Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
TheKaci1234

Problem z serwerem

Pytanie

TheKaci1234    0
Hej zrobiłem sobie właśnie serwer ale mam duży problem bo ciągle generują mi się 'dziury' w świecie
mógłby mi ktoś pomóc? :) Zamieszczam też fotke takiej dziury.[attachment=933:2012-06-17_20.14.24.png]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Wintalan    75
Eee... Jak generujesz drzewa na płaskiej? ;D to są po prostu niezaładowaane chunki. Jak w tą 'dziurę' wejdziesz to się po prostu zbugujesz i tyle. Nie wypadniesz za mapę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Quasindro    17
Co do powyższego, to jest jeszcze jedna opcja. Czasami MCEdit buguje mapę w taki sposób, że po prostu wyrywa takie dziury z mapy i funkcjonują one normalnie - wypadasz i lecisz. Giniesz. I trzeba załatać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
TheKaci1234    0
Problem w tym że nie użyłem MCdit i jak wchodzę do tej dziury to nie spadam tylko tak jakby 'skaczę' Edytowane przez TheKaci1234

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Jak skaczesz, to oznacza, że na serwerze jest teren, tylko klient (czyli ty) tego nie widzi.
Inaczej: Masz lagi lub z innego powodu nie pobierają ci się chunki z serwera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
SiVy0    5
Kiedyś miałem na moim serwerze problem z niewidzialnymi drzewami. Tez w niektórych miejscach postać skakała i zacinała się. Pomogła mi reinstalacja Minecrafta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
Zasadnicze pytanie: ile masz średnio FPS'ów, i ile masz załadowanych średnio chunków (to chyba mniej ważne). Na płaskich mapach to jest częstsze, ponieważ latasz na GM (no wątpię, aby ktoś grał na płaskiej jako survival ;D), co wymusza szybsze wczytywanie chunków (wymuszanie jest bardzo dobrze widoczne na rei minimap). Chunki ładują się z opóźnieniem, a jak nie starczy mocy kompa, to wogóle się nie wczytają. Możliwe, że jeżeli przelogujesz się kilka(naście) razy to się naprawi. Najlepiej reloguj obok/w tej dziurze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi