Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
pingwin44

Problem ze zwierzętami

Pytanie

pingwin44    0
Bardzo proszę o pomoc! Już od dłuższego czasu gram w Minecraft, ale niedawno zauważyłem, że zwierzęta dziwnie się zachowują. Stoją w miejscu i się nie ruszają. Dopiero jak podejdę do nich na odległość 10-15 klocków, zaczynają się poruszać. Nie mam żadnych modów. Przeszkadza to szczególnie w mojej farmie squidów, gdyż po zespawnowaniu squidy nie pływają, tylko "stoją" w wodzie i nic nie robią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
pingwin44    0
Niby tak, ale wcześniej (w wersji 1.2.3 i 1.2.4) się to nie działo - a w kompie nic od tego czasu nie zmieniałem. Jakiś nowy bug czy co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
ErykCoa    4
Mam inne pytanie, które może nie naprawi buda, ale może rozwiązać problem. Czy Ci to naprawdę, aż tak przeszkadza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Pochwal się co masz pod maską, bo to prawdopodobnie zabiegi anty-lagowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
pingwin44    0
Napisano (edytowane)
Specyfikacja:
Windows XP Professional SP2

AMD Athlon 64
3000+
1.80 GHz, 2,50 GB Ram

Nvidia GeForce GT 520
Wiem, że to złom, ale nie mam lepszego :)
@DeX3r
Zabiegi anty-lagowe? Nie sądzę, u mojego kolegi, który ma jeszcze większy złom niż ja, tak się nie dzieje. Poza tym Minecraft normalnie mi chodzi ~70 FPS, nie jest najgorzej.
@ErykCoa
Tak, niestety bardzo mi to przeszkadza. Przez to moja farma squidów nie działa (w pobliżu mnie nie ma wody, więc zrobiłem wielki basen z dziurą w dnie - normalnie squidy spływają do tej dziury, a teraz unoszą się na wodzie bez ruchu, dopóki do nich nie podejdę). Edytowane przez pingwin44

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Tylko squidy tak się zachowują, czy wszystkie zwierzęta? Grasz na Far, Normal czy innym render distance?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
pingwin44    0
Wszystkie zwierzęta. Nieważne na jakim render distance, próbowałem wszystkich możliwych konfiguracji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...