Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Gość Camil

Plan prac Ekipy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Camil   
Gość Camil
Zakładam ten temat z wielu powodów, które dotyczą mniej lub więcej "serwerów" (bo tak można już powiedzieć) RoleCraft'a.
Między innymi chodzi o :[list]
[*]nieaktywność członków,
[*]problemy od strony technicznej,
[*]problemy z porozumieniem się,
[*]problemy z zaangażowaniem dotyczącym wszystkich członków ekipy,
[*]problem z czasem,
[*]problemy związane z podziałem zajęć,
[*]problem z zaangażowaniem członków ekipy.
[/list]

A więc streszczając mamy w ekipie 11 osób (w tym 10 aktywnych, gdyż jedną usprawiedliwia praca - Afganistan). Każda z osób powinna mieć swoje zadanie w szczególności podczas prac nad serwerem/serwerami. Są osoby, które prosto mówiąc obijają się, a które bardzo dużo robią dla serwerów. Powinniśmy podzielić się jakoś nie dość, że zadaniami, ale i pracami nad serwerami (jedni nad RP, a drudzy nad HC). Morgar powiedział mi co prawda, że HC zostawia mi, ale patrząc ogólnikowo to cała ekipa ma 2 serwery do prowadzenia, a nie tylko ja w dodatku, że chwilowo mam problemy z internetem (którego nie będę miał prawdopodobnie przez dłuższy czas - oddaje modem do serwisu), dobra HC się zajmę, ale przydało by mi się też z 1-2 osoby do pomocy, ale o tym dopiero jak wrócę. Wracając do serwera RP... ostatnio były problemy i nadal są związane z pluginami (stroną techniczną). Prace nad mapą są cały czas kontynuowane, lecz z pluginami ciągle są problemy (mam listę 28 pluginów, z których 26 jest nienaprawione już od dłuższego czasu). Powinniśmy podzielić się jakoś zadaniami, a najważniejsze jest to, że powinny być jakieś konsultacje ekipy przynajmniej raz w tygodniu w tych sprawach.
Pamiętam jeszcze pierwszą edycję rolecrafta, który był bardzo dobrym serwerem, lecz padł z powodu rozpadu ekipy - dlatego uważam, że ekipa powinna być zgrana, jak i podział zadań powinien być przestrzegany. Była kiedyś o tym mowa już, lecz jak widać uległo to przedawnieniu i są osoby, które praktycznie nie angażują się w prace, lecz czekają na ukończenie prac i start serwera/serwerów.

[b]RolePlay -[/b] prace są już na ukończeniu, ale ostatnio borykamy się z problemami technicznymi, których jest od groma. Proponował bym mniej ważne pluginy pousuwać i przeinstalować po kolei konfigurując je i sprawdzając ich działanie. Jeśli chodzi o mapę to większe i ważniejsze sprawy zostały już ukończone, a kolejne poprawki mapy można już edytować/robić podczas działania serwera (sprawdzone i przetestowane na innych serwerach).

[b]Hardcore -[/b] ostatnio robiłem ankietę i dyskusję na temat odświeżenia serwera, a więc wypadło na projekt nr.2 . Pytałem już Inso o generator oceanów, który byłby bardzo przydatny do stworzenia takowego serwera, lecz pozostaje stworzyć wyspy.... Każda wyspa inna, a przynajmniej na jednej mapie, gdyż przeliczając wymaganą liczbę wysp proponował bym stworzyć tzw. Uniwersa (prawie jak galaktyki w Ogame, a wyspy w stylu Ikariam/Anno/Settlers i nie pamiętam z czym jeszcze kojarzyłem projekt xD). Serwer stworzony byłby dla społeczności między narodowej, przez co liczę, na większe grono graczy, jak i większą rywalizację, gdyż serwer byłby nastawiony na współpracę od samego początku, gdyż rozpoczęcie rozgrywki wymaga współpracy 3 osób lub dołączenia do któregoś z miast, w którym liczba mieszkańców nie przekroczyła 10 osób. Typ rozgrywki polegał by na walkach między miastami, jak i całymi sojuszami. Nad rangami jeszcze pracuję, ale myślę, aby stworzyć je na zasadzie rang typu - Tier1, Tier2 itp itd. (I, II, III, IV, V). Każda z wyższych rang miała by więcej uprawnień do np craftingu, używania przedmiotów i innych. Oczywiście miała by ona ograniczoną ilość cech RolePlayu tak, aby nie kolidował z drugim serwerem.

Resztę rzeczy (o ile będę miał możliwość ) przekażę na TS3, po uprzednim poinformowaniu wszystkich zainteresowanych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Morgar    9
Camil dziękuje Ci, że podjąłeś działania. Ja osobiście straciłem w tej kwestii siły.

Ogólnie to tak....nie możemy robić ekipa rol ekipa hard..... wszyscy wszędzie pracują. Wiem wiem.... sam nie jestem lepszy ale na hc zbytnio nie wiem co mam robić- wynika to z braku komunikacji.

Kolejna sprawa to co tydzień zebrania. Ustalmy jeden dzień... jedną godzinę:)

Wnoszę też o nadanie krzychowi admina na hc a na rp kidhaedadmina (nie robimy nowej rangi, spokojnie ale chodzi o danie tak powiedzmy ustnie większych możliwości. taki admin adminów na rp;))

Co do hc i rp prac. Zróbmy tak, że będziemy wklejać ogłoszenia z data realizacji i kto się wpisze ten pomoże przy tych konkretnych pracach ;)

Na koniec muszę Was przeprosić ale w środę wyjeżdżam do Wiednia i wrócę w niedziele. Prosiłbym Was o zrozumienie i mam nadzieje, że dacie sobie radę bez zemnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil   
Gość Camil
Ja za chwile oddaje modem do naprawy, więc też nie wiem ile nie będę miał neta, a jeśli chodzi o prace na Hardcorze jakie mają być to proponował bym zacząć od pilnowania tego, aby serwer był włączony! Bo widzę, że 3 dzień serwer już leży, a ja nie mam na kompie nic powgrywane (formata miałem), aby włączyć go. Jest jakiś problem z out of memory...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mezio    72
ja bym podzielił ekipy na 2 serwery, 1 ekipa hard 2 ekpia role (ale co ja tam wiem o waszym serwerze xD)
[color="#008000"]@Camil : A ja bym po prostu po wy***przał nieaktywne osoby i te, które nic nie robią i zastąpił "nowszymi modelami" ;)[/color]
powiadasz ze na hardcore spami "out of memory" ? macie anty x-raya ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil   
Gość Camil
Tak mamy i właśnie tak mi się wydaje, że to jego wina ;).
PS. Czy jest w tej ekipie do cholery ktoś kto włączy tego Hardcora !?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mezio    72
po pierwsze ustawcie anty x-raya na minimalne ustawienia
i drugie dla bardziej ogarniętych http://screenshooter.net/0478770/mdxpwwo
link do stronki https://github.com/lishd/Orebfuscator/wiki/How-to-properly-configure-Orebfuscator

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Elros   
Gość Elros
Swego czasu na Freebuild wywalone z ekipy zostało 7 osób :)
Przyniosło to niesamowitą zmianę wśród moderatorów :D Nagle zaczęli pracować. Tak więc polecam tę metodę :3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kukurydz   
Gość Kukurydz
Jeśli chodzi o anty x-raya to wiecie że można go ustawić tylko na 1 mapę(tą gdzie się wydobywa) i zmienić ustawienia (są 3 tryby) + z listy ukrywanych surowców usunąć takie jak deski cobla itp. na FB zajęła mi konfiguracja dosłownie 1 min i o lagów ze strony xraya ;) Jak naprawdę nie będziecie wiedzieli jak mogę wam dać config z fb zmienicie tylko nazwy światów które mają być ukrywane ;P

A i ruszyli byście w końcu!

Zresztą aktywność ekip serwerowych można poznać po TS a kanał moderacji fb zawsze jest pełny. A to właśnie dzięki temu że nie patrzymy na znajomości tylko na aktywność. Gdy wywalamy np. 4 osoby szukamy na ich miejsce kolejnych 4 dostają kidów i tak to się kręci od czasów kiedy Elros działa na FB i później ja do tych działań dołączyłem poleciało chyba z 10 osób a i tak mamy masę aktywnych moderatorów ;P Wywalać i się nie zastanawiać tylko szukać nowych jak nowi nie będą się nadawać wywalać ich i szukać kolejnych inaczej zawsze będzie tak jak jest teraz czyli nieciekawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil92PL   
Gość Camil92PL
Ekipa nasza będzie miała lekkie zmiany, a jeśli chodzi o serwery to RolePlay jest już praktycznie gotowy, a Hardcore to kwestia mapy i dogrania systemu rozgrywki, który ustalimy wraz z testerami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Morgar    9
Głównie rozchodzi się o rozstawienie npc i podstawowy wachlarz questów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil92PL   
Gość Camil92PL
a questów musi być od h**** ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pepemag    0
Niestety osobiście nie mogę za dużo pomóc, jestem w trakcie budowy i wszystko u mnie stanęło na głowie a co za tym idzie czas na gry praktycznie minimalny lub wcale.
Staram się zaglądać lecz sami wiecie że sytuacje bywają przeróżne, jak mogę pomogę, sam chciałbym by serwer ruszył.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil92PL   
Gość Camil92PL
Dobra! Koniec [s]opierdalania się[/s] [font=verdana,geneva,sans-serif][size=3][color=#ff0000]mało kreatywnego odpoczynku[/color][/size][/font] :). Przydało by się zebrać całą ekipę na team speaku do końca tego tygodnia, gdyż mam kilka pytań jak i propozycji odnośnie serwerów.
Rozchodzi się też również o to, że 17 lipca RoleCraft będzie obchodził swoje pierwsze urodziny!

[font=verdana,geneva,sans-serif][size=3][color=#ff0000]Nie bądź wulgarny CamilQ, bo będę zmuszony wysłać do Ciebie stado krwiożerczych przedszkolaków - AdF ;P[/color][/size][/font]
[color=#006400][font=verdana, geneva, sans-serif][size=3]Postaram się - Camil :P[/size][/font][/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
N3q    19
Przyjęto do wiadomości, byłbym jeszcze wdzięczny odnośnie konkretnej daty oraz godziny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil92PL   
Gość Camil92PL
Według mnie najlepsza by była sobota 14 lipca godz. 19:00 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pepemag    0
postaram się, zapisze sobie w pamiętniku, może być nawet później.
Nie obiecuje że akurat w tych godzinach wpadnę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil92PL   
Gość Camil92PL
Ja mówiętylko, że od godz. 19:00 ;), ale najlepiej jak by wszyscy w tym samym czasie byli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001
Wróciłem i będe. Reszta na TS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil92PL   
Gość Camil92PL
A więc cd.:
Ze względu na to, że serwer ma ruszyć 17 lipca musimy ukończyć kilka rzeczy jeszcze ! :[list]
[*]teleport z kopalnianej na główną, bo nie działa
[*]dorobić questy - zajmę się tym
[*]zrobić trailer - robię
[*]zrobić obrazek na newsa - zrobiłem
[*]zrobić kanion - zrobię
[*]poprawić góry obok kanionu
[*]ogarnąć resztę mapy jakoś
[*]przetestować wszystko, aby nie było wpadek na samym starcie
[/list]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość matiyarosz   
Gość matiyarosz
Obrazek na newsa jest, Trailer jest, News jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil92PL   
Gość Camil92PL
Tak poza tym mamy kilku techników, więc może wzięli by się trochę za pracę, a najlepiej podzielili między roleplay'em, a hardcorem.
Pamiętajcie, że serwer Hardcore nadal nie jest postawiony!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...