Jonat96 0 Napisano 26 Kwiecień 2012 Ludzie zakładam serwer bukkit z kumplami na hamachi teraz pytanie jak wgrać mody Twilight Forest oraz balkon weapon mod wiem, że oba te mody są na multi ale nie potrafię ich zainstalować proszę o odpowiedz lub link do tematu o ty jak je zainstalować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Mofixil 190 Napisano 26 Kwiecień 2012 Linki jak je zainstalować na serwerze masz w ich OPISACH na minecraftforum.net. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Wintalan 75 Napisano 26 Kwiecień 2012 (edytowane) Ech. Kalectwo to było jak nigdy. Zrezygnowałem (modowany serwer najłatwiej na kompie, bo w hostingu kalectwo z transferowaniem. Jest opisane na ich stronach. Ale o ile się skapnąłem działają (przynajmniej TF) tylko na vanili ale nie jestem pewny...@edit: mof mnie uprzedił : D Edytowane 26 Kwiecień 2012 przez Wintalan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Monualen 108 Napisano 27 Kwiecień 2012 Mi się wydaję Wintalan, że mody właśnie tylko na Vanilli... ale pewności nie mam. Musisz mieć jeszcze ModLoaderMP z tego co wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Mofixil 190 Napisano 27 Kwiecień 2012 I PlayerAPI, i MCForge i inne wihajstry które macie PODANE W TEMACIE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Jonat96 0 Napisano 27 Kwiecień 2012 ok próbowałem wgrać z MC Forge ale nic z ModloadereMP też nic wtedy się nawet serw nie odpala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Monualen 108 Napisano 27 Kwiecień 2012 Jak już mówiłem, mody są CHYBA na Vanille. Czyli tego, co pobierasz z Minecraft.net Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Wintalan 75 Napisano 27 Kwiecień 2012 Na vanilię (czyt: nie na buit) najpierw modloaderMP, minecraft forge, dalej inne podstawki, potem cała reszta. Mam nadzieję, że sciągnąłeś specjalną wersję na multi? Zwykła wersja ci nie odpali na serwie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Jonat96 0 Napisano 27 Kwiecień 2012 wersje specjalne na multi ale próbowałem na bukkicie zaraz spróbuje inaczej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Wintalan 75 Napisano 27 Kwiecień 2012 A jak to instalujesz? Część gdzie są pliki .jar wrzucasz do plugins, część gdzie są foldery wrzucasz do indexu (ta pierwsza lokalizacja jak otwierasz folder z serwerem), a tą część gdzie są foldery (chyba cllass) wrzucasz zdajsie do craftbukkit.jar bukkit.jar (nie pamiętam) tak próbowałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Jonat96 0 Napisano 27 Kwiecień 2012 no własnie tego gdzie co wgrać nigdzie nie znalazłem spróbuje jeszcze na bukkicie a potem na vanilasorki że nie edycja poprzedniego posta coś mi nie działa a jeśli na vanila to gdzie wrzucić pliki z moda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Jonat96 0 Napisano 27 Kwiecień 2012 ok udałe mi się zainstalować te mody na serwerze Vanila dzięki wszystkim za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Wintalan 75 Napisano 27 Kwiecień 2012 Hmmm... A mógłbyś wyjaśnić w jaki sposób to zrobiłeś? Tak jak napisałem, czy inaczej? Też chciałbym wgać min. Te mody, a za dup* mi nie wychodzi, a nie chcę już twożyć zdaje się 5 tematu na temat mojego kalectwa z modami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Jonat96 0 Napisano 28 Kwiecień 2012 na vanila do minecraft_serwer.jar wrzuciłem MCForge a te mody do folderu mods na klijęcie musisz mieć te mody oraz MCForge Modloader modloaderMP i śmiga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Twilight Forest
oraz
balkon weapon mod
wiem, że oba te mody są na multi ale nie potrafię ich zainstalować
proszę o odpowiedz lub link do tematu o ty jak je zainstalować
Udostępnij tę odpowiedź
Odnośnik do odpowiedzi