Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Autarez

Utrata świata po skoku napięcia.

Pytanie

Autarez    0
Specjalnie założyłem konto na forum by poprosić o pomoc. Ostatnio przez chwilę nie miałem prądu. Niestety utrata prądu nastąpiła w czasie grania w Minecrafta. Po tym incydencie Minecraft nie widzi zapisu mojej gry (tej w którą grałem w tamtym czasie). Czy jest możliwość odzyskania utraconego zapisu, czy muszę wrócić do kopii zapasowej z przed kilku dni? Widzę że to ważne ,więc mój nick w Minecrafcie to Autarez.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
dex3r    143
Powinieneś założyć nowy temat, a nie robić odkop z ponad miesiąca.

Sprawdź, czy w folderze %appdata%/.minecraft/saves jest folder z twoim światem. Jeśli tak - zmień nazwę, stwórz nowy świat o poprzeniej nazwie, wyłącz MC, usuń go, i zmień nazwę folderu ze światem docelowym na wcześniejszą. O ile pamiętam i jeśli ten sposób działa, bo ostatnio korzystałem z tego w okolicach 1.6, stracisz EQ i pozycję. Edytowane przez DeX3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
@up: założyłbyś nowy temat... W tej chwili zastanawiam się, czy nie oberwę warna za pomoc piratowi (przy okazji). No ale tobie mogę pomóc, a @topic pewnie dawno się z tego forum zmył, wiedząc, że pomocy nie uzyska. No więc: tyle moich postów było na forum na ten temat i dalej nowe tematy... Użyłbyś wyszukiwarki...
-tworzysz nowy świat
-ze starego kopiujesz folder roaming czy jakoś tak
-zastępujesz nim identyczny folder w nowym świecie
-cieszysz się grĄ na nowym świecie na starej mapie bez itemów które miałeś w eq...
-stary save możesz usunąć
-używasz forumowej szukajki
ja tymczasem założę nowy temat jako poradnik i poproszę o podpięcie, bo już mnie wkurza pisanie tego samego dwudziesty raz... Edytowane przez Wintalan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...