Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
KubaCzarny123

Nasze Smartfony!

Rekomendowane odpowiedzi

Smartfon, czyli komórka z szybkim dostępem do sieci to już dziś przedmiot codziennego użytku. Zatem zachęcam Was do pisania.
Zaproponuję również wzór, żeby był ład.
Wzór:

Producent

Model:

Procesor:

Pamięć RAM:

Wersja Systemu:

Kolor:

Od siebie:

____________________________________________________________________________________

Zacznę.
Posiadam dwa telefony, ale pierwszy lepiej opiszę:

Producent: SonyEricsson

Model: Neo V

Procesor: Hmm. Nie pamiętam dokładnie modelu, później dodam. 1Ghz, dwurdzeniowy.

Pamięć RAM: 512mb

Wersja Systemu: Android 4.0

Kolor: Czarny

Od siebie: Telefon robi bardzo dobrej jakości zdjęcia jak i panoramy, posiada wbudowaną pamięć w telefonie 320mb + dodatkowo karta 2GB fabrycznie (dostępne 800mb :P), czasami się spowalnia, ale rzadko. Gry dobrze działają.Ogólnie telefon dobry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rapikol    88
Producent: Apple Inc.

Model: iPhone 3GS 8Gb

Procesor: 600 MHz ARMv7

Pamięć RAM: 256 Mb

Wersja Systemu: iOS 5.1 JB

Od siebie: Mimo, że Apple nie udostępniło wsparcia Flash Player'a dla iPhone, przeglądarka Puffin potrafi wymusić możliwość używania go. Jest wspierany przez Apple oraz kochany niezawodny iOS to coś dla prawdziwych fanboy'ów Apple. :)
Super gry i aplikacje, wydajny telefon, polecam jak najbardziej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Torres70    76
Wszystko po to żeby się przykozaczyć telefonem ? Sorry za offtop xd

A ja zrobię bez wzoru, bo nie pamiętam wszystkiego ; ))

Producent: Samsung

Model: Wave s 8500

Oprogramowanie: Bada 1,2 ; wielki syf

najbardziej w telefonie podoba mi się ekran super amoled, aparat z wieloma możliwościami i kamera z wbudowanym spowolnianiem obrazu, kocham to <3

Najbardziej brakuje mi tu androida, no ale cóż, android dałby mi tylko gry, których aż taak nie potrzebuję do szczęścia. Youtube, face mi starczają : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kiwiszon    0
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Producent Samsung[/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Model: wave 533[/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Procesor: 300mhz[/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Pamięć RAM: 200?[/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Wersja Systemu: Bada 1.0[/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Kolor: Czarny[/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Od siebie: Nie kupujcie!!! Jeśli będą wam go wciskać zabijcie sprzedawce i w długą.[/font][/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Model: HTC Desire Z/HTC Vision
Procesor: 800MHz, po zrootowaniu podkręcony do 1843MHz
Pamięć RAM: 512 MB (efektownie 386 MB, bo 128 MB zabiera GPU)
Wersja Systemu: Android 4.0 (Ice Cream Sandwich)
Kolor: Szary
Od siebie: Telefon z za***iście dużym potencjałem, dzięki deweloperom z xda-developers mam możliwość zainstalowania nawet Android'a 4.0 na tym telefonie. Dodatkowo po podkręceniu procesora telefon śmiga aż miło, podobnie z grami. A niektóre egzemplarze mogą nawet pracować z częstotliwością 2 GHz ;)

Aha, iPhone'a kupują tylko osoby, którym nie chce się przeglądać ofert telefonów. Serio. Telefon z takimi samymi parametrami i funkcjami (tu pomaga Sklep Play) można kupić nawet 500 złotych taniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
R3FR3SH
@Up: AjFon to szpan :) Mam 4S i przywykłem do niego, jest to telefon, ktory czesto uzywam . Neo V jest tylko do kontaktu z dziewczyna, bo w innej sieci jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dart    0
Producent: Apple Indruscials

Model: iPhone 4

Procesor: Apple A4

Pamięć RAM: 16 GB ( System zajmuje 2 GB więc zostaje 14 GB :( )

Wersja Systemu: Apple iOS 5.1.1

Od siebie: Nie polecam używania tego sprzętu w Temobile.

____________________________________________________________________________________

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Dart' timestamp='1341516859' post='79458']
Producent: Apple Indruscials

Model: iPhone 4

Procesor: Apple A4

Pamięć RAM: 16 GB ( System zajmuje 2 GB więc zostaje 14 GB :( )

Wersja Systemu: Apple iOS 5.1.1

Od siebie: Nie polecam używania tego sprzętu w Temobile.

[/quote]
16GB Ramu? Chyba Flash :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pesio    12
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Producent: Szamsung[/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Model: GT-i5700 Spica [/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Procesor: jakiś ARM Samsunga 800 mhz ( niby całkiem ok, ale to tylko pozory)[/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Pamięć RAM: 256 mb ( dla użytkownika zostaje jakieś 62 mb, pod warunkiem, że w tle nie działa ŻADEN program )[/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Wersja Systemu: Android 2.1 (aka laag)[/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Kolor: Czarno-czerwony, lub czarno-czarny ( wymienna obudowa )[/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Od siebie: Jeden z najtańszych telefonów z androidem, jak nie najtańszy. Bardzo słaba bateria, telefon strasznie się zacina, chyba nawet gorzej niż już moja rozkładająca się Nokia N82, ona miała chociaż jakąś duszę, a taka Spica jest ... zwykłym narzędziem. Działają na niej tylko starsze gry i to te na prawdę proste, ale nie narzekam, od grania są konsole przenośne, na smartfonach są same popierdułki i klony. Aprat jest średni, nawet nie ma co go porównywać do optyki z mojej starej nokii, dźwięk jest również co najwyżej średni ( mój iriver S100 nie czuje się nawet zagrożony ).[/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Przynajmniej działa mi na niej Manga Reader, Wheater Channel i co najważniejsze - Opera Mini, bo zasięg 3G z Playa mam prawie wszędzie, a internet praktycznie darmowy. Jakbym miał na coś w przyszłości zamieniać, to na pewno na coś z większym ekranem i z andkiem przynajmniej 4.0 dla chrome mobile.[/font][/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SzyszkaPL    3
Nie mam smartfona...
Mam sony ericsson z wysuwaną klapką :) bajera, elegancko mi wszystko działa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MaciekZKS    0
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Producent: SonyEricsson[/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Model: Neo V[/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Procesor: 1Ghz, dwurdzeniowy.[/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Pamięć RAM: 512mb[/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Wersja Systemu: Android 4.0[/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Kolor: Czarny[/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Od siebie: Dobry telefon, mam go już rok. Aplikacje itp. ładnie smigaja, polecam :)[/font][/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość matiyarosz   
Gość matiyarosz
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Producent: Samsung[/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Model: GT - I9300 (Galaxy S3)[/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Procesor: 1.4 GHz (czterordzeniowy)[/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Pamięć RAM: 512 MB Ramu[/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Wersja Systemu: Android 4.0.4[/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Kolor: Biały[/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Od siebie: Świetny Telefon do wszystkiego (Granie, Przeglądanie Internetu, Słuchanie Muzyki). Bardzo lekki i pomimo 4,5 cali mieści się w kieszeniach. Jedyna jego wada jak dla mnie to bardzo się rysuje i palcuje ale po zakupieniu kieszonki na niego problem w małym stopniu zniknął :P[/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Naprawdę Polecam :)[/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Zanim kupiłem tego, to miałem to co Torres ;)[/font][/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dex3r    143
[quote name='Pesio' timestamp='1341992249' post='80411']
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Producent: Szamsung[/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Model: GT-i5700 Spica [/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Procesor: jakiś ARM Samsunga 800 mhz ( niby całkiem ok, ale to tylko pozory)[/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Pamięć RAM: 256 mb ( dla użytkownika zostaje jakieś 62 mb, pod warunkiem, że w tle nie działa ŻADEN program )[/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Wersja Systemu: Android 2.1 (aka laag)[/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Kolor: Czarno-czerwony, lub czarno-czarny ( wymienna obudowa )[/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Od siebie: Jeden z najtańszych telefonów z androidem, jak nie najtańszy. Bardzo słaba bateria, telefon strasznie się zacina, chyba nawet gorzej niż już moja rozkładająca się Nokia N82, ona miała chociaż jakąś duszę, a taka Spica jest ... zwykłym narzędziem. Działają na niej tylko starsze gry i to te na prawdę proste, ale nie narzekam, od grania są konsole przenośne, na smartfonach są same popierdułki i klony. Aprat jest średni, nawet nie ma co go porównywać do optyki z mojej starej nokii, dźwięk jest również co najwyżej średni ( mój iriver S100 nie czuje się nawet zagrożony ).[/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Przynajmniej działa mi na niej Manga Reader, Wheater Channel i co najważniejsze - Opera Mini, bo zasięg 3G z Playa mam prawie wszędzie, a internet praktycznie darmowy. Jakbym miał na coś w przyszłości zamieniać, to na pewno na coś z większym ekranem i z andkiem przynajmniej 4.0 dla chrome mobile.[/font][/color]
[/quote]
Mam ten sam telofon i te same problemy. Dodam tylko od siebie: NIE KUPUJCIE TEGO ZŁOMA NAWET ZA 10ZŁ!

Chce ktoś kupić [color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]GT-i5700 Spica bo mi się znudził? [/font][/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Grekko    1
[b]Producent: [/b]Sony Ericsson

[b]Model: [/b]Xperia X10

[b]Procesor: [/b]ARMv7 1 GHz

[b]Pamięć RAM: [/b]280MB

[b]Wersja systemu: [/b]Android 2.3.3

[b]Kolor: [/b]Czarny

[b]Od siebie: [/b]Smartfon świetny do korzystania zarówno z aplikacji i gier, jak i z podstawowych rzeczy tj. przeglądanie internetu, sms. Nie jest to jakiś świetny model do gier, gdyż po dłuższym czasie ekran się grzeje razem z baterią. Aparat jest dobry - 8.1 Megapixeli + nagrywa w jakości HD 720p. Korzystam już z tego telefonu dosyć długo i póki co nie zamierzam się przerzucać na inny. Polecam. :cool:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi