Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
shinek

Premium

Pytanie

shinek    4
Witam.

W ciagu 2godzin jak tylko dojda pieniazki mi na konto bede mial mozliwosc kupna konta premium.

Teraz tylko pytanie, czy i na ile sie to oplaca? z tego co widze juz coraz mniej ludzi gra, patrze po forach wiodacych kiedys prym pierwszenstwa w pozycjonowaniu, nieprzebrane masy ludzi strasznie ale to strasznie sie zdziesiatkowaly. Nie chcialbym sie zawiesc po kupnie premium kiedy to spotkam wyjalowiony serwer z 5 graczami.

Ile osob mozna spotkac u was na serwerze? ile jest na oficjalnym serwerze minecrafa? gralem testowo na paru serwerach to jak byly 2 to juz byl totalny szal.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Mofixil    190
Nie ma oficjalnego serwera MC (nie licząc serwera logowania), serwerów jest na pęczki a to że nie są zapełnione nie znaczy że nikt na nich nie gra, po prostu rzadko kiedy ktoś ślęczy cały dzień przed kompem na jednym serwerze, [s]sam rzadko kiedy na jaki wchodzę ale to nie znaczy że na żadnym nie gram[/s].
Warto jest kupić MC, znaleźć znajomych na serwerach i wiedzieć kiedy będą.
Aktualnie na serwerach tutaj przebywa średnio 10-20 osób na każdym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
maties7    13
Po za tym ilość ludzi na serwerach w dużej mierze zależy od jego popularności, więc jak się wchodzi na serwer pierwszy z brzegu to nic dziwnego, że nie ma tam ludzi. Dla kontrastu bardzo popularny serwer skkf-a ma teraz 60 ludzi online, a widziałem kiedyś, że siedziało tam nawet 150 ludzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
shinek    4
Napisano (edytowane)
szczerze powiedziawszy myslalem ze mojang ma jakis swoj serwer.

Wracajac do tematu jeszcze zapytam ile mozna spotkac MAX osob u was na serwerze? Mam wrazenie ze boom na minecrafta powolutku opada i doslownie za chwile sie skonczy, a pozostana tylko resztki zapalencow. Widac to przykladowo po youtubie gdzie naprawde miernej jakosci poradniki wyskakuja na topowe miejsca. Mam troche racji?

Edit:

"a widziałem kiedyś, że siedziało tam nawet 150 ludzi." kiedys? tzn kiedy Edytowane przez shinek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190
[quote name='shinek' timestamp='1337343234' post='70101']
"a widziałem kiedyś, że siedziało tam nawet 150 ludzi." kiedys? tzn kiedy
[/quote]
Jak nagrywał odcinek z graczami pewnie.
Może boom MC opada, ale tylko dlatego że MC nie ma już tej magii jaką miał, ludzie w większości wracają do gry po każdym patchu na jakiś czas po czym znowu ją odstawiają i zajmują się czym innym, MC na dłuższą metę nie uzależnia aż tak by grać w niego nonstop bo nie ma w nim co robić, ale nie da się go od tak odstawić.
A najwyższa ilość osób na serwerach to tyle ile ich pomieści.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
shinek    4
Napisano (edytowane)
no nic pieniazki juz wplacilem, czekam az mi zaksięgują na koncie i zobaczymy ile ten MC wart:)

Zeby nie zakladac oddzielnego tematu juz.

Mam 1.2.5 i probuje znalesc twierdze za pomoca oka kresu. problem w tym ze wybucha ktotko po tym jak sie wzbije w powietrze albo opada na ziemie w postaci, ktora moge zebrac. w czym problem? w etherze czy jak to sie tam nazywa juz ja znalalem.

Edit:

platnosc paypal księgują natychmiastowo czy trzeba czekac? Edytowane przez shinek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190
Pomożemy jak zawidnieje w profilu nick z premium :3
[quote name='shinek' timestamp='1337346310' post='70116']platnosc paypal księgują natychmiastowo czy trzeba czekac?
[/quote]
Powinno być niemal natychmiast.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
shinek    4
Napisano (edytowane)
w takim razie nie uciekaj za daleko:P wplatomat zjadl chajsiwko o 14:35 wiec czysto teoretycznie zaraz powinna byc na koncie:)

Edit:
ort Edytowane przez shinek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
shinek    4
to jest najdrozsza porada w moim zyciu:P

http://www.minecraft.net/haspaid.jsp?user=ShinuPL

tak Btw przeciez moglbym wpisac tam byle jaki nick z byle jakiego forum. kiepskie te wasze zabezpieczenie:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190
[quote name='shinek' timestamp='1337348577' post='70133']
tak Btw przeciez moglbym wpisac tam byle jaki nick z byle jakiego forum. kiepskie te wasze zabezpieczenie:P
[/quote]Ale działa a pirat i tak wychodzi w praniu :3
Co do oczka, jest losowa szansa że wybuchnie, prócz tego oddala się ono maksymalnie 15 klocków W KIERUNKU najbliższej fortecy, musisz mieć sporo oczek na samą podróż+zapas na naprawę portalu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
shinek    4
dobrze wrocmy do mojego pytania o te oczko kresu.

Ktory wasz serwer jest najczesciej odwiedzany?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
Zależy, czy jest jakiś event, czy co kto lubi. Także pora ma znaczenie.
Wszystko jest napisane na minecraft.pl po prawej stronie.
Aktualnie największą popularnością cieszy się Freebuild, a za nim na równo Survival i Aliquam.
Ale Tobie nie radzę grę na serwerze z uwagi "bo jet tam dużo ludzi", czasem te na których jest mniej graczy są fajniejsze. Wszytko zależy od gustu, czy lubisz budować metropolie na Freebuild, być supermenem-arhcitektem z kieszenią bez dna na Aliquam, czy gwałcić i zabijać po nocach na Survival.
Wszystko dla ludzi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
shinek    4
pierwsze co zauwazylem na serwerze survival to totalny brak pomocy ze strony innych graczy i absolutny brak jakiegos glebszego rozumowania. cytujac klasyka z tabliczki - "debile" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
Napisano (edytowane)
@UP, tak to już jest, ala taka prawda. Mało ludzi w dzisiejszych czasach jest pomocnych, co innego gdybyś powiedział "oprowadzi mnie ktoś po serwerze? Zapłacę 200c!"
Żeby się czegoś dowiedzieć, to najlepiej pytaj kidów/modów. Sprawdź czy jest taki wpisując /list i wysyłając mu prywatną wiadomość /m nick treść (a potem /r treść).
Jeśli chcesz coś wiedzieć o Survival, czy Aliquam to mogę co wyjaśnić, a na Aliquam ew. oprowadzić. Edytowane przez Atexor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
shinek    4
bylbym bardzo wdzieczny, poki co jest z 12 graczy ale zaden nie odpisuje, totalna zlewka i tylko ubiajaja jak moga:P szczeniackie zachowanie troche ale coz poradzic, srednia wieku 12 lat wiec co sie dziwic.

Jesli mozesz mi pomoc to bardzo chetnie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
Jakby co to pisz mi na PW i ew. czy mam cię oprowadzić (pokazać gdzie co jest) na Aliquam. O SV ci tylko słownie zamierzam powiedzieć, bo z wiadomych sobie powodów nie mam zamiaru tam wchodzić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
shinek    4
czy tym powodem sa czopki stojace non stop przy teleporcie i ubijajace kazdego kto sie wychyli na 2 metry?

Aliquam czym sie charakteryzuje? nie moge znalesc opisu na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
A do nich się już przyzwyczaiłem. Powodem jest moja duma, ale to już może ci ktoś z SV wyjaśni ;)

Aliquam jest serwerem Creative, gdzie dostajesz dużą działkę ... chyba 100x100x250 (dł. x sz. x wys.) i gdzie budujesz jakieś budowle, czy co. Jak się spodoba, to masz wyższą rangę i możesz używać World Edit (taka modyfikacja ułatwiająca budowanie, np. wielkich ścian, walców etc.). Z każdą kolejną "rangą" masz coraz większe przywileje, ale trzeba z tym coraz ładniejsze rzeczy robić, aby je zdobyć. Poza tym na Aliquam są różne rozrywki, gdy znudzi się latanei na godmodzie. Dobrym przykładem jest spleef, czyli taka wielka arena śnieżna, gdzie celem jest podkopywanie przeciwnika aby zleciał na dół. Wygrywa ostatni ;)
Drugą zabawą jest "war", czyli 2 drżyny co się biją, jest kilka "klas" (jedne ma dobry miecz, drugi łuk, trzeci napakowany butelkami, tj. potami) etc. Ale to najlepiej się przekonać w grze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
shinek    4
przyznam ze wyjatkowo srednio lubie tryb creative z racji latwosci pozyskiwania (ciezko tu mowic o pozyskiwaniu) przedmiotow. No ale czemu by nie sprobowac, poki co uwazam te 9 dych za zbedny wydatek, moze w tym trybie, ktory proponujesz bedzie lepiej i ciekawiej sie gralo:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
SebaProx    4
Ja ci polecam zagrać na RoleCraft (Hardcore).Nie z tylko tego powodu,że zabijesz gracza z diax eq,który ci podlazł za skórę,ale też dlatego,że naprawdę mili są tam graczę (wczoraj był taki jeden gracz LandarenPL,który z własnej woli zbudował publiczną farmę melonów).I tak oto połowa serwera poszła w jego ślady i zamiast lać się na PVP to razem zbierali itemki itp. itd.Pamiętam było kilka nowych graczy,którzy od razu PVP z graczami z żelaznymi mieczami,ale to inna historia.

Pozdrawiam i zachęcam do zagrania tam !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
Ja polecam ucrafted (każdy pooleca, gdzie gra ;D ) początkowo orientacja trudna, ale pięć minut gry (*czytaj: pięć minut instalacji 'rei minimap') wystarczy aby ogarnąć ;D jest to typ freebuild (podobny do freebuild.pl, ale jak dla mnie budowle, brak spamu i organizacja lepsza) gracze mili, często nieogarniają (czasem pojawi się jakaś blondi która nie wie nawet jak zrobić piecyk...) admini pilnują serwa porządnie (jezu, ile razy mi johny wyskoczył z vanisha) chcesz to wbijaj mogę cię oprowadzić. Jestem przeważnie 17-21. Mnie też ktoś oprowadzał bo nawet minimapka nic nie dała ;D
co do premium: nie dziw się, że ci się serwy nie podobały. Po no-premium nigdy nie ma się co spodziewać. wiesz co ci to jeszcze dużo da poza serwami? Możliwość ustawienia skina którego widzą inni, 100% kompatybilność modów z twoim jarem (no chyba, ż inne mody kolidują), satysfakcją z bycia legalnym, oraz proszenia o pomoc na tym forum. Poza tym (nie wiem dlaczego wszędzie oprócz naszego portalu było o tym napisane) jest możliwość, że w 1.3. Piraci nie zaznają wogóle smaku trybu multiplayer(bukkit, vanilia), a w jednym z nadchodzących update'ów (np. 1.4.) nie będą mieli możliwości aktualizajcji swojego minecraftaSP do nowszych wersji. Ale znając mojang odwalą to na kilka updatów w pzysłość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
shinek    4
na razie spróbuje swoich sil na serwerze Aliquam, co prawda żaden ze mnie większy inżynier ale może coś uda mi się sklecić:P

musze tylko znalesc sposob na schowanie czatu. Głupota powiązana ze szczeniactwem niektórych ludzi doprowadza mnie do białej gorączki. O ile na poczatku bylo to ciekawe zjawisko zobaczyć tyle imbecyli w jednym miejscu, tak teraz każdy przypadkowy rzut okiem na czat to igranie z apopleksja. i to bez żartów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...