Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Vargein

Nowy Start! Nowe Atrakcje! Za czy przeciw?

Rekomendowane odpowiedzi

Vargein    17
[center][b]Drodzy gracze, moderatorzy i administratorzy serwera hardcore![/b][/center]

[b]Nadeszły wielkie zmiany, nie tylko wewnętrzne i organizacyjne ale również zmiany, które dotykają was wszystkich![/b]
[list]
[*][color=#008000]Wprowadzony został nowy regulamin serwera, znacznie bardziej szczegółowy i treściwy.[/color]
[*][color=#008000]Wprowadzone zostały zmiany organizacyjne w strefie administracyjnej.[/color]
[*][color=#008000]Po długim czasie oczekiwania pojawiło się Towny, które pozwala wam organizować się i tworzyć miasta.[/color]
[*][color=#008000]Pojawiło się więcej graczy, którzy pragną rozwijać serwer razem z nami.[/color]
[*][color=#008000]Pojawiły się pierwsze grupy graczy, którzy zaczęli się organizować i tworzyć osady.[/color]
[/list]

[b]A ja pragnę dać wam wybór, w kwestii która może zmienić naprawdę wiele! Jako że ma[/b][b]pa została mocno zniszczona, z powodu graczy, nie dbających o otoczenie i przez wcześniejszy brak uregulowanych zasad w tej kwestii, jako że spawn musi zostać przebudowany i dodane muszą być pewne istotne budowle w różnych miejscach na mapie,[/b] [b]jako że pragnę by gracze mogli zacząć od nowa i zorganizować się...[/b]
[list]
[*][color=#ff0000]Reset całego serwera, mapy, ekwipunku i kont graczy.[/color]
[/list]

[b]Jednak to tylko jedna strona medalu, chcecie wiedzieć co zyskacie w zamian?[/b]
[list]
[*][color=#008000]Nową i czystą mapę, nowy bardziej atrakcyjny spawn jednak bez domków, które zabierają ducha serwera hardcore.[/color]
[*][color=#008000]Nowe możliwości, wraz z wejściem Towny będziecie mogli skończyć z chowaniem się pod ziemią, będziecie mogli zakładać kryjówki na powierzchni![/color]
[*][color=#008000]Nowe i fascynujące eventy, które pozwolą wam na zdobycie wartościowych przedmiotów a nawet gotówki, którą można przeznaczyć na swoje miasto![/color]
[*][color=#008000]Więcej klimatu hardcore i więcej elementów roleplay![/color]
[/list]

[b][color=#008000]​[/color]To chyba wystarczająca rekompensata i zachęta by zacząć wszystko od nowa z większą różnorodnością i nowościami na serwerze. [/b]
[b]Co o tym myślicie? Stanowczo jest więcej plusów niż minusów przemawiających za tym, by to zrobić. My jako administracja nie chcemy tego wymuszać i robić na siłę, dlatego właśnie dajemy wam wybór, od was zależy jak potoczą się losy serwera hardcore w najbliższym czasie.[/b]

[center][color=#008000][b]Decydujcie drodzy gracze! [/b][/color][/center]
[center][color=#008000][b]Stawiamy na was![/b][/color][/center]
[center][color=#008000][b]Stawiamy na jakość serwera hardcore! [/b][/color][/center]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pogięło was do reszty chyba. Zmieniajcie tryby, restartujcie cały czas, regenerujcie mapy, na pewno wam graczy przybędzie. Razy -1. Ja i Devas już na 100% definitywnie odejdziemy. WSZYSTKO co zaproponowałeś, można zrobić bez żadnych restartów itp... A towny miałby być teraz tak czy inaczej... Nie kombinujcie tyle z mapami, bo na dobre to wam na pewno nie wyjdzie<facepalm> Camil, wracaj...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sd5    4
Napisano (edytowane)
Vargein, rozumiem że serwer hc potrzebuje zmina... towny, regulamin, wystrój itp. Co do tego nie ma żadnych wątpliwości... Na serwerze z tego co widzę są sami STALI bywalcy, jeżeli pojawia się jakiś nowy nick to po dwóch dniach słuch o nim ginie. Dużo osób nie gra pewnie i jest zniesmaczona po 6 godzinnym banie (to mnie właśnie przyciąga), restart WSZYSTKIEGO odpędzi pewnie stałych bywalców oraz zapewni MOŻE wam kogoś nowego. Pytanie: czy więcej dojdzie niż odejdzie?

Osobiście nie zgodzę się na resetowanie wszystkiego, jak zapewne wiesz gromadziłem zapasy na Towny od 2 tygodni (nie tylko Ja, horsy i wielu, wielu innych...). Bazy, spawnery mobów? To się odbuduje :D Czego się nie odbuduje? CENNEGO budulca (tak podkradłem kogoś kto może tworzyć na creativie :P) oraz zaklętych przedmiotów...

Proponuję:
-by teraz stworzyć "Towny"
-pozwolić każdemu "Townowi" zachować 1 skrzynie (nawet małą, na nowy serwer)
-zrobić RESTART

To chyba uczciwe warunki... Edytowane przez sd5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
themaxpol    16
Ja jestem na nie restartowi mapę możecie sami odnowić wystarczy po usuwać nieścięte drzewa zasadzić kilka nowych i tyle zawsze będzie lepiej.

Jak zrobicie reset to ja niestety już zakończę rozgrywkę na tej edycji raczej :]

Popatrzcie że ci co głosują na tak to nie grają na serwerze to są chyba ludzie którzy chcą innym zrobić na złość :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Afir    1
Taaaa :) Nie wiele gram tu, alle gram i pare slow od siebie dam <---Rym? :D
Mi się bardzo podoba Pomysł 'sd5' i proponowal bym np. Przed stawnem stoją skrzynmki
-Kazdy gracz dostaje 1 i wklada najcenniejsze itemki :)
-Skrzynki stoją 24h na serwerze i każdy kto chce ocalić najważniejsze itemki wklada do tych skrzyń
Kasa:
-Wszystko od zera. Lecz nie 10$ tylko 30$ , 50$ lub 100$ na start (Do wyboru)
-Pomyślcie...Zaczynając od zera serwer nie działał by na zasadzie np. " Ha, mam więcej kasy bo szybciej startowałem" tylko na zasadzie "Umiem zagospodarować pięniądze startowe, dlatego mam więcej pieniędzy od was" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Morgar    9
Prosiłbym Was o dobieranie słów lepiej...... np. z szacunku.

Ale przejdźmy do sprawy. Rozumiem,że tak ostrych słów moglibyście użyć gdybyśmy napisali- wprowadzamy to i to koniec i kropka. Ale my się pytamy jak partnerów. Słuchajcie jest źle i MOŻĘ chcecie takich zmian? My wychodzimy do Was pokojowo a Wy już chcecie nam upi***rdolić głowę. Zastanówcie się czasem.

Ankietę zamkniemy za kilka dni.

Co do pomyśłu sd5. Czy osoby wypowiadające się przed owym użytkownikiem zgodziły by się na takie rozwiązanie. Przejscie na nowa mapę z pewną ilością itemów ze starej? (To tylko gdybanie)

[color=#ff0000]Przypominam Wam prowadzimy luźną dyskusję o zmianach. [/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
XaneX    1
Gdyby każdy mógł zatrzymać powiedzmy część itemów, okej, ale tak to albo pełne zmiany, albo ich brak. Głosuje za zmianami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
EDWINEX    1
Znaczy tak:
-Restart: NIE!!
-Eventy: Dla mnie spoko
-Towny: ok, ale bez cuboidów bo to psuje grę.
-Nowy spawn: spoko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SmithPL    0
[quote name='EDWINEX' timestamp='1336420901' post='68012']
Znaczy tak:
-Restart: NIE!!
-Eventy: Dla mnie spoko
-Towny: ok, ale bez cuboidów bo to psuje grę.
-Nowy spawn: spoko.
[/quote]

Jeśli zgodziłeś się na towny to na cuboid także.
Po założeniu miasta otrzymujesz możliwość ustawienia cuboida 8x8 kratek, na którym to gracze tylko z twojego miasta bedą mogli budować/niszczyć/otwierać skrzynki.
Co do restartu mapy, to jestem przeciwny tej propozycji. Nie chce tracić tego do czego doszedłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Devas    0
Napisano (edytowane)
Z tego co widze to głosy na "tak" oddają albo admini którzy nie grają jako "normalni userzy" i nowi którym wszystko jedno. A osoby podtrzymujące server w ruchu głosują na nie. Niby Morgar robisz demokratyczną ankietę ale demokracji tu tyle co w Polsce.

Zrozumieliśmy jak trzeba było od nowa zaczynać bo wyszedł nowy biom jungle, ale "nowości" którymi nas teraz sie mami, można wprowadzić bez restartu mapy.
Chyba że ktoś sobie nie radzi z edycją pliku i nie potrafi dostawić budynku w czasie rzeczywistym lub na krótkim ofie serva.

Poprostu profity w postaci:

[quote]Nową i czystą mapę, nowy bardziej atrakcyjny spawn jednak bez domków, które zabierają ducha serwera hardcore.
Nowe możliwości, wraz z wejściem Towny będziecie mogli skończyć z chowaniem się pod ziemią, będziecie mogli zakładać kryjówki na powierzchni!
Nowe i fascynujące eventy, które pozwolą wam na zdobycie wartościowych przedmiotów a nawet gotówki, którą można przeznaczyć na swoje miasto!
Więcej klimatu hardcore i więcej elementów roleplay![/quote]

to kpina i pogarda dla czasu jaki staly bywalcy włożyli w server. Edytowane przez Devas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
themaxpol    16
Morgar zwróć uwagę kto głosuje na tak Ty- admin który nie gra nie włożył wysiłku i czasu na zdobycie itemków i dojście do pozycji w jakiej jest (w grze)
Asgaroth da fa (sory jak źle nicka)- admin innego serwera który nigdy nie był na serwerze tylko poparł adminów.
Kukurydz- kolejny admin który nigdy nie grał na serwerze.
07serrot-użytkownik który nigdy nie był na serwerze i jest mu to obojętne i robi to żeby komuś zrobić na złe albo zobaczył że pomarańczowi na to głosują i zagłosował jak oni.
IDaf - -||- jak up
tylko zdanie Afri i Xanex się może liczyć bo to gracze serwera i coś tam zdobyli :x

A na nie głosują osoby które do czegoś zaszły.

Weź to pod uwagę podejmując ostateczną decyzje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sd5    4
Ok, może moja odpowiedź była trochę krytyczna ale niektórzy traktują ten serwer jak by na nim był dorobek ich życia... to tylko gra.
Po pierwsze: Jestem przeciw restartowi ale nawet jak on będzie nie oznacza to że trzeba od razu kończyć z serwerem. Co zostanie zburzone można odbudować (marne pocieszenie ale zawsze jakieś :) )
Po drugie: Każdy ma prawo oddać głos "za" lub "przeciw". Może komentarze a propo kto i jak głosuje zostawimy sobie na koniec ankiety by jakoś to podsumować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Vargein    17
[color=#4b0082]Popieram Cię sd5, przede wszystkim nie traktujmy tego wszystkiego tak poważnie, to tylko gra jak zauważyłeś, a co poniektórzy burzą się jak by to był ich drugi dom, nie przesadzajmy proszę, przedmioty można odzyskać a domostwa odbudować, zwłaszcza na nowym i jezszcze nietkniętym gruncie. [/color]

[color=#4b0082]Wyszliśmy do was z wyciągniętą ręką dając wam wybór a nie stawiając przed wami fakt dokonany, dlatego też uszanujcie nas tak samo jak my was zamiast rzucać się na nas z widłami chcąc nas spalić na stosie jak jakiś heretyków. [/color]

[color=#4B0082]Ankiecie damy czas najdalej do weekendu, potem zależnie od wyników i komentarzy zdecydujemy co dalej. [/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Morgar    9
Ale my nie patrzymy na liczby. Też chcieliśmy sprawdzić kto z adminów jest za zmianami tego typu. Potem oczywiście będziemy brać pod uwagę nicki bez pomarańczowego koloru ;)

[size=6][color=#ff0000][b]Podkreślam jeszcze raz. Patrzymy na nicki osób, które są ważne dla naszego serwera. W logach mam kto i ile gra. Spokojnie. Tylko kolor szary ma tutaj ważny głos:) Pomarańczowe głosowanie jest dla mnie ale nie jest związane ze sprawą. [/b][/color][/size]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fendorath    14
Napisano (edytowane)
Witam :)
Wiele widzę, że się dzieję więc ja się wypowiem
Ja jako KidMod który rozumie stronę Graczy i jak Administracji
Lecz widzę koplikację w Zmianie Mapy
Ja osobiście jestem na NIE Stanowcze NIE
My Gracze męczyliśmy aby zdobyc pieniądze na tego ,,Towna'' Zabijaliśmy potwory i hadndlowaliśmy aby jak najwieciej kasy nam wpłyneło a Wy Drogo Administracjo chcecie nam to zabrac kilka dziesiąt godzin spędzonych na serwerze ma pójsc na marne?
Administracjo wy macie Tryb Creative WE ( Wordl Edit ) Voxel Snipera Szybko wybudujecie za jednym kliknięciem wybudujecie Miasto co nam graczom zajmie to kilka tygodni ciężkiej monotmnej pracy więc Wy nie odzczuwacie tego tej cięzkiej pracy nad tym co stworzylismy

Lecz i ja Was rozumiem chcecie abyśmy zaczeli od zera zmienic mape bo sam osobiście widziałem co jest kolo spawna jeden wielki syf ....
Chcecie Udoskonalic serwer i dobrze udoskanalcie go do Perfekcji ale abyśmy my Gracze zabardzo nie odczuli tej zmiany Zrozumiemy jak wyjdzie wersja 1.3.0 i będzie konieczna aktulizjacja serwera To to jesteśmy zrozumiec ale to ze tak nagle checie Nas na głeboką wode póscic gdzie dosłownie odechce się grac. Wiem, że nie jest to możliwe aby zmienic Mapę a my byśmy nic nie stracili wręcz to nie jest do wykonania

Aby nie było żadnych sprzeczek zagłosowalem na Nie
,,Jestem na nie, nie podoba mi się pomysł tracenia wszystkiego i zaczynania od zera''

Dziękuje Mam nadzieję , że mnie zrozumiecie

[color=#800080][b]@Vargein:[/b] Nie zapominaj że sam jesteś członkiem administracji a nie graczem. To że posiadasz mniejsze przywileje nie umniejsza faktu, że jesteś częścią ekipy a nie graczem, jednak Twoja wypowiedź będzie również brana pod uwagę, jako że dosyć sensowne argumenty podałeś.[/color]

[font=times new roman,times,serif][size=4][color=#00ff00][b]Dzięki Ci Bożę- doczekałem się konstruktywnej krytyki! Uwielbiam Cie za tego posta
Morgar4D[/b][/color][/size][/font] Edytowane przez Morgar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
EDWINEX    1
Ajj pogrzało mi się coś z tymi townami. Ale Restart nie! Tak czy inaczej znajdą się za przeproszeniem trolle które mapę zniszczą. Wszystko tylko nie reset! Wszystko zaczyna się rozkręcać, a tu znowu reset i od nowa. Długo pracowałem z kolegą na naszą gildię, żeby była ładna bo i tak żadko wbijam na serwa. :( Musi w końcu rolecraft rozkręcić! Jak tak często są resety to nie da się porządnej gildii zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Morgar    9
[size=5][color=#ff0000][b]Nie będzie restartu![/b][/color][/size]

[size=5][color=#ff0000][b]Zamykam[/b][/color][/size]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Vargein    17
[color=#ff0000]A ja od siebie gratuluję stałym bywalcom wyboru swoich jakże cennych itemów nad jakość serwera. [/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...