Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
OttON

Konwertowanie save'a z wersji alpha do stabilnej.

Pytanie

OttON    0
Witam,
Przygodę z Minecraftem zacząłem "na próbę" dawno temu, kiedy była dostepna jeszcze wersja alpha, Do gry postatnowiłem po długim czasie wrócić, oczywiście kontynując przygodę na swojej starej poczciwej mapie. Problem w tym, że nie wraz z wejściem któreś bety/wersji stabilnej, zmieniono sposób tworzenia save-ów i generacji mapy. Czy istnieje jakiś sposób na skonwertowanie mapy stworzonej w czasach wersji alha (bodajże 1.2.6.) do wersji aktualnej? Jeśli można, prosiłbym o instrukcje wykonania tej operacji. Minecrafta mam co prawda na Linuxie, ale wystarczy mi operacja wykonania tego na windzie.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Atexor    424
A jaki masz nick w Minecrafcie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
OttON    0
A ma to jakieś znaczenie dla singla? Mam tylko skopiowany folder z save-em.
Nie podam starego nicku i nie mam zamiaru go sprzedać, bo to konto oddałem w odpowiednie ręce. Niech się młody cieszy z profitów posiadania tego konta. Jestem w trakcie kupna nowego klucza dla innego konta (póki co walczę z przelewem :/).

W takim razie zadam lepsze pytanie: kto konwertował save'a JJayJoker'a z sezonu 1 do wersji stabilnej i opisze jak to zrobić?

Ja temat zostawiam otwarty. Tymczasem spróbuję trochę "na lewo" przeciągnąć swoją mapę przez wszystkie bety do stabilnej. Napiszę później czy się udało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
maćko :P    22
nick jest potrzebny żeby dowiedzieć się czy jesteś piratem, bo takim nie pomagamy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
Napisano (edytowane)
[quote name='OttON' timestamp='1336581583' post='68324']
A ma to jakieś znaczenie dla singla? Mam tylko skopiowany folder z save-em.
Nie podam [b]starego nicku[/b] i nie mam zamiaru [b]go sprzedać[/b], bo to konto oddałem w odpowiednie ręce. [b]Niech się młody[/b] cieszy z profitów posiadania tego konta. Jestem w trakcie [b]kupna nowego klucza[/b] dla innego konta (póki co walczę z przelewem :/).

W takim razie zadam lepsze pytanie: kto konwertował save'a JJayJoker'a z sezonu 1 do wersji stabilnej i opisze jak to zrobić?

Ja temat zostawiam otwarty. Tymczasem spróbuję trochę "na lewo" przeciągnąć swoją mapę przez wszystkie bety do stabilnej. Napiszę później czy się udało.
[/quote]

Patrząc na ortografię, interpunkcję i składnię to widzę, że nie mam do czynienia "bachorem", lecz normalnym człowiekiem. Podkreśliłem powyższe fragmenty, które świadczą że masz premium (przekazane synowi?), a chcesz zachować prywatność.
Ogółem, to wierzę że masz premium i chcesz prywatność (jako ojciec za syna), zwłaszcza że przygoda była jeszcze na taniej alfie, więc pomogę bez podawania nicku. Najwyżej Mofixil (tutejszy mod nasączony czystej esencji złem) mnie zje ;)

Najlepszym sposobem "konwersji" mapy ze starych wersji do aktualnych jest program [url="http://www.minecraftforum.net/topic/13807-mcedit-minecraft-world-editor-now-open-source/"]MCEdit[/url]. Nim można otworzyć mapę z alphy (najlepiej wcześniej zrobić jej kopię) i po protu zapisać.

Drugi sposób, to jak mówiłeś to przechodzenie przez kolejne wersje. Nie musisz każdej używać. Wystarczy np. Beta 1.2, potem 1.5, 1.8, potem finalna 1.2.5. [s][u]Pomocny okaże się programik[color=#ff0000] [/color][/u][/s][color=#ff0000]Minecraft version changer[/color][color=#ff0000] to zło[/color]

[color=#0000ff]A czemu takie zło? I tak nie podziała na piratach, kto edytował :P? //Atex[/color] Edytowane przez Atexor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
OttON    0
Hahahah. Taki stary to ja nie jestem, bo niecałe 21, a konto oddałem kuzynowi lat 13. Jestem studentem elektroniki, a minecrafta kupiłem wtedy dla próby. Zabawa w tworzenie bramek redstone'em w becie była niezwykle ciekawa (zresztą, teraz łatwiej znaleźć bramki logiczne zaprojektowane w minecraft niż normalnie :P). Grałem trochę przez przeglądarkę jako Szechem (OttON niby zajęty) i dla tego konta teraz staram się kupić kod (o ile bank pozwoli XD).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...