Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Insolence_pl

Beta testy-oficjalna lista błędów

Rekomendowane odpowiedzi

sd5    4
Muszę przyznać że mapka jest ogromna... mam nadzieję że nie sadzicie drzew ręcznie :P

Camil, a możesz co nieco opowiedzieć o multikontach? Ktoś posiadający 2 konta będzie mógł być np: górnikiem i inżynierem, a przez to będzie mieć dużo łatwiej... z drugiej strony konto kosztuje i jest chyba uczciwe gdy ktoś zapracuje na dwa lub więcej kont?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mezio    72
[quote name='sd5' timestamp='1338459716' post='72511']
Muszę przyznać że mapka jest ogromna... mam nadzieję że nie sadzicie drzew ręcznie :P

Camil, a możesz co nieco opowiedzieć o multikontach? Ktoś posiadający 2 konta będzie mógł być np: górnikiem i inżynierem, a przez to będzie mieć dużo łatwiej... z drugiej strony konto kosztuje i jest chyba uczciwe gdy ktoś zapracuje na dwa lub więcej kont?
[/quote]

dla mnie to jest w sumie oszukiwanie mieć kilka MC a zwłaszcza na serwerach RP, jedna postać to farmer, druga to ... itd. i możemy być samo wystarczali a chyba tutaj o to nie chodzi :P, trzeba zebrać grupkę kumpli i "zdominować serwer" :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sd5    4
Napisano (edytowane)
To co? Perm dla ludzi z multikontem? Warto to oznaczyć w regulaminie. Edytowane przez sd5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil   
Gość Camil
ogólnie dla multikont i tak prawdopodobnie było by trudniej, gdyż chciałbym wrzucić na serwer levelcraft'a, przez którego gracz musiał by rozwijać obydwie postaci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sd5    4
Nie za bardzo Camil. Tak się skład że ktoś kto ma multikonta by rozwijał tylko jedną postać. Np: inżynier może wchodzić raz na 3-6 godzin do gry (tak samo jak farmer), przetopi, scraftuje i już go nie ma (farmer zasieje zbierze i też go nie ma...).

Jak będzie działać levelcraft na profecje inżyniera? Co do górnika i farmera o kojarzę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sd5    4
Błędy v4:
- zresetowało mi całe eq, na starcie na spawnie miałem tylko kamienne 4 narzędzia
- na serwerze mogę teraz wchodzić do każdego domu. Nie mogę niszczyć ale mogę używać drzwi oraz grzebać w cudzych skrzyniach (zgadnijcie kto jest najbogatszy na RP? ;) )

Bardzo przepraszam za post pod postem. Zapomniałem poprzedniego edytować. Edytowane przez sd5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wa-lek    0
[quote name='sd5' timestamp='1338619870' post='72895']
Jak będzie działać levelcraft na profecje inżyniera? Co do górnika i farmera o kojarzę...
[/quote]
Zapewne będzie to dotyczyło przetapiania ore, naprawiania przedmiotów itp. (im większy level, tym lepsze ore może przetapiać etc.)
Odsyłam do: http://forums.bukkit.org/threads/inactive-mech-rpg-levelcraft-v0-1-7-2-the-leveling-up-plugin-adds-skills-to-minecraft-1060.2261/ (Nie wiem, które z "opcji" zostaną dodane").
[quote name='sd5' timestamp='1338633021' post='72939']Błędy v4:
- zresetowało mi całe eq, na starcie na spawnie miałem tylko kamienne 4 narzędzia
- na serwerze mogę teraz wchodzić do każdego domu. Nie mogę niszczyć ale mogę używać drzwi oraz grzebać w cudzych skrzyniach (zgadnijcie kto jest najbogatszy na RP? ;) )[/quote]
Był problem z mapą. Prawdopodobnie dlatego całe eq oraz towny się zresetowało. Więcej info udzieli zapewne Morgar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil   
Gość Camil
Ja powinienem udzielić więcej informacji, gdy tylko naprawie neta (zaraz robię format kompa)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sd5    4
Coś się z serwerem do końca poje****, bez przerwy spawnuje się 2 metry pod ziemią i ginę na nowo lub tylko połowa mnie wystaje. Jak zrobię reloga i teleportuje się nad ziemię to mi pisze że oszukuje bo za szybko chodzę xD

Wiem że na serwie jest mało osób (nikogo nie ma) ale dopatrzyłem się kilku błędów:

Błędy v5:
- dostałe się do twierdzy FB, mogę swobodnie korzystać z ich skrzyń, pieców, craftingtable. Nie mogę nic niszczyć ale za to mogę zadeptywać im plony... Edytowane przez sd5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...