Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Gość Elros

Kandydatury do Senatu.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Elros   
Gość Elros
Senat będzie zbierać się raz na dwa tygodnie. Podział senatorów jest prosty: prawica i lewica. Oba stronnictwa wymyślają jakieś propozycje odnośnie serwera, które będą przegłosowywane. Liczę, że stronnictwa będą rywalizować :)
Senatorowie będą otrzymywać dietę (pensję).
Senatorowie posiadają również immunitet :)

W tym temacie piszemy podania do naszego freebuildowego senatu.

[color=#ff0000][b]WZóR: [/b][/color]

Nick w grze:
Stronnictwo (Prawica, lub Lewica):
Program wyborczy:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nick w grze: KubaCzarny123
Stronnictwo (Prawica, lub Lewica): Prawica
Program wyborczy: Władza dla ludu! Demokracja przede wszystkim. Obniżenie cen w AdminShopie o 2,50%, jak i zmniejszenie ceny stoiska. Walka ze sprzedażą na czarnym rynku. Otworzenie legalnego miejsca wymiany. Budowa Wyższego Uniwersytetu Im. Jego Królewskiej Mości Elrosa, przy czym podniesienie poziomu edukacji dziobaków i przyszłych Leśniczych. Lepsza i częstsza organizacja eventów.
Czyli:
Obniżka cen w AdminShopie o 2,5% i zmniejszenie ceny stoisk.
Otworzenie miejsca wymiany (plugin), w którym będzie możliwość wymiany pieniędzy na rzeczy, na odwrót, jak i rzeczy na rzeczy ;)
Otworzenie Wyższego Uniwersytetu i szkół ponadpodstawowych i po zawodowych i po licealnych.
Lepsza organizacja eventów - Czyli zniweczenie problemu z dużą ilością graczy na evencie (np. spychanie graczy).
Większy rygor odnośnie banów. (denerwujące jest to, że jeśli użytkownik, który dostał karę za nieodpowiednie słownictwo dostaje przebaczenie)
Na razie to tyle w moim planie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rochu1234    1
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Nick w grze: rochu1234[/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Stronnictwo; Prawica[/font][/color]
[font=helvetica, arial, sans-serif][color=#282828]Program wyborczy:[/color][/font]
[font=helvetica, arial, sans-serif][color=#282828]- [/color][/font][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Obniżka cen w adminshopie.[/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]- [/font][/color][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Budowa szkoły wiedzy o minecrafcie podstawowej i [/font][/color][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]rozszerzonej[/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]- [/font][/color][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Stworzenie skupu różnych przedmiotów typy szkło, cobel itp.[/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]- [/font][/color][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Lepsza organizacja eventów[/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]- Każdy ma prawo do szczęścia[/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]- Demokracja ponad wszystko[/font][/color]
[font="helvetica, arial, sans-serif"][color="#282828"]- Każdy jest równy (zwiększenie czasu banów dla obraźliwych słów i przekleństw[/color][/font][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]-[/font][/color] Edytowane przez rochu1234

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
PundzoPL    4
Nick w grze: PundzoPL
Stronnictwo: : Lewica
Program wyborczy:
Freebuild.pl jest serwerem świetnym... Prawie wszystko jest idealne... Prawie... Czy może być lepiej?!
Nasze społeczeństwo jest za słabo wyedukowane! (ciągłe pytania na chacie na temat rzeczy oczywistych) - Przywrócenie minecraftowej szkoły!
Przywrócenie kursu Diamenta! (Może trzeba podnieść cene skupu w adminshopie, z powodu obniżenia się wartości tych cennych itemków...)
Pomysłów jest więcej, ale cel jest jeden!
Zmienić Freebuild.pl na najlepsze!

A co najważniejsze, by loteria powróciła! Edytowane przez PundzoPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Blazej_VIP    17
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Nick w grze: Blazej_VIP[/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Stronnictwo (Prawica, lub Lewica): Lewica[/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Program wyborczy: [size=5][font=georgia, serif]Cała [font=arial,helvetica,sans-serif][size=4]władza w ręce ludu![/size][/font][/font][/size][/font][/color]
[font=arial, helvetica, sans-serif][color=#282828]Wyprzyjmy reżim z naszego terenu![/color][/font]
[font=arial, helvetica, sans-serif][color=#282828]Obniżmy ceny kupna i zwyższmy ceny sprzedaży w AS nawet o 40% mówiono nam że Admin Shop powstał abyśmy sprzedawali między sobą bo podobno ma wyjść taniej to po co w ogóle powstał? Aby rozwijała się "nielegalna" sprzedaż?[/color][/font]
[font=arial, helvetica, sans-serif][color=#282828]Niech Eventy będą częstsze niech nagrody będą wyższe wiecie przecież że miasto ma miliony.[/color][/font]
[color=#282828][font=arial, helvetica, sans-serif]Niech powstaną publiczne miejsca pracy w których będzie mógł zatrudnić się każdy z nas.[/font][/color]
Niech ci którzy mają już pracę np jako leśniczy dostają większe i częstsze wynagrodzenia!
Wywalczmy obniżenie cen do kupna firm.
Niech jak na serwerze wykopowym powstaną działki specjalnie pod farmy (w końcu to FB)
Jak napisał wyżej kolega Rochu1234 otwórzmy szkołę wiedzy o minecrafcie!
Niższe ceny straganów i stoisk.
A więc drodzy bracia i siostry jeśli dostanę się do senatu obiecuję wam dołożę wszelkich starań aby ten serwer był jeszcze lepszy!

[color=#008000]Prawdziwy [/color][color=#ff0000]lewicowiec [/color][color=#006400]:3 //Elros[/color] Edytowane przez Blazej_VIP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Petri139    8
Nick w grze: Petri139
Stronnictwo: Prawica
Program wyborczy:
Na początek władza ludu. Wszystko bd ustalane przed ludem tak jak w GRECJI.
- Każdy nowy gracz dostaje eq na start (żelazny miecz, żelazny kilof, żelazna łopata i żelazna motyka)
- Wprowadzenie plug-inów na prace (jeśli będzie to konieczne)
- Obniżka cen w adminshopie o 4% i możliwość sprzedaży itemów w adminshopie
- Wybudowanie szkół, w których gracze bd mogli się uczyć podstaw minecrafta
- Więcej eventów i eventy bd podzielone na grupy że, w jednej grupie eventowej bd mogło startować max 20 graczy, a reszta czeka na nastepna ture. Eventy te bd na czas i bd 3 badz 4 (zależy od ilości graczy) tury. Więc każdy gracz bd miał dużą szanse wygrać, gdyż nie będzie spychanek i innych rzeczy które uniemożliwiają grę na evęcie.
- Małe zmianki w regulaminie (zmiany bd dotyczyć szczególnie banów gdyż dla niektórych ban nie wystarcza i nie będzie możliwości złagodzenia kary, bo jak wiadomo kara musi być karą)
- Stworzenie więcej evętów i bardziej rozbudowanych
- Prace dla graczy (inaczej wgranie tego plug-ina na prace) lub możliwość pracy na rzecz miasta np. codzienna kontrola osiedli i zgłaszanie nie regulaminowych budowli inaczej wprowadzenie Policji dzielnicowej.
- Stworzenie jeszcze jednego lasu publicznego z wszystkimi rodzajami drzew.
- Możliwość ubezpieczenia domu na wypadek nieprzewidzianych wypadków np burzy,
- warp to the endu (tylko dla graczy vip lub wyższej rangi)
- Gracze bd mogli mieć większe farmy, gdyż 3x2 farma nikomu nie sprawia zadowolenia.
Gdybym został senatorem obiecuje że bd najlepszym i zrobię tak że serw bd odwiedzać coraz więcej osób. Zrobie tak że fb.pl bd najlepszym serwem w minecrafcie chociaż już jest ale bd jeszcze lepszy .
Narazie to wszystko z mojej strony, ale mam jeszcze wiele innych pomysłów na ulepszenie tego serwa do perfekcji
Pozdrawiam i dziękuję za głosy
Petri139 Edytowane przez Petri139

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
himek2    0
Nick w grze: himek2
Stronnictwo: prawica
Program wyborczy:
Ulepszenie eventów (czasem jest jeden klocek na który skacze w tym samym czasie 10 graczy, chcialbym zapobiec tłokowi na eventach poprzez powiększenie sal.)
Częste resety Netheru wydają mi się niezłym pomysłem bo po jakimś tygodniu już praktycznie nie ma glowstona.
Myśle także o stworzeniu specjalnych dzialek pod pola uprawne na których gracze mogliby robić sobie plantacje.
Można by też dodać kilka WarZonów...
To chyba na tyle...
Jak sie podobało to spoko.
Jak nie to moge zaproponować drobną sumkę aby jednak się spodobało (potocznie: łapówkę) [color=#006400]- prawdziwy polityk:)//jarton[/color]
Nie, żartowałem z tą łapówką.
Myślę, że byłby ze mnie całkiem znośny senator, ale zdanie Jego Królewskiej Mości może być inne...

Pozdrawiam, himek2
:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sleehowaty    0
Nick w Grze : Sleeh
Stronnictwo:Prawica
Program Wyborczy :
Każdy serwer nie jest idealny . Można go tylko co najwyżej przybliżyć do perfekcji.

-Wgrać Plugin Dzięki któremu po wpisaniu komendy gracze dostawali by automatycznie działke z Cuboidem, za wybrana działke trzeba będzie nieco zapłacić (Np.10c),rzecz jasna gracz przed wpisaniem komendy wpisuje osiedle na którym chciałby posiadać daną działke.
-Obniżka Cen w Admin Shopie,Oraz podwyżka dla sprzedających
-Wydzielenie Osobnego Terenu na działki z Farmami .
-Tygodniowe Pensje Wynoszące 10 c dla każdego gracza, nie pozwólmy nikomu umrzeć z głodu :>
-Zapewnienie nowym graczą Komendy ./Kit start dającą im drewniane narzędzia oraz stack desek.
-Stworzenie Areny z potworami , na których gracze będą odpierać fale bestii ,nagrodami byłyby Części Żelaznej zbroi.

Może mój plan wyborczy nie jest zbyt duży ,
Ale z pewnością wniósłby coś do serwera

Pozdrawiam ~`Sleeh
- Edytowane przez Sleehowaty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Creeperołap    17
Nick:Creeperolap
Stronnictwo:Lewica
Program wyborczy:
-Wprowadzenie możliwości głosowania dla gracza np. czy zbudować jakiś budynek, albo czy dany gracz może zostać modem, technikiem itp.
-Dodanie pluginu "Jobs" jak się da
-Początkowe itemki z cobla i stack desek
-Obniżenie cen w adminshopie o 3%
-Dużo większa sala do eventów lub podzielenie na tury(tak jak inni)
Więcej rzeczy do wprowadzenia jest zapewniam

A najważniejsze aby serwer freebuild.pl stał się najlepszym w Polsce

[color=#000000]Pozdrawiam Creeperolap i proszę o głosy:)[/color] Edytowane przez Creeperołap

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Breaker432    5
Nick: Breaker432
Stronnictwo: Lewica
Program wyborczy:
Na początek podwyższyłbym ceny sprzedaży w adminshopie, żeby nie rozwijał się handel miedzy graczami, to miasto musi zarabiać! Dodałbym nową rangę "Towarzysz". Eventy byłyby częstsze, a kary za robienie domu-klocka większe (niech wie, że dom to nie tylko jego sprawa, widzą go inni gracze). Podniesienie płac dla leśniczych, mniejsze podatki za firmę, zwiększenie liczby kratek na farmę w domu to tylko niektóre pomysły jakie mam zamiar wprowadzić. Dodałbym szkołę (alchemia, redstone), i pracę (jeśli to możliwe) Edytowane przez Breaker432

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
damiano14    4
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Nick w grze: damiano14[/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Stronnictwo (Prawica, lub Lewica):Prawica[/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Program wyborczy: [/font][/color]
[font=helvetica, arial, sans-serif][color=#282828]-Częstsze[/color][/font][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif] Organizowanie Soboty eventowej[/font][/color]
[font=helvetica, arial, sans-serif][color=#282828]-Przywrócenie Starej Dobrej szkoły minecraftowej.[/color][/font]
[font=helvetica, arial, sans-serif][color=#282828]-dokładniejsze sprawdzanie pracy wykonanej przez leśniczych [/color][/font]
[font=helvetica, arial, sans-serif][color=#282828]-Promowanie TS3 wśród graczy [/color][/font]
[font=helvetica, arial, sans-serif][color=#282828]-Organizowanie eventow o określonych godzinach[/color][/font]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]-Regularne Resetowanie map Surowcowej i netherowej [/font][/color]
[font=helvetica, arial, sans-serif][color=#282828]- Wprowadzenie Farm do wynajęcia poza miastem [/color][/font]
[font=helvetica, arial, sans-serif][color=#282828]- Zbudowanie miejsca do walki z mobami coś takiego jak na poprzedniej mapie /warp wojna [/color][/font]
[font=helvetica, arial, sans-serif][color=#282828]Jak cos jeszcze wymysle to dopisze [/color][/font]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
gumji    46
Gumji_Jagodka (gumji_pl)
prawica(nie kradne:D)
obiecuje wszystkim dobrobyt! złoto! djaksy! duze dzielki! spawnowane zwierzeta! chitowane itemy! 0 banow! Gold za Free! wszystkim creative!

glosuj na mnie Twoja Guma:*
Hasło wyborcze:
"Admin Daj MieczUa!"
i tego mieczUa Wam da!
PS. Zaritor to mój Wujek;)

[color=#e6e6fa][size=1](nie odpowiadam za skladane obietnice)[/size][/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zaritor    8
Nick w grze:Zaritor
Stronnictwo (Prawica, lub Lewica): Lewica
Program wyborczy: Każdy ma prawo do szczęścia, a ja dobrze wiem jak uszczęśliwić moich wyborców ! Będę o Was dbał i szanował ! Każdy jest równy ! Ciastka dla każdego ! Nie wiem co mogę tu jeszcze napisać !

ŻEBY ŻYŁO SIĘ LEPIEJ!

P.S. JESTEM WUJKIEM GUMY! Edytowane przez Zaritor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
vipdude27    12
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Nick w grze: vipdude27[/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Stronnictwo (Prawica, lub Lewica): Prawica[/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Program wyborczy: Obalimy reżim Elrosa! Nie możemy żyć przed nim w strachu! Władza dla zwykłych szarych graczy! [/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Zalegualizujemy marihuanen. Jeszcze milsza atmosfera na serwerze, większe farmy, dirt dla każdego! To wszystko i więcej jeżeli na mnie zagłosujesz![/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Hasło wyborcze: "Wszyscy inni kandydac[/font][/color]i to kłamcy i złodzieje!"

[color=#008000]Obalić mnie, bom ZUY! :3 //Elros[/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
AntiX    4
Nick w grze: eantixxx
Stronnictwo (Prawica, lub Lewica): Lewica
Program wyborczy: serwer moim zdaniem jest juz bardzo dopracowany, lecz można:
-Podwyzszyc ceny skupu w adminshopie np. zelaza itp.
-zrobic skupy innych roznych itemków (oczywiscie nie wszystkich, ale co po niektóre można by zrobić)
-demokracja, zrobić tak aby o wgraniu jakiegos pluginu itp. decydowal lud (ocztwiscie nie decydowal by o rzeczach oczywistych jak Antyxrej itp. bo od tego jest Nasza Ekipa ;) )
-Większe farmy dla każdego, lub specjalna mapa dla farmerów, gdzie można by chodować np. owce i siać pszenice !
-niższe ceny straganów oraz podatków za firmę.
- yyy pomysly mi sie jednakowosz skonczyly, ale jak cos wymysle to dopisze nizej \/
Pozdrawiam lud freebuil i proszę o głosy !
Hasło wyborcze "Diaxa albo Wpierd*l !" Edytowane przez AntiX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rakasban    0
Nick w grze: Pr0maist3r
Stronnictwo : lewica (PPPM) "Polska Partia Przyjaciół Minecrafta"
Program wyborczy:
A więc tak , żeby nie przedłużać jestem nowym graczem na serwerze freebuild.pl nie poznałem jeszcze dobrze ludności tego serwera , ale próbować zawsze watro i parę rzeczy nie daje mi spokoju są to między innymi:
- Wysokie ceny w admin shopie i tu mamy problem ... obniżenie tych cen tak wiele by nie dało przypuśćmy , że spadną ceny o 5% z 50 $ będziemy musieli zapłacić 47,5 $ jest to niewielka różnica , ale... ceny skupów dało by rade je podnieść liczę tutaj o podwyższenie cen o 20% przykład za 10 żelaza będziemy dostawać teraz 6 $ ( a nie 5 jak wcześniej) :).
-Zwiększyć różnorodność eventów jestem graczem , który grał na wielu serwerach dzięki temu znam też plusy i minusy różnych rozwiązań mój kolega wpadł na genialny pomysł eventu pomysłu szkoda mi zdradzać ale jest on podobny do znanego wszystkim programu Milonerzy a może jakiś konkurs związany z śpiewaniem jestem pewnien , że na naszym serwerze jest wiele gwiazd .
- Każda nowa osoba na serwerze tylko raz powinna się spawnować na (/warp nowi) przez to , że większość osób przechodzi obok tabliczek obojętnie są oni nie do informowani. Na końcu powinien być test by ustrzec się przed takimi spryciarzami :D.
- Na spawnie powinna być tablica ogłoszeń na której wypisane by były najważniejsze wydarzenia w danym dniu np. rozpiska eventów ( poprawiło by to też organizację i zmusiło by organizatorów do robienia eventów o danej porze ).
- Miejsce do bezpiecznego handlu miedzy graczami ja widzę ja tak 2 pary metalowych drzwi z dźwignią i okienkiem za którym dochodziło by do handlu.
- No i chyba ostatnia rzecz , a raczej parę słów " Czy się stoi czy się leży 500 złotych się należy" :) chodzi mi o system zarabiania za pomocą modyfikacji ( pluginów ) słyszałem , że było kiedyś takie coś jak jobs jeżeli one nie wypaliły czemu by nie spróbować z questami , a za wykonanie wszystkich zadań nagrodą by było powyższe 500 złotych ( 500$) które przecież należy się każdemu.
Dziękuję bardzo jeżeli to przeczytaliście i każdy głos jest na wagę (diamentu) :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Elros   
Gość Elros
ZAMYKAM

Teraz głosowanie przez ankietę :3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...