Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
DamiR_PL

Problem z rejestracją

Pytanie

DamiR_PL    0
Tak więc zdecydowałem się, że kupie orginalnego minecrafta lecz gdy założyłem konto, to trzeba po tym jeszcze wpisać klucz weryfikacyjny lecz właśnie w tym tkwi problem. Posiadam gmaila, podałem prawidłowego maila (nazwę), próbowałem 2 razy wysłać ponownie i po 1 godzinie stwierdziłem, że jednak nie przyjdzie ten klucz... Miał ktoś taki już przypadek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Atexor    424
Sprawdź zakładkę "spam" lub poczekaj dalej, może mają obciążone serwery, w końcu weekend.
Sprawdź jeszcze raz mail, czy nie podałeś np. literek za dużo, "gmajl", polskie znaki czy co.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Gość Toficer   
Gość Toficer
Polecam założenie poczty na wp.pl, sam używam i nie było problemów. Może to wina samego gmail'a...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190
[quote name='Toficer' timestamp='1336911748' post='69160']
Polecam założenie poczty na wp.pl, sam używam i nie było problemów. Może to wina samego gmail'a...
[/quote]Odradzam zakładanie skrzynki na zaisranych polskich hostingach i zostanie mimo wszystko na GMailu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
DamiR_PL    0
Zakładki wszystkie przeglądam, błędu w nazwie nie ma żadnego. No nic poczekam jeszcze trochę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Napisano (edytowane)
Czasami tak po prostu jest na minecraft.net, raz pada system logowania (login.minecraft.net) a raz coś innego. Tym bardziej że dziś jest niedziela i godziny szczytu ;)

[quote]Polecam założenie poczty na wp.pl, sam używam i nie było problemów. Może to wina samego gmail'a... [/quote]
Nie, nie, nie i jeszcze raz NIE! wp, o2, onet i inny syf należy omijać SZEEEEEROKIM łukiem. Czemu często jest tak, że najpopularniejszy jest najgorszy syf? Edytowane przez DeX3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Gość Toficer   
Gość Toficer
[quote name='DeX3r' timestamp='1336914886' post='69179']
Nie, nie, nie i jeszcze raz NIE! wp, o2, onet i inny syf należy omijać SZEEEEEROKIM łukiem. Czemu często jest tak, że najpopularniejszy jest najgorszy syf?
[/quote]
Przez wszystkie lata, w których używałem WP, nie spotkałem się z [b]żadnym[/b] opóźnieniem czy błędem, czego o gmail powiedzieć nie mogę (w pierwszym tygodniu dałem sobie spokój, tnie, opóźnia i się psuje). Uprzedziliście się do tych poczt, bo teraz jest moda na "dobre, zagraniczne rzeczy". Polecam co mi działa, a wy w temacie zrobiliście dyskusję na miarę hejterstwa Brony-NieBrony...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190
[quote name='Toficer' timestamp='1336915310' post='69181']
Uprzedziliście się do tych poczt, bo teraz jest moda na "dobre, zagraniczne rzeczy".[/quote]
Nie, po prostu polskie skrzynki są syfem.
W tym roku chyba 2 razy wyciekła baza danych z o2 :D
[quote name='Toficer' timestamp='1336915310' post='69181']Polecam co mi działa
[/quote]
My też.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Napisano (edytowane)
Co jest najgorsze w poczcie? Spam. O ile na gmailu są naprawde wyśmienite filtry anty-spamowe, o tyle na o2 i innych syfach dostajemy spam.. od usługodawcy! Oczywiście o zablokowaniu nie ma mowy. Codziennie dostaje się jakąś reklamę. Takie coś to dla mnie żart nie poczta! Znam ludzi którzy używają maila tylko do klikania w linki aktywacyjne, i otwierając pocztę po miesiącu nieużywania jest 30 emaili ze spamem... Oczywiście we wszystkie należy kliknąć bądź usunąć. A co dopiero, jeśli ktoś używa (jak ja) poczty codziennie, a nawet kilkanaście razy dziennie. Nie mówiąc już o wątpliwych zabezpieczeniach i wpadkach jakie były z hasłami i danymi do kont, czy rozdmuchane na międzynarodową skalę 0day-e w latach 2007-2008 które można było używać praktycznie na wszystkich polskich pocztach. Dodatkowo, niepokojąco często przy rejestracji do różnego rodzajów for i innych stron możemy znaleźć info o problemach z onetem, wp i o2, bo nie dochodzą tam linki aktywacyjne i inne wiadomości.

[quote][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]W tym roku chyba 2 razy wyciekła baza danych z o2 [/font][/color] :D[/quote]
Nie, 2 razy było o tym głośno, bo już się nawet nikt nie czepia takich newsów, prawie jak codziennośc ;)

PS. Skoro dwóch modów już offtopuje, to ja też nie dostanę warna? :P Edytowane przez DeX3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Gość Toficer   
Gość Toficer
Nie, zwyczajnie już kończymy z offtopem. Co mogło być powiedziane, powiedziane zostało ;)
Podzielmy się ciasteczkiem szczęścia na pojednanie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...