwer musi być na porcie 25565 żeby działało przekierowanie. Chyba, że będziesz wpisywał ********.pl:2***3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Becik    11
A ja mam na to sposób, stronka no-ip.com
Rejestrujesz się wpisujesz tylko IP i nazwe np. Przemix. i wybierasz domene np Przemix.sytes.net i masz z "nazwą" To poprostu przekieruje na twój adres ip.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Dramo    3
Musisz wejść w tryb edycji konfiguracji DNS i zmienić rekordy A na IP.
Jak to wygląda np w Masternet.pl:

[img]http://screenshooter.net/data/uploads/to/zd/ajfz.jpg[/img]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
iPatryk    0
Ja mam ten sam problem, tylko rekord A DNS nie działa mi tak jak we wszystkich poradnikach. Nie przekierowuje. To samo z portem. Mam hosting hostinghouse.pl (hosting+domena). Wszystko inne działa mi na tym hostingu. Jedynie to co najważniejsze nie ;(. Czy może mi ktoś podesłać jakiś rzetelny poradnik?

(nick MC:ipatryk) Edytowane przez iPatryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
PrzeMIX    0
Witam ponownie dziękuję za tamte odpowiedzi a teraz odświeżę temat wykupilem juz strone i domene na www.proserwer.pl z pakietem pro gdzie mam mozliwość podpięcia nawet udało mi się podpiąć, lecz i tak pisząc mc.***********.pl musze dodać port czyli moje ip brzmi mc.************.pl:port. I tu się rodzi pytanie jak skasować ten port? Wiem że się da bo niektóre serwery tak mają np psychoMC.pl jest to ich adres strony oraz Ip serwera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Chormon    136
Jak nie masz serwera na domyślnym porcie (25565) to będziesz musiał dopisywać ten port.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Ghirt    0
Przecież do ustawienia DNS'ów cpanel wystarczy, możesz sobie to na własnym serwerze zainstalowac, nie płacić dodatkowo za hosting, chyba, że masz na slotowcach typu craftserve. Wtedy można mieć ip: ***.pl i wszystko będzie na serwerze stało tylko za domenę co rok trzeba będzie dodatkowo płacić.

Jak mam polecać VPS'y z domyślnym portem to sored, tylko trzeba podstawy linuxa, ubuntu znać. Edytowane przez Ghirt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi