Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
MrSkaleton

Jaką kartę graficzną polecacie?

Rekomendowane odpowiedzi

MrSkaleton    89
Jaką kartę graficzną polecacie by m.in. dobrze chodził minecraft i inne gry? ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424
Na Minecraft to procesor. Karta graficzne byle miała OpenGL :>

Jak już to: karta graficzna TYLKO z Nvidii, ja mam GTX 570 i jest dobrze. Najlepiej kupować jakiś z serii GTX 5xx.
Procesor: Tylko Intela :]. Najlepiej z serii i7, bo są na techn. sandy bridge i łatwo się dają podkręcać. Nie mówiąc już o wydajności ... no i cenie! Ew. seria i5, ale jest nieopłacalna (dołożysz troszkę i masz lepszy procesor).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ErykCoa    4
Ja osobiście używam i polecam kartę GTX 560 TI od ASUSA (ta najlepsza wersja) oraz procesor i7 2600k. Minecraft bez zarzutów na maks detalach, a np. Wiedźmin 2 chodzi na max (bez uberpróbkowania) i ma średnio 70 fps.

Podzielam opinię z kolegą wyżej, zieloni są zdecydowanie lepsi od czerwonych. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
EniuuuPL    43
Napisano (edytowane)
Cd waszych wypowiedzi ... ladies please

Cisne na Core 2 quad, GF 8800 GTS 512 i dziś po zainstalowaniu BF3 o dziwo chodzi na średnie/lekko wysokie z małym AA i wyłączonymi ultra duper hiper efektami (które do szczęścia nie są potrzebne) (oczywiście z przycinani w bardziej "wybuchowych miejscach" Wy mu dajecie jakieś machiny z przyszłości wombo combo i inne optimus prime'y za łączną cene powyżej 2 tysi)

Cd jaką karta dobra do mc ... podaj swoją obecną (osobiście za małe pieniądze polecam moją jest jak na starszy model i niską cene bardzo dobra ale mogą być też 4xx chodzą od 400-(hmm tu wlasnie niewiem) zł)

Tak poza tematem

[url="http://www.youtube.com/watch?v=UXoRyz6nh_w&feature=player_embedded"]http://www.youtube.c...player_embedded[/url]

filmik bardzo dobrze pokazuje różnice między low a ultra w bf3 i szczerze różnica jest jak dla mnie mała w wyglądzie (nie mówię o efektach) Edytowane przez EniuuuPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MrSkaleton    89
Napisano (edytowane)
Gdzieś chcę w najbliższym czasie się zmieścić do 2 tysięcy, ale żeby minecraft dobrze chodził (głownie w niego gram), ale może być do 3 tysięcy.
Mam teraz laptopa, a minecraft na TINY w lesie z wyłączoną mgłą mam niecałe 30 FPS co mnie bardzo męczy...
Laptop ma prawie 4 lata... :3 Kupiłem za 2.000...

A monitor do 800 zeta jaki mi polecacie? ^^

[quote name='Atexor' timestamp='1336154846' post='67225']
Na Minecraft to procesor. Karta graficzne byle miała OpenGL :>

Jak już to: karta graficzna TYLKO z Nvidii, ja mam GTX 570 i jest dobrze. Najlepiej kupować jakiś z serii GTX 5xx.
Procesor: Tylko Intela :]. Najlepiej z serii i7, bo są na techn. sandy bridge i łatwo się dają podkręcać. Nie mówiąc już o wydajności ... no i cenie! Ew. seria i5, ale jest nieopłacalna (dołożysz troszkę i masz lepszy procesor).
[/quote]

Ile taki procesor +/- kosztuje? Edytowane przez MrSkaleton

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
[quote name='MrSkaleton' timestamp='1336158474' post='67249']
Ile taki procesor +/- kosztuje?
[/quote]
Niewiele, koło średniej krajowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...