Gość Camil Napisano 14 Maj 2012 [b]W tym temacie prosiłbym o wypowiedzi graczy w jaki sposób widzieli by odświeżenie serwera :[/b][list] [*]Może różnego rodzaju minimapki, ze względu na większą integrację między graczami, [*]Większa ilość = mniejszy problem z naprawą map, jak i w najgorszym wypadku wymianą jedną z nich na nową, [*]Urozmaicenie serwera eventami pvp, jak i może rozbudowanie rang, dzięki którym gracz będzie mógł odwiedzać coraz to nowsze miejsca czy też mapy co zapobiegnie griefowi przez początkujących graczy, [*]przebudowanie trybu hardcore na życia - każdy gracz początkowo będzie miał np 10-20 żyć i kolejne życia będzie zdobywał w eventach - pomysł jednego z graczy z tego co pamiętam . [/list] Jeśli chodzi o mapki to mogą zostać one specjalnie stworzone np przeze mnie jak i jakaś niewielka zabudowa, w której odbywały by się eventy i inne przygody. Edit.: Jeśli chodzi o starą mapę to odbyła by się migracja na nową, która była by zapowiedziana wcześniej jak i podalibyśmy czas który będzie można się przemieszczać między tymi mapami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XaneX 1 Napisano 14 Maj 2012 Jestem za migracją, jedyne co to podczas migracji wyłączyć PVP bo inaczej każdy przy bramach się będzie czaił Lub grał o 4 w nocy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Camil Napisano 14 Maj 2012 zabezpieczyć strefami no-pvp po prostu - ze spawna na spawn... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Awesomamorek 8 Napisano 14 Maj 2012 [quote name='Camil' timestamp='1336990720' post='69327'] [b]W tym temacie prosiłbym o wypowiedzi graczy w jaki sposób widzieli by odświeżenie serwera :[/b][list] [*]przebudowanie trybu hardcore na życia - każdy gracz początkowo będzie miał np 10-20 żyć i kolejne życia będzie zdobywał w eventach - pomysł jednego z graczy z tego co pamiętam . [/list] [/quote] jak maja być życia, to ja bym proponował 2-4 życia, bo nie jest to ani dużo, ani za mało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Camil Napisano 14 Maj 2012 Tylko będzie mały problem wtedy - bo życia się nie regenerują... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wa-lek 0 Napisano 14 Maj 2012 A może na wejście 5 żyć. Co tydzień dostajemy gratisowe jedno życie, ewentualnie można jeszcze dodać opcję dla graczy, którzy chociaż na serwer weszli i nie zostali zabici w danym tygodniu będzie bonus dodatkowych 2 żyć. Oczywiście dodatkową opcją są eventy, w których będą do wygrania życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Camil Napisano 14 Maj 2012 Postaram się poszukać pluginu z takimi możliwościami. Wiem, że jest jeden z takich, ale nie wiem czy ma te wszystkie funkcje. Najwyżej postaram się załatwić przerobioną/ulepszoną wersję . Edit.: Może chcecie zobaczyć świat Hardcore na zasadach Projektu1976 ([url="http://www.nukecraft.pl"]www.nukecraft.pl[/url]) ? Oczywiście były by zasady ułatwione jak i fabuła by ucierpiała, jednak dało by radę stworzyć takowy świat dla wielu graczy na ciągłą rozgrywkę jak i z zabezpieczeniami antygrifowymi (oczywiście jednak nie w każdym miejscu). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fendorath 14 Napisano 14 Maj 2012 Oco chodzi z tymi życiami jak ktoś je już wszystkie zużyje to co ? Jest juz wykluczony z rozgrywki ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wa-lek 0 Napisano 14 Maj 2012 W przypadku mojego pomysłu, miałbyś bana do czasu, kiedy darmowe 1 życie byłoby dawane wszystkim graczom. Wysyłane z mojego GT-S5570 za pomocą Tapatalk 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Camil Napisano 14 Maj 2012 Właśnie pracuję nad systemem pozyskiwania żyć, planujemy aby się one odnawiały po jakimś czasie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XaneX 1 Napisano 15 Maj 2012 Wiadomo kiedy będą przenosiny? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheKoros47 13 Napisano 15 Maj 2012 Ją nie wiem ale według mnie każdy powinien mieć na start około 5 żyć a potem co tydzień dostaje się jedno i na eventach. Sorry ale pisze z telefonu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morgar 9 Napisano 15 Maj 2012 zgadam się z TheKoros ale zmniejszyłbym ilość żyć do 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Camil Napisano 15 Maj 2012 Z tego co wiem pewien plugin ma funkcję kupowania żyć za pomocą waluty iconomy . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Camil Napisano 16 Maj 2012 [b]Plugin LifeMC :[/b][list] [*]Życia (np 10), [*]Możliwość wykupu żyć za pomocą jedzenia diaxów, [*]Możliwość kupowania żyć za pomocą kasy iconomy, [*]Możliwość wykupu życia innemu graczowi, który został zbanowany (odejmując sobie). [/list] [b]Plugin HardcoreNewWorld :[/b][list] [*]Tworzenie bitew pvp, [*]Tryb oczekiwania na nową rundę/walkę w pokoju, [*]Gra toczy się póki ostatni gracz nie zginie, [*]Gdy ostatni gracz pozostaje na mapie wtedy rozgrywka się resetuje i po chwili rozpoczyna się ponowna bitwa. [/list] Co o tych pluginach sądzicie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wa-lek 0 Napisano 16 Maj 2012 Dla pierwszego wielkie tak. Co do drugiego nie wiem jakby miała wyglądać rozgrywka z takim pluginem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Camil Napisano 16 Maj 2012 Ten drugi bardziej do eventów ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheKoros47 13 Napisano 16 Maj 2012 Według mnie obydwa są świetne,powinniśmy dodać je na serwer. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Camil Napisano 16 Maj 2012 Nad LifeMC właśnie pracuję i nad ulepszeniem i typem rozgrywki . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZaglebiakPL 1 Napisano 18 Lipiec 2012 kiedy bedzie nowa mapa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DagoMen 8 Napisano 18 Lipiec 2012 Odkop... [color=#008000]A ty od kiedy Modem jesteś?! Radzę przeczytać [/color][url="http://forum.minecraft.pl/topic/8418-spoleczny-moderator/"][color=#008000]TO[/color][/url][color=#008000]. //Chormon[/color] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach