Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
SzyszkaPL

[Solved]Problem z instalacją Minecrafta

Pytanie

SzyszkaPL    3
Siema,
kupiłem sobie premium i chciałem pobrać Minecrafta z Minecraft.net ale nie działa mi. Ściągam plik a jak chcę włączyć to pisze mi System nie może odnaleźć określonej ścieżki. Mam jave i wgl ale nie działa. Pomocy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Atexor    424
Pobrałeś odpowiedni plik? Plik .exe? I pod właściwy system operacyjny (Windows, Linux)? Podaj więcje informacji: jaki sprzęt, jaki windows (i ilu bitowy czy inny system) i może screena z tym komunikatem. Lepiej niż cytować treść. Edytowane przez Atexor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Gość AsgarothDaFae   
Gość AsgarothDaFae
zainstaluj Jave... Bo błąd wynika, jak mniemam, z braku odpowiednich bibliotek javovych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
SzyszkaPL    3
[quote name='AsgarothDaFae' timestamp='1340293481' post='76460']
zainstaluj Jave... Bo błąd wynika, jak mniemam, z braku odpowiednich bibliotek javovych
[/quote]

Jak się instaluje javę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190
1. Ściągasz javę
2. Instalujesz javę
2.1 PROTIP! Dwuklik na java_installer.exe (czy jakkolwiek się zwie) i przeklikaj instalator! (Dale, Dalej, Akceptuje, Dalej, Instaluj, Zakończ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
Jak wyżej dopisując: brak javy lub uszkodzona. Ściągnij nową ADEKWATNĄ do systemu operacyjnego. Jak system x32 to ściągasz x32, jak system x64 to ściągasz i x32 i x64 (x32 dla przeglągarek, x64 do MC). Wersję (bitowość) systemu sprawdzasz poprzez prawoklik na ikonkę "Komputer" i "Właściwości". Tam masz wszystko napisane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
SzyszkaPL    3
[quote name='Mofixil' timestamp='1340293728' post='76462']
1. Ściągasz javę
2. Instalujesz javę
2.1 PROTIP! Dwuklik na java_installer.exe (czy jakkolwiek się zwie) i przeklikaj instalator! (Dale, Dalej, Akceptuje, Dalej, Instaluj, Zakończ).
[/quote]

Podczas instalacji javy wyskakuje błąd i włącza mi się stronka javy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
Wejdź w menu "Odinstaluj lub zmień program"/"Dodaj lub usuń programy" (nie wiem jak to na Viście wygląda, coś podobnego szukaj w folderze "Komputer". Poszukaj tam javy i ją usuń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
SzyszkaPL    3
[quote name='Atexor' timestamp='1340294579' post='76472']
Wejdź w menu "Odinstaluj lub zmień program"/"Dodaj lub usuń programy" (nie wiem jak to na Viście wygląda, coś podobnego szukaj w folderze "Komputer". Poszukaj tam javy i ją usuń.
[/quote]

znalazłem folder java usunąc go mam?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
Tak, wszystko z javą usuwasz. Pomogą ci w tym programy: CCleaner, Odkurzacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Chormon    136
Wchodzisz w Panel sterowania -> Dodaj lub usuń programu, jak ci się załaduje, to szukasz Java i dajesz "Usuń". Jak będzie więcej niż jedna (bo update'y chyba są jako oddzielne programy), to usuń wszystkie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
machul333    1
Wszyscy tak piszecie a nicku nie sprawdzacie?? Bo jak mniemam to pirat jest chyba że naprawdę ma te premium to zwracam honor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
SzyszkaPL    3
[quote name='machul333' timestamp='1340311056' post='76512']
Wszyscy tak piszecie a nicku nie sprawdzacie?? Bo jak mniemam to pirat jest chyba że naprawdę ma te premium to zwracam honor
[/quote]

Kupiłem sobie konto premium na allegro wczoraj ;)

[color=#008000][size=8]Dzięki wszystkim którzy pomogli, problem rozwiązany ;D[/size][/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
[quote][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Kupiłem sobie konto premium na allegro wczoraj [/font][/color] ;)[/quote]

Czyli tymczasowy premium.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
jantomedes    75
[quote name='SzyszkaPL' timestamp='1340343520' post='76524']
Kupiłem sobie konto premium na allegro wczoraj ;)

[color=#008000][size=8]Dzięki wszystkim którzy pomogli, problem rozwiązany ;D[/size][/color]
[/quote]
Prawdobnie za parę miesięcy premium ci zniknie.
Tacy naciągacze na allegro używają zhackowanych/kradzionych kart kredytowych do kupna giftcoda, a potem jak ktoś zdąży zgłosić kradzież, przekaże do Mojangu to Mojang po około kilku miesiącach odbiera status premium nickowi i (chyba) zwraca pieniądze okradzionemu.
Tak, to znaczy że kupiłeś tą grę za pieniądze z czyjejś karty kredytowej... [b]Allegro złe![/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...