Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
borsuk

Czego brakuje Ci w Minecraft?

Rekomendowane odpowiedzi

Tomecky_    0

Mi brakuje jakichś małych wiosek w losowych miejscach. Ludzie (NPC) żyliby w nich własnym życiem. Byłyby tam jakieś farmy, ogrody, hodowle zwierząt itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
aaviq    0

Ja osobiście, najbardziej chciałbym nowego potworka - smoka, rzecz jasna. Nie tylko takiego co lata w Ender świecie, czy jak to tam się nazywa... Chciałbym, żeby jakieś rarytasowe i przede wszystkim rzadkie stwory latały po naszym, normalnym, zielonym świecie - niektóre byłyby spokojne, inne byłyby agresywne, atakując nas swymi kulami ognia =D Takiego smoka, można by wytresować, np, dać mu jakieś jabłko, które nam z kolei oddaje 30% szansy, aby danego stwora mieć ku swojego boku. No i teraz moment dnia - byłaby możliwość, żeby na takim smoku latać! Czyż to nie jest dobra idea? Założę się, że teraz jakieś 60% czytających ten post, ślini się na widok owego i czeka aż notch to wprowadzi... Muszę, właśnie takiego czytelnika rozczarować /= Napisałem temat na forum minecrafta i z tego co zrozumiałem, to niestety, ale taka opcja niestety nie będzie możliwa. No cóż, trudno.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Monolum    0

Można by było bardziej zoptymalizować grę. Fajnym pomysłem były by jakieś nowe urządzenia związane z redstonem, które by ułatwiły i zmniejszyły rozmiary skomplikowanych mechanizmów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gabriel2415    0
1 Dla mnie to brakuje zwierząt np ptaków albo chociaż ryb bo notch dawno miał je dodać ale nie dodał
2 NPC czyli bandytów albo mobów np ork albo elf albo krasnolud
3 Gildi i tarcz

[quote name='Allozaur8876' timestamp='1353139759' post='99894']
Według mnie brakuje zwierząt np:słoni żyraf i fok
[/quote] popieram ale bardziej wolal bym moze nowe rzeczy i możliwości czyli siadanie parkour lub leżenie na trawie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jasiek_One    6
@up Gildie? Na singlu? To by było dziwne...

Ja potrzebuję więcej rzeczy związanych z wodą, np. jakieś wodne potwory, ryby, rośliny morskie itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak to Rabus napisał "celu"! Nic tylko rozwalasz, stawiasz i mówisz, że masz dom i się podniecasz. Cel typu "przygoda" urozmaicił by grę np: przeżycie najazdu zombie, albo dodać taki adventurecraft. Potem można przejść do do niszczenia,stawiania i budowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zzuullll    0
Jak dla mnie mogli by patcha wypuscic ktory bez wgrywania textur jest w wersji Full Hd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Daba9    0

Mi brakuje mebli :) Jakaś dekoracja domu czy coś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

@up

Herobrine mod.

@3 up i up Pewnie się jakiś mod znajdzie. A tak to wyobraźnia i budowanie większych rzeczy ze skrzynek i drewienka/piecyków.

@up Mo'creatures.

Optymalizacja, optymalizacja, a prócz niej optymalizacja. Jak już z nią skończę, to jeszcze raz optymalizacja. A po optymalizacji zająłbym się czymś ciekawszym, mianowicie optymalizacją. Kiedy będę pewien, że więcej nie wycisnę to wtedy zabrałbym się za jakieś moje dodatki i usprawnienia systemu redstone (np. potężniejsze repeatery, które zamiast 0,4 sec opóźnienia mogą dać 0,8, dodanie ryb (mobów), wampirów/nietoperzy, krzeseł, możliwości siadania, jakieś nowe kwiatki (jakieś niebieskie chabry), jagody które wyglądałyby podobnie do bloku liści z drzew, ale rosłyby na ziemi i były gabarytów półpłytki. Można by je zniszczyć, przesadzić-wydobyć za pomocą nożyc, a klikając PPM zbieralibyśmy jagody. Z czasem (po kilku minecraft;owych dniach) by się na nowo odnawiały. Do listy znajomych z którymi można pisać nawet jak nie grają na żadnym serwerze (coś chat steam), nowa ruda - srebro, z którego narzędzia spowolniłyby wydobywanie bloków, ale za to mające większą wytrzymałość i miecz z którego można by zabijać wampiry, dodatkowo choroby, które można jakoś leczyć i odczucie temperatury, np. w biomie zimowym na powierzchni obok śniegu tracimy pół serduszka na 10 sekund z zimna, jeśli nie mamy zbroi, zaś na pustyni jak chodzimy np. w żelaznej lub skórzanej zbroi w ciągu dnia, to szybko spada nam pasek głodu (zmęczeni jesteśmy i przepoceni, stąd musimy częściej się nawadniać/odżywiać), a co za tym idzie dodanie napojów i możliwości robienia w kociołku alchemicznym różnych (kilku) zup z przedmiotów typu marchewka, ziemniaki które zostały dodane w 1.4. Sam z chęcią bym dodał buraki, z których można mieć np. czerwony barwnik. Dodatkowo chciałbym wprowadzić możliwość przesuwania pistonów przez inne w tę i z powrotem (piston -> piston -> blok). Możliwość craftingu żelaznych strzał (strzała + sztabka żelaza = 8 żelaznych strzał o mocniejszych obrażeniach o serduszko). Umożliwienie craftingu kolczugi i zwiększenie jej poziomu wytrzymałości (szybko się niszczy), byłaby lepsza od skórzanej, a gorsza od żelaznej i wymagałaby trochę skóry i żelaza (np. na łączenia). Zrobienie kilku rodzajów crafting table, np. jeden ogólny na drewniane rzeczy, drugi na jakieś mocniejsze z żelaza, czy diamentu, czy redstone'owych. Także chciałbym możliwość craftingu wioseł, które zużywałyby się, a zwiększałyby prędkość pływania w łódce. Dodatkowo możliwość stworzenia zbroi do której trzeba użyć wełnę i nitki z pająka, byłaby alternatywą dla skórzanej, minimalnie byłaby mocniejsza. Z bloków dekoracyjnych to czworościany (takie "sześcienne trójkąty" w 3d upraszając) z cegły, kamienia, bruku i drewna. Na koniec, gdy gracz zginie to póki nie da "respawn", to jego ciało będzie leżało na ziemi.

Jak Wam się podoba moja wizja :)? Wybaczcie, że tak trochę bez składu i ładu, ponieważ pisałem to na szybko. Są to wszystkie rzeczy które bardzo chciałbym w naszej kochanej grze :D

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość matejss   
Gość matejss

Optymalizacja,bardziej ogarnięta społeczność (a nie dzieci 12 lat .-. ), NOTCH D:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
CNKM2    4

mi brakuje zdecydowanie nowych płynów ;] bo jest narazie tylko woda i lawa 

można by było jeszcze dodać jakiś kwas czy coś ;p

i jeszcze prócz pasku głodu pasek pragnienia ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jyeq    3

brakuje mi żywności do upraw. np kukurydza pomidory ogórki. To by było fajnie pobawić się w farmera na większa skale.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
NuclearSun    1
Napisano (edytowane)

Mi brakuje tego "starego" Mc, w którym było znacznie trudniej, no i nieco realniejszej fizyki wody.

Edytowane przez NuclearSun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...