Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Blazej_VIP

Minecraft Lag

Pytanie

Blazej_VIP    17
Napisano (edytowane)
Witam mam problem z moim Mc a mianowicie gdy włączę minecraft i pogram na singlu lub serverze po czterech minutach następują słabe lagi mc się zacina potem lagi robią się coraz większe aż nie mogę nawet włączyć menu. Zainstalowałem już nowszą javę i nic zrobiłem update też nic... Nie wiem o co chodzi proszę o pomoc.

PS: Minecraft działał wcześniej dobrze problem pojawił się jakiś dobry tydzień temu a co do systemu to Win7 Edytowane przez Blazej_VIP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Gość Kukurydz   
Gość Kukurydz
Podaj specyfikację swojego pc ilość pamięci ram procesor system itd. Podaj także czy masz zainstalowane jakieś dodatkowe modyfikację do minecrafta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Blazej_VIP    17
Napisano (edytowane)
Podam to co wiem bo karta z parametrami się gdzieś przepiła...
-RAM 4,00 GB
-Procesor: Intel® Core™ i3-2100 CUP @ 3.10GHz 3.10 GHz
-System 64-bit Windows 7
-Klasyfikacja 5,9
-Modów w minecraft brak.

Jeśli znajdę resztę informacji (mało realne) to edytuje post Edytowane przez Blazej_VIP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Mało realne, że ci pomożemy nie znając karty graficznej. Polecam to:
[url="http://www.download.net.pl/8598/AIDA32/"]http://www.download.net.pl/8598/AIDA32/[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Gość Kukurydz   
Gość Kukurydz
Ja na twoim miejscu usunął bym całkowicie jave z PC po tym ściągnął wersję 32 bit i 64 bit w wersji 7 zainstalował(tak obie) i sprawdził czy to coś dało.

Co do karty sądzą po pozostałych parametrach wydaje mi sie że nie posiada karty zintegrowanej a w 99,99% pozostałych mc powinno ruszyć bez problemowo.

Sprawdź też czy podczas pracy pc nie ma włączonych jakiś programów w tle skanerów itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Blazej_VIP    17
Kukurydz a więc tak zrobiłem jak kazałeś odinstalowałem i zainstalowałem obie javy i nic dalej to samo nie mogę grać.
Mój PC ma czasami jakieś wąty nie wiadomo dlaczego ale po pewnym czasie mu przechodzi mam nadzieje ze to się też skończy, a tak w ogóle dzięki za chęci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Blazej_VIP    17
Znalazłem przyczynę lagów za każdym razem gdy włączam Mc to gram na trybie pełno ekranowym i to właśnie jest przyczyną moich problemów po prostu do końca życia będę grał na powiększonym oknie. Dzięki wszystkim za Dobre chęci i pozdrawiam.

Proszę też o zamknięcie tematu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...