Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Rabus

Sprawa włamań na serwery - nagłośnijmy to!

Rekomendowane odpowiedzi

Rabus    3
[url="http://www.reddit.com/r/Minecraft/comments/t8g1d/do_something_with_account_authentication/"]http://www.reddit.com/r/Minecraft/comments/t8g1d/do_something_with_account_authentication/[/url]

Upvote :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3
[quote]I just [url="http://www.reddit.com/r/Minecraft/comments/t8g1d/do_something_with_account_authentication/"]removed your post[/url] for reasons stated in there. The exploit has been fixed in the weekly snapshots. I'm messaging you because the more public attention this issue gets, the more people will exploit it while they still can. So [i]please[/i] stay quiet about this. Thanks :D[/quote]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rapikol    88
W sumie to słusznie, im mniej osób o tym wie, tym lepiej dla nas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Elros   
Gość Elros
Nie ma to jak cenzura :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość swaj   
Gość swaj
Czy cenzura, nie wiem, ale rozgłaszanie że łatwo się włamać to w pewnym sensie antyreklama :) A wracając do tematu, nie wiadomo co niektórzy mogą zrobić z wiedzą, że takie coś jest... Takich ludzi może być więcej. Jeśli ta informacja wydarłaby się do internetu (w sensie, że wszędzie), pojawiałoby się coraz więcej zawiadomień o podobnych sytuacjach. Nikogo by to raczej nie bawiło (oprócz sprawców :P).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość matiyarosz   
Gość matiyarosz
Dla mnie to nie jest żadna antyreklama, gdyż to samo uświadczyły inne dobre sieci (Linki podam za zgodą Moderacji lub Administracji forum). Trzeba tą sprawę nagłośnić bo tak nie może być...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość swaj   
Gość swaj
Niby tak, ale każdy może to postrzegać inaczej. Wszystko zależy od punktu widzenia. "Jeden rabin powie tak, a inny powie nie"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Toficer   
Gość Toficer
Obawiam się, że muszę się zgodzić z RapiZzdem. Im więcej osób wie o podobnych sprawach, tym więcej jest niemiłych wydarzeń. Nagłaśniając tę sprawę zareklamujemy broń dla kolejnych cwaniaków. Nie kuśmy losu i nieprzyjaznych nam ludzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
Może mi ktoś na PW wysłać jak takiego hacka dokonano? Ostatnio dostaję spam zapytaniami o password reset prosto z mc.net D:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424
Wydaje mi się, że to jakieś boty resetują hasła do MC, a inne do maili czy innych rzeczy. Ja ostatnio dostałem (na dniach) dostałem na Steama. dlatego dobrze jest co chwilę zmieniać hasło do różnych gier.
A te "włamania" na serwery, to wyglądało tak jak na Aliquam ostatnio, że z 60 osób nagle wbiło? Na moje oko, to też zaprogramowane boty z kradzionych kont (sprzedanych na allegro, czy co) lub grupa idiotów zgadanych na jakimś komunikatorze, że nagle wbiją (choć skłaniam się do pierwszego). Dlatego najlepiej by było, aby na każdym serwerze był mcbans i dodatkowo banując za coś mocniejszego na jednym serwerze, powinno temu komuś się odciąć dostęp do innych... Przynajmniej w grze bo można jeszcze ddosować, ale to już inna bajka.
A jak takie ataki nie przestaną, można to zgłosić na policję. Raz, dwa namierzą delikwenta (wątpię że z proxy się bawił, a nawet gdyby to i tak można dojść, tylko dłużej trwa) i będą go "ciorać" po sądach. Powinno się tępić takie incydenty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Afir    1
[quote name='Atexor' timestamp='1336303583' post='67589']
A te "włamania" na serwery, to wyglądało tak jak na Aliquam ostatnio, że z 60 osób nagle wbiło?
[/quote]

Z tego co wiem, Bremu Mial live'streama i fani neo wbijali :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424
Mów mi jeszcze kto to jest ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75
Tak na marginesie: słyszeliście, że w innej, też popularnej sieci (zresztą sam na niej gram) też doszło do włamań, i też na serwery freebuild'a? Opowali każdego i kazali wywalać tnt i niszczeć wordguardem grożąc banem (sam przy tym byłem) I co ich kryjecie? Napiszcie śmiało ich nicki. Zasłużyli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zampa2    35
Podajcie nicki, mam pewne podejrzenia. Na nasz serwer doszło do podobnych raidów, choć bez włamań.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
maties7    13
Rozumiem, że chodzi tu u włamy na konta minecrafta? I tu się rodzi pewne ważne pytanie. Jak można się przed tym bronić i na co ten exploit pozwala?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Karimiri    26
Napisano (edytowane)
[quote name='maties7' timestamp='1336696390' post='68552']
Rozumiem, że chodzi tu u włamy na konta minecrafta? I tu się rodzi pewne ważne pytanie. Jak można się przed tym bronić i na co ten exploit pozwala?
[/quote]
obecnie nie da się, exploit pozwala na przejęcie twojego konta.(he he he)

jak przeciwdziałać ? nie wchodzić na nieznane i niesprawdzone serwery Edytowane przez Karimiri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Karimiri    26
[quote name='Wintalan' timestamp='1337096387' post='69585']
@up: dodaj no-premium. Do tego dochodzi używanie niesprawdzonych launcherów
[/quote]
nie ma znaczenia bo server premium od non-premium rózni się tylko wartością "online=true/false" w konfigu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75
Może i tak. Ale dajmy takie pluginy na logowanie. Na premium się ich nie używa. A nawt jak ma się premium to można zawitać na nopremium. Nawet nie wiesz ile osób przy rejestracji na serweie podaje swoje haslo z mc, a kto wie czy administracja nie ma dostępu do haseł...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Karimiri    26
Napisano (edytowane)
[quote name='Wintalan' timestamp='1337102488' post='69619']
Może i tak. Ale dajmy takie pluginy na logowanie. Na premium się ich nie używa. A nawt jak ma się premium to można zawitać na nopremium. Nawet nie wiesz ile osób przy rejestracji na serweie podaje swoje haslo z mc, a kto wie czy administracja nie ma dostępu do haseł...
[/quote]
jak ktos jest debilem to jego problem. tutaj nie ma znaczenia jakie hasło wpiszesz i nawet czy cokowleik wpiszesz bo tostajesz strzała w autoryzację swojego konto z minecraft.net w momencie podłączania się do serwera... Edytowane przez Karimiri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...