Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
MsMacior

Czego nie lubicie w Minecraft ?

Rekomendowane odpowiedzi

maties7    13
Po pierwsze WINE to takie oszustwo i nie wiele ma to wspólnego z pisaniem na wiele platform (jest jeszcze Mac, a nie tylko Linux). Z twoją ideologią to do każdego programu na Linuxie trzeba byłoby używać WINE. Po drugie DirectX nie jest dostępny bezpośrednio na javie, a żeby w ogóle działał trzeba bawić się w jakieś JNI. Generalnie to przypomina sobie bardziej w zabawę w wrzucanie sobie kłód pod nogi. Po co się bawić w DirectX jak się ma OpenGL, który jest bardziej naturalnym wyborem dla javy. GLSL Shaders właśnie korzysta z OpenGL, ba nawet minecraft z niego korzysta. W minecrafcie nie ma błyszczących bloków nie dlatego, że nie ma DirectX tylko, że autorzy tego nie zaimplementowali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dex3r    143
[quote name='maties7' timestamp='1342287361' post='81209']
Po pierwsze WINE to takie oszustwo i nie wiele ma to wspólnego z pisaniem na wiele platform (jest jeszcze Mac, a nie tylko Linux). Z twoją ideologią to do każdego programu na Linuxie trzeba byłoby używać WINE. Po drugie DirectX nie jest dostępny bezpośrednio na javie, a żeby w ogóle działał trzeba bawić się w jakieś JNI. Generalnie to przypomina sobie bardziej w zabawę w wrzucanie sobie kłód pod nogi. Po co się bawić w DirectX jak się ma OpenGL, który jest bardziej naturalnym wyborem dla javy. GLSL Shaders właśnie korzysta z OpenGL, ba nawet minecraft z niego korzysta. W minecrafcie nie ma błyszczących bloków nie dlatego, że nie ma DirectX tylko, że autorzy tego nie zaimplementowali.
[/quote]
No cóż, jak ktoś nie lubi minecrafta, bo nie ma tam błyszczących klocków, a ma za słabego kompa na GLSL, to nawet taka argumentacja mu nie pomoże ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Co tu ukrywać, w minecraft nienawidzę DRZWI. Specjalizuję się w dużych budynkach i nie ma nic gorszego jak monumentalny zamek z drewnianymi drzwiami 1x2 klocki :P
Efekt? Moje projekty nie mają drzwi w ogóle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SzyszkaPL    3
Nie lubię śmieci które dodają w ostatnich wersjach:
-głód
-kolorowe deski
-płaskie szkło
-koniec gry (smok)
-pół płytki z cobbla! -.-
i inne tego typu rzeczy! Edytowane przez SzyszkaPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
[quote name='SzyszkaPL' timestamp='1342550763' post='81730']
-głód
-kolorowe deski
-płaskie szkło
-koniec gry (smok)
[/quote]
1. Jedyna rzecz w całej liście której naprawdę nie da się ominąć bez modyfikacji gry, no niesamowity problem z tym głodem jest...
2. Nie używaj.
3. Nie używaj.
4. Ktoś każe ci do tego smoka iść i go zabić? Nie? No widzisz.
5. Od zawszę były, teraz mają tylko teksturę jaką powinny zawsze mieć, chcesz stare, półklocki ze smoothstone zapraszają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SzyszkaPL    3
[quote name='Mofixil' timestamp='1342552068' post='81742']
1. Jedyna rzecz w całej liście której naprawdę nie da się ominąć bez modyfikacji gry, no niesamowity problem z tym głodem jest...
2. Nie używaj.
3. Nie używaj.
4. Ktoś każe ci do tego smoka iść i go zabić? Nie? No widzisz.
5. Od zawszę były, teraz mają tylko teksturę jaką powinny zawsze mieć, chcesz stare, półklocki ze smoothstone zapraszają.
[/quote]

Co do półpłytek to wolałbym żeby z cobbla były takie jak kiedyś

[color=#0000cd]Yyyy, a nie są? :o //Woozie[/color] Edytowane przez Woozie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dex3r    143
[quote name='Mofixil' timestamp='1342552068' post='81742']
[/quote]

No jak nie. A Peaceful?

BTW.
Uwielbiam jak hejtujesz hejterów, którym się nie podoba Minecraft (chociaż niektórzy go nawet nie kupili, a i tak grają dzień i noc). Edytowane przez DeX3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
[quote name='DeX3r' timestamp='1342559509' post='81821']
No jak nie. A Peaceful?

BTW.
Uwielbiam jak hejtujesz hejterów, którym się nie podoba Minecraft (chociaż niektórzy go nawet nie kupili, a i tak grają dzień i noc).
[/quote]
No Peaceful, ano Peaceful, ale gdzie Creepery?
[quote name='DeX3r' timestamp='1342559509' post='81821']
Uwielbiam jak hejtujesz hejterów, którym się nie podoba Minecraft (chociaż niektórzy go nawet nie kupili, a i tak grają dzień i noc).
[/quote]
Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
maties7    13
Jak dla mnie cały ten głód jest upierdliwy tylko wtedy jak się nie ma żarcia, a po zrobieniu farm ten problem zanika. Bardziej upierdliwy był system zanim wprowadzono głód, czyli niestackowalne jedzenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dex3r    143
[quote name='Mofixil' timestamp='1342560897' post='81823']
No Peaceful, ano Peaceful, ale gdzie Creepery?[/quote]

Ale kripery som zue, wybuchają, rozwalają moje szałasy z drabinkami z dirta i wgl...

[quote]Bardziej upierdliwy był system zanim wprowadzono głód, czyli niestackowalne jedzenie. [/quote]
Co prawda, to prawda. Nie ogarniam też tych niestackowalnych tabliczek, drzwi i łóżek. O ile usprawniłoby to budowę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dex3r    143
[b][size=1]C r e e p e r[/size][/b]

[b][size=3]C r e e p e r[/size][/b]

[b][size=5]C r e e p e r[/size][/b]

[b][size=7]C r e e p e r[/size][/b]

[b][size=8]C r e e p e r![/size][/b]

Btw. W classicu nie ma creeperów... Edytowane przez DeX3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
bodzio222    1
Nie podobają mi się enchanty i cała alchemia. Minecraft idzie w złym kierunku. Ale i tak nic nie pobije DZIECIARNI na serwerach. Pamiętam jak była alpha i nie było żadnych cuboidów, a i tak nikt nie kradł i nie niszczył. Teraz już tak nie jest... ehhh... ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
[quote name='bodzio222' timestamp='1345329651' post='89042']
Nie podobają mi się enchanty i cała alchemia.[/quote]
Nie używaj, bez kilku achivementów przeżyjesz.
[quote name='bodzio222' timestamp='1345329651' post='89042']Minecraft idzie w złym kierunku[/quote]
Zdaje wam się.
[quote name='bodzio222' timestamp='1345329651' post='89042']Ale i tak nic nie pobije DZIECIARNI na serwerach. Pamiętam jak była alpha i nie było żadnych cuboidów, a i tak nikt nie kradł i nie niszczył. Teraz już tak nie jest... ehhh... ;/
[/quote]
Wtedy 90% serwerów to były prywaciaki a inventory i tak było clientside, jak ktoś chciał to w persisterze zmieniał zapisane inventory i startował w diamentowym zestawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rapikol    88
AM I ONLY ONE AROUND HERE
WHO DON'T GET BUTTHURTED BY UPDATES?

Ale tak na poważnie, to każda aktualizacja mi się podoba, dla mnie jest wszystko w porządku póki Jeb_ i reszta ekipy pracuje nad usprawnianiem MC.
Mogę spać spokojnie.

W sumie to jest jedna rzecz, która mi dokucza, a mianowicie zmiana systemu biomów od 1.8.
Od tego czasu teren wydaje się zbyt monotonny.

Przywrócić sawanne! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wanakubwa    0
ja chciałbym, aby z każdej wersji minecraft szlo wejsc na kazdy serwer (chodzi o wersjie np: 1.3.2 a nie o premium, non premium).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
DjPolska123    0
JA?JA NIE NAWIDZĘ OGÓRKÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(ogórek to creeper)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kubaxius    0
[quote name='SzyszkaPL' timestamp='1342550763' post='81730']
-głód
-kolorowe deski
-płaskie szkło
-koniec gry (smok)
i inne tego typu rzeczy!
[/quote]Nie rozumiem o co ci chodzi. Przecież kolorowe deski to coś o co większość graczy prosiła od dawna. Jeśli nie lubisz budować i wolisz walczyć, to jest pełno gier o niebo lepszych od minecrafta. Np. taka seria TES, na pewno przypadnie ci do gustu. [i]Nienawidzę gdy hejter rzuca się akurat na te rzeczy które są ok, a inne, które aż wołają o pomstę do nieba zostawia w spokoju.[/i]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dopler333    8
Ja też nie lubie jak w minecraft jest przerażająca muzyczka np. w jaskiniach Edytowane przez Dopler333

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...