Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Gość

Czemu gracie w minecrafta?

Rekomendowane odpowiedzi

creeper    0

Ponieważ lubię konstruować a minecraft jest świetną grą gdzie można zbudować coś niesamowitego :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RumcajS    0

Mnie zachwyciła to odmienność :P

Coś wreszcie ciekawego i innego od wszystkich gier :D

Inne niż wszystkie te najnowsze gry:D

Ale głównie gram bo to fajnie rozwija wyobraznię i za to uwielbiam tą grę ,

minecraft2h.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
creeper    0

O minecrafcie dowiedziałem się od kolegi.Bardzo spodobała mi się możliwość budowania przeróżnych budowli z sześciennych klocków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
netes    2

Gram, bo lubię :)

A tak konkretniej - urzekła mnie swoboda świata Minecrafta :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Michaell    24

Po pierwsze - gra jest sanboxem, czyli "róbta co chceta" - to lubię.

Po drugie - można się wykazać, ja lubię budować.

Po trzecie - niegdyś uwielbiałem klocki Lego. :>

Są to 3 pierwsze powody. Jednakże, jednym z kolejnych jest to, że gra ciągle jest rozwijana (no, nie zawsze najlepiej... ale).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
DjHaper    0

lubię to ze jedna osoba mnie przekonała ze to fajna gra i ja tez się przekonałem grałem na multiplayer aż pojawił się problem tu jest wszytko pokazane może ktoś mi pomoże

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

a jak nikt nie pomoże to będę musiał sie porzegnac z minecraftem na singeplayer nie pogram bo zacina mi się

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SaviPL    2

Gram w to bo lubiłem klocki jak byłem dzieckiem, a klocki dalej mi się nie nudzą. Takie jakby klocki znalazłem w MineCrafcie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
DoneQ    0

Gra pozwala wyrazic niezle swoja kreatywnosc i daje przy tym duzo frajdy. Do tego jest typem gry ktora raczej ciezko sie nudzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
eryk193    0

po pierwsze gra minecraft jest jedynie dla kreatywnych.Po drugie jest to gra bardzo popularna niema od razu jakiegoś super miasta tylko niekończący się świat. to bardzo ciekawa gra można także grać multiplayer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rapikol    88

"po pierwsze gra minecraft jest jedynie dla kreatywnych" - Bardzo się nie zgadzam z tą kwestią, nie gra się w Minecraft tylko po to żeby budować "słitaśnie pixel art'y". Survival najbardziej mi się podoba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szczurek Toficer   
Gość Szczurek Toficer

Ja lubię gromadzić przedmioty, zdobywać osiągnięcia itp. Dlatego też gram niemal tylko na multiplayer - tam mogę się pochwalić innym tym, co już zdobyłem (dla single możliwe jest też kręcenie let's playa, ale tyle już tego ludzie narobili, że poprostu wystarczy).

Poza tym nigdy nie byłem dobry w takich typach gier jak FPS, MMORPG. Minecraft to właśnie gra w sam raz dla mnie: nie liczą się w niej umiejętności celowania, czas spędzony na "expieniu" (choć w nadchodzącym 1.8 może się to zmienić :/), ani podbijanie umiejętności gracza wg. określonego schematu (patrz poprzedni nawias, ale może się mylę). Mogę poprostu posadzić tyłek na krześle, włączyć grę i... bawić się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
BreakIn    0

Też byłem fanem Lego, dlatego gram w Minecraft. Poza tym uwielbiam kooperację między graczami. by dożyć następnego dnia, i jeszcze ten klimat gdy przez ścianę wysadzoną przez creepera wchodzą ci do domu zombie albo gdy pająki skaczą na ciebie z sufitu jaskini... Cud, miód i maliny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
matiyarosz    199

Ja lubię grać w Minecrafta, bo jest to gra typu Sandbox (masz dwie opcje - wypełniać misje fabularne lub robić co się chce).

Lubię także realistykę (MC jest w 15%realistyczny, a w 1.8 będzie w 30%)

Uwielbiam także budować różne rzeczy, i je pokazywać.

I ostatnim powodem jest to, że nie ma lepszej gry niż Minecraft :D (BF3 może dorównać Minecraftowi)

//OFFTOP Mimo iż mieszkam w Anglii i tak piszę bardziej poprawnie niż wielu wypowiadających się w tym temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...