Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
machul333

Thaumcraft

Pytanie

machul333    1
Wiecie gdzie można znaleźc wszystkie przepisy na maszyny dla wersji z yogboxa bo mam problem ponieważ każda się różni craftingiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Wintalan    75
W yogboxie jest thaumcraft 2. Musiałeś oglądać craftingi dla thaumctaft'a 1 który nie jest już wspierany i aktualizowany. Thaumcraft nie ma swojej wiki. Najlepszy sposób to instalacja moda 'craft guide'. O ile dobrze zrozumiałem że chodzi ci o craftingi maszyn?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
machul333    1
no nie maszyn ale tych wszystkich stołów pieców do thaumcrafta w ogóle to recipe book mam jakieś takie małe nie mam wszystkiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
Hmmm... A wiesz, że niektóre maszyny i przedmioty najpierw trzeba odkryć przy stoliku do odkryć? Wtedy tak jakby 'odblokowują się'. Jeśli nie odkryjesz ich na danym save nie scraftujesz tych przedmiotów. Dotyczy to również tej maszyny 'od horoskopów' xD (tak na serio to nie wiem jak się nazywa. Chodzi o tą z tym krzywym kółkiem z paskami, na górze urządzenia i w jej interfejsie.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
machul333    1
tak myślałem ok czyli już wiem a powie mi ktoś jak się składa kartki z quaestimum bo mam już kilka odkrytych ale nie wiem co z nimi zrobić 9 zrobione w blok to odkrycie jakieś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
??? Nie rozumiem ??? Jeśli dobrze zrozumiałem to po odkryciu musisz otworzyć ten zwój papieru. A potem możesz z nim zrobić co chcesz. Schować do skrzyni, spalić w lawie. Wrzucić na przetworzenie energi. Co chcesz. Jest już po prostu odkryte. Ale zupełnie nie załapałem o co chodzi ci z tym 9 zrobionym w blok???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
machul333    1
Napisano (edytowane)
no właśnie mam 3 takie kartki a one nie działają klikam prawy i nic
Nazywa się to "fragment of lost knowege" Edytowane przez machul333

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
Jak masz fragment (na itemku - prosta kartka) to musisz ją włożyć na lewą stronę do odkryć ponownie i tak w kółko dopóki nie przetworzy się na odkrycie (na itemku - zwinięty zwój papieru związany niebieskim pasem) tak łatwo niestety nie ma xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...