Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
borsuk

Czego brakuje Ci w Minecraft?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość affib   
Gość affib

więcej rodzajów kwiatów i nowych gatunków drzew np. dąb, baobab itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ziom6    0

innych ludzi w trybie single sterowanych przez cpu (można się na nich przełączać) fabuła jakaś. o i jeszcze jakiegoś nowego blocka no proszę na tych podstawowych gine przez Creepery!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
modoc    1

Dla mnie brakuje chmury. Zapisywanie stanu gry w przeglądarce na odgórnym serwerze. Wkurza mnie to że w pracy i w domu toczę zupełnie inny singleplayer :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
funLix    5

No to ja mam kilka pomysłów :P

1. Strój nurka, chodzi o to żeby miał butlę z tlenem i żeby można było dłużej nurkować (gdy się robi budowle pod wodą to wkurzające jest to że trzeba się wynurzać ciągle).

2. Jakiegoś słonia, konia, wielbłąda, żeby było można na nim jeździć - a nie chodzić powolnie :)

3. Jakiegoś transportu żeby było można zobaczyć na świat z góry? Balon z koszem, samolot, sterowiec? Coś w podobie :)

4. Aparatu, żeby było można zrobić zdjęcie np. swojego mostu/domku i powiesić na ścianie. W multi a dokładniej w firmach byłoby to fajne, spojrzeć na ścianę w siedzibie i zobaczyć portret Szefa, pracowników, ich budowli itp :D

5. Hodowla owiec, krów, wilków itp. Ale jak widzę że w 1.8 mają być wioski, to ciekawe zcy będzie hodowla zwierząt wprowadzona :)

6. Kwiatki, bo są tylko 2 kolory. Może jakieś doniczkowe? Możnaby było dać doniczkowe i położyć na stole, a za pomocą nożyczek przycinać je jak będą za duże? :D

7. Szafy, komody, szafki, coś takiego żeby było można chować itemki, ale nie skrzynia bo ona się nudzi już :)

8. Klucz do drzwi! Czemu? Po co blokowac drzwi komendami, przyciskami itp? Można mieć swój własny klucz, wtedy by się zrobiło taki blok który mógłby kopiować klucz za surowce, zrobiłoby się magazyn kluczy zapasowych, jak ktoś chce wejść do naszego mieszkanka musi mieć klucz :)

9. Latarnie na ulicy, wiadomo po co :P

10. Może jakiś samochód (nie mówie o lambo, tylko jakiś stary jak kiedyś były), który będzie działał na węgiel (żeby go dużo brał, to wtedy będzie trzeba mieć dużo surków żeby go używać), może służyć do ozdoby jak się ma garażyk :D

Myślę że to wszystko co mi się teraz nasówa na myśl.

Tylko się nie śmiać ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Segal    0

Mi brakuje pojazdów mechanicznych (motocykle, samochody. itp.). Przydałyby się także klęski żywiołowe, misje/zadania wyznaczane graczowi oraz "związana" z tym fabuła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Matrix0321    3

Mi brakuje większej ilości bloków które można łączyć z redstounem. To przecież jedna z rzeczy która jest fajna :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Większej ilości mobów, żeby przez szyby było cokolwiek widać i by nie były "kwadratami". I mogli by dodać większą wysokość chociaż by do 200.

Ustawiania jakości grafiki by działała na dobrych jak i na słabych komputerach. i tego żeby było można stworzyć wiadro farby i malować na różne kolory :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mirrage    2

Bloków w kształcie trójkąta. Ahhh... te spadziste dachy

Dobrym pomysłem byłoby aby redstone nie musiał mieć nad sobą wolnego miejsca, czyli przykrywanie kabli blokami. Estetyczniej, mniej zachodzu i więcej możliwości.

Poprawiona fizyka wody... Czasami jej nie potrafię zrozumieć.

Udomawianie zwierząt, a same zwierzęta rzadziej występujące na mapie albo przypisane do jakiś biomów. (krowy, świnie, owce)

Wyposażenia domów. Stoliki, krzesła, biurka, szafki... Stolarka ogólnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Erdamon    0

Mnie to brakuje pistoletów :D Np. Ak47, M1911, Shotgun itp. Ewentualnie jakieś nowe mechanizmy np. ruchome schody albo drzwi które się otwierają tylko wtedy gdy stanie gracz przed drzwiami a mob nie będzie się zaliczać. No i jakieś nowe minerały (Jak na przykład Topaz, Rubin, Ametyst)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość swajner   
Gość swajner

Brakuje nam tylu rzeczy, gdyż minecraft to wciąż beta, naszczęscie Notch słucha ludzi i dodaje to czego najbardziej brakuje.

Z mojej strony dodam: sposoby szybszego transportu, hodowla zwierząt, tresowanie zwierząt, więcej zwierząt... A reszta rzeczy, których mi brakuje dojdzie w 1.8.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
power    1

więcej broni.

hehe dokładnie, ja chciałbym żeby można było robić coś ala granaty :) albo żeby pojawiły się jakieś magiczne bronie

wszystko jednak przed nami, 1.8 ma wyjść już jutro :D zobaczymy co tam Notch wyszykował

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

lvl 50 Two handed Diamond Sword

50% szansy na ogłuszenie

+200% obrażeń krytycznych

-35% prędkość ataku

Meh D;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
hamsolo    0

mi brakuje ludzi i wiosek łączenia wagonów oraz żeby minecraft się nie śćinał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
thd552    7

jakiejś interakcji z NPC, teraz co najwyżej można udawać, że jest się lekarzem w zamkniętym ośrodku dla zdeformowanych gostków w kaftanach, którzy nie potrafi mówić...

no i jeszcze:

-jakieś profity z levelowania, a nie enchanty...coś jakby perki fallouta

-pojazdy - w koncu nie samym wagonem czlowiek zyje

-wiecej interakcji ze zwierzetami- nie jakas zoofilia, tylko np. jak w realu zeby owce trzymaly sie w stadach, krowy i kurczaki tez, a nie rozlazily sie- no i zeby powstaly jacys przedstawiciele samcow, ktore by bronily innych i inaczej wygladaly, bo teraz nawet nie wiem, czy lacze krowe z bykiem, byka z bykiem, czy krowe z krowa- i tak wyjdzie male cos

-moze jacys NPC, ktorzy wygladaja normalnie? tacy jak gracze, bo Steve nie jest jedyny

-wiecej broni! kusza to nie jest karabin, chyba moze byc w realiach mc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

Mi to brakuje starego systemu żywienia - nie żebym narzekał,ale ten mnie wkurza.

CJB>Disable Hunger.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...