Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
ErykCoa

Zagrajmy w: Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

ErykCoa    4
Witam!

Jestem początkującym let's play'erem, choć w odcinki minecrafta wkładam mnóstwo pracy. Sama seria nie ma jak narazie żadnej fabuły (może w przyszłości), ale ukazuje ona kilka ciekawych pomysłów (niektórych nigdzie indziej nie znajdziecie). Budowle nie są domkami z cobbla, mają różnego rodzaju zdobienia oraz do ich budowy często używam nietypowych materiałów.
Zachęcam do oglądania szczególnie zaawansowanych graczy, których nudzą zwykłe let's play'e.

[url=http://www.youtube.com/playlist?list=PL202E135D0219BDF3&feature=plcp]Playlista (odcinki od 1 do 6)[/url]

PS: W pierwszym odcinku nie miałem jeszcze wprawy, więc lekko się stresowałem, ale uważam, że im późniejszy odcinek, tym lesze prowadzę monologi i lepiej wiem o czym mam mówić.

PS2: Wiem, że tytuł serii, aż nazbyt popularny, ale wolałem pozostawić "klasyczną" nazwę, niż wymyślać jakąś słabą grę słowną..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MrSkaleton    89
Nudzą mnie serie nie ''oryginalne'', jest ich tysiące na YouTube. Gdyby granie na MultiPlayer Hardcore, ewentualnie na singlu Hardcore.
A co do nazwy: Może być taka?
Kreatywne Sześciany.
Rozdzielczość głupia, a seria może i ciekawa.
Co do głosu: W miare dobry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ErykCoa    4
Co do oryginalności serii, to w przyszłości może zrobię coś z fabułą (jakąś przemyślaną i zaskakującą)

Nazwa pozostaje taka. Nie miałem problemu z wymyśleniem nazwy, tylko słabych gier słownych związanych z sześcionowatością minecrafta jest bardzo dużo i uważam to za tandetne.

Rozdzielczość w 6 odcinku już poprawiona (tak jak w innych let's playach od tamtego momentu). Po prostu nagrywałem w proporcji obrazu 4:3, ponieważ taki mam monitor, ale w końcu uznałem, że w dzisiejszych czasach większość osób ma monitory 16:9, więc na czas nagrywania odcinków zmieniam rozdzielczość obrazu.

Dziękuję za komentarz!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ErykCoa    4
W 6 odcinku już poprawione, tak jak i w innych seriach. Masz przykład: http://www.youtube.com/watch?v=bnspfDFm6d4 jakość wręcz studyjna. :)

Nowy odcinek będzie w poniedziałek, choć nic specjalnego nie pokażę, bo tylko laboratorium i kilka najważniejszych receptur na potiony. Za to w przyszły poniedziałek planuje pokazać podniebną fortecę z wody, szkła i lodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MrWeista    1
Po pierwsze - Intro zaciągnięte od Anglików i to w fatalnych ramach obrazu zniechęca! (Jest okropne)
Po drugie - masz fajne pomysły
Po trzecie - jak opanujesz wszystkie programy (by skutecznie eliminować szumy, czarne paski itd.) można ci wróżyć dobrze :)

Daje 6/10 ale masz perspektywę na 9/10 i wyżej - Staraj się!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ErykCoa    4
1- Od Anglików? W życiu żadnego angielskiego Let's Play'a nie oglądałem (no może jakieś urywki amerykańskich). Co do czarnych pasków to problem polega na tym, że intro zrobiłem w formacie 4:3 (w tym formacie też początkowo nagrywałem), ale potem zmieniłem na 16:9, niestety intra od nowa nie robiłem, więc paski po bokach musiały zostać. Możliwe, że w przyszłości zrobię nowe intro (może w niedalekiej przyszłości).

2- Dziękuję, staram się pokazywać coś w miarę oryginalnego.

3- Programy dość dobrze opanowałem i jak już pisałem wcześniej, szumów obecnie nie ma. ;P

Dziękuje za komentarze!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ErykCoa    4
Napisano (edytowane)
Nowy odcinek.
Trochę nudnawy, krótki. Wyszedłem lekko z wprawy, ale mimo tego zachęcam do obejrzenia:
[url="https://www.youtube.com/watch?v=hYj1UBd8y88"]https://www.youtube....h?v=hYj1UBd8y88[/url] Edytowane przez ErykCoa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...