Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Wintalan

Crash i "kilka" modów

Pytanie

Wintalan    75
PREMIUM: patrz - mój prolil - lewa strona.
PROBLEM: Ostatnio postanowiłem pograć trochę na modach... W moim wykonaniu oczywiście zwaliłem (pomijam oczywiście fakt że przez pierwsze 5 prób zapominałem ununąć META-INF : D) gdy zaloguję się do launchera (zwykły od mojang) wyświetla się ich logo firmy, wszystko dobrze i nagle komunikat crasha... Moduję tak:
1. Usuwam META-INF.
2.Wrzucam optifine (przed modloaderem oczywiście
3.modloader
4. Następnie modloaderMP
5.potem audiomod, custom mob spawner, gui api (do mocreatures)
6.teraz wszystkie inne mody które zaraz wymienię.
Komunikatu crasha nie mogę uchwycić...:
-kopiuj/wklej - launcher znika tak szybko, że nawet nie zdążę zaznaczyć tekstu...
-SS/nagrywanie - na filmie/obrazie zamiast komunikatu widać tylko czarny ekran jak przy zwykłym crashu...
Specyfikacja sprzętu: do muzeum się nawet nienada... Właśnie teraz się zastanawiam, czy komputer może po prostu nie wytrzymuje tyle kodu jednocześnie...
I wreszcie mody które mam zamiar zainstalować:
-powercraft
-thaumcraft
-industrialcraft
-mocreatures lub more mobs mod ('lub' bo wiem że te mody kolidują i próbowałem różnie oddzielnie)
-milenaire (czy jakoś tak... To ten mod na nowe wioski i ynteligętnych NPC)
-rei minimap
-optifine
-battle towers
-crazy ores
-xray (zaraz pójdzie hejt że cheater... ale ostatecznie chyba go wywalę...)
-entitles creeper (czy jakoś tak... To na różne creepery. Zaraz sprawdzę i poprawię ew. Nazwę... XD)
-no i te wspomagające co wymieniłem na początku (modloader, modloaderMP, audiomod, custommobspawner, guiapi)
próbowałem na wszelkie sposoby i tak nie mogę odkryć problemu... Na stronach modów przeglądałem kolidujące i tych co mam zamiar używać nie było nic kolidującego... Tylko na thaumcraft pisze, że moży dodające rury niedziałają z nim, ale powercraft raczej pod to niepodchodzi... Nie wiecie może co może ze sobą może kolidować? Co do komunikatu widać tylko nazwy modów wspomagających (modloader, guiapi itd) i ich wersje (dobra do mojego mc) i jakiś dłuższy teks w jednym ciągu którego nie zdążę nawet przeczytać pół zdania bo znika....
Ps: pierwszy raz zastosowałem się do wzoru xD (sry, że bez tagów, powiększania ale z noki piszę... Xd) Edytowane przez Wintalan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Gość Ç�É�Ⅎ É�p ɥʇoɹÉ�ƃs∀   
Gość Ç�É�Ⅎ É�p ɥʇoɹÉ�ƃs∀
spróbuj przez magic launchera. mniej problematyczne i mozna potestowac konfiguracje pluginow... i modloader idzie pierwszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Sprawdź czy nie powtarza się żaden plik w kilku modach. Jeśli tak, to musisz wybrać jeden.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190
[quote name='DeX3r' timestamp='1334946557' post='63758']
Sprawdź czy nie powtarza się żaden plik w kilku modach. Jeśli tak, to musisz wybrać jeden.
[/quote]
Jak się powtarza to trzeba zrobić taki który zawiera funkcje wszystkich modów, wybranie jednego sprawi że całą resztę szlag trafi.
Ale (przynajmniej dla mnie) nie ma takich problemów w MagicLauncherze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
Mmm... Zacząłem instalować je wg. Waszych porad. od razu mówię że magiclaunchera zainstaluje w ostateczności jak nic nie pomoże... No więc pierwsze poszły mocreatures i twilightforest (instalatory automatyczne czyli modloader i inne same załatwią, bo sam instalacji tych modów nie ogarniam..) gdy instalator kończy pracę wyskakuje info że katalog nie jest pusty... (tutaj nie wiem nawet o co chodzi) no ok. Odpalam minecrafta i wszystkie rzeczy z modów są. Gram ok. 1 minutę (do testów czy działa) i nagle jestem w czarnej dup*e... Właściwie białej... Pojawia się biały ekran - tak jakbym patrzył na niebo na najgęstrzej mgle... I UWAGA - widać pasek głodu życia, eq itd... To czekam, czekam i paski eq, życia expa itd. Znikają. Dalej jest biała d*pa.... xD. Dalej bez komunikatu błędu, bez rami z dYrtu (jak to zwykło przy crashach) I tak może z 10 minut jest i launcher się wyłącza. Nie wiem co o tym myśleć... Wolę pozostać przy zwykłym launcherzem a ML zainstaluje jak nic nie pomoże... Wydaje mi się że komp po prostu nie wyrabia - już moja nokia potrafi lepiej chodzić... Edytowane przez Wintalan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Odpal Minecrafta przez plik .bat albo z cmd i zobacz co się dzieje w konsoli po błędzie. Najlepiej skopiuj i wklej tutaj do [CODE]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
SRU za te cyferki i znaczki co były w poprzednim poście ale klawisze funkcyjne mi się włączyły... Co do tematu:
@up: nie rozumiem. Mam zmienić rozszerzenie launchera na .bat lub .cmd?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Nie, stwórz plik .bat np. start.bat a w nim:

[CODE]java -Xmx1024M -Xms512M -cp Minecraft.jar net.minecraft.LauncherFrame[/CODE]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
OK. teraz spróbowałem zmodować w pełni ręcznie (bez żadnych instalatorów) i udało mi się skopiować treść crasha:
[spoiler]Mods loaded: 17
ModLoader 1.2.5
mod_PCcore 2.7 for 1.2.5
mod_PCwireless 2.7 for 1.2.5
mod_PCtransport 2.7 for 1.2.5
mod_PCmobile 2.7 for 1.2.5
mod_PCmachines 2.7 for 1.2.5
mod_PClogic 2.7 for 1.2.5
mod_ModLoaderMp 1.2.5v1
mod_MinecraftForge 3.0.1.75
mod_ReiMinimap v3.0_04 [1.2.5]
mod_TwilightForest 1.8.1
mod_CraftGuide 1.4.3 for Minecraft 1.2.3
mod_ElementalCreepers 1.2.4
mod_InvTweaks 1.41b (1.2.4)
mod_IC2 v1.90
DrZhark's Mo'Creatures v3.5.0 (MC 1.2.5)
mod_ThaumCraft 2.1.3b

Minecraft has crashed!
----------------------

Minecraft has stopped running because it encountered a problem.

--- BEGIN ERROR REPORT 8d39c137 --------
Generated 22.04.12 16:54

Minecraft: Minecraft 1.2.5
Java: 1.6.0_29, Sun Microsystems Inc.
VM: Java HotSpotâ„¢ Client VM (mixed mode), Sun Microsystems Inc.
LWJGL: 2.4.2
OpenGL: Intel 965/963 Graphics Media Accelerator version 1.5.0 - Build 7.14.10.1283, Intel

java.lang.RuntimeException: IndustrialCraft 2: MinecraftForge Major Version Mismatch, expecting 2.x.x
at forge.MinecraftForge.killMinecraft(MinecraftForge.java:449)
at forge.MinecraftForge.versionDetect(MinecraftForge.java:462)
at mod_IC2.load(mod_IC2.java:92)
at ModLoader.init(ModLoader.java:891)
at ModLoader.addAllRenderers(ModLoader.java:189)
at ahu.<init>(ahu.java:77)
at ahu.<clinit>(ahu.java:8)
at net.minecraft.client.Minecraft.a(Minecraft.java:394)
at net.minecraft.client.Minecraft.run(Minecraft.java:732)
at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
--- END ERROR REPORT 6aa18b0c ----------

[/spoiler]
więc to co @DEX3R pisał już chyba nie potrzebne? wszystko działa normalnie i dobrze do czasu zainstalowania industrialcraft...
@edit2:no więc sciągnąłem industrialcraft z innego źródła, wywaliłem kilka mniej potrzebnych modów i DZIAŁA! widać crazyores lub cos innego z czymś kolidowało, a plik IC wył widać uszkodzony. dzięki za pomoc i można zamknąć : D
ps: to ja idę odpisać w zaległych moich tematach z problemami, bo olałem je ostanino...
@edit: NIE zamykaC jezcze! no więc tak wgrywam Mo creatures już 3 raz i żadne moby mi się z niego nie spawnują Edytowane przez Wintalan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190
To masz winowajce, IndustrialCraft.
Porównaj jakie pliki podmienia, gdy się pokrywa z innym modem, poszukaj poprawki na usunięcie tego konfliktu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif][CODE]MinecraftForge Major Version Mismatch, expecting 2.x.x[/CODE][/font][/color]

Pomyliłes wersję MinecraftForge lub [color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]IndustrialCraft 2.[/font][/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
Hmmmm... Właśnie sprwdziłem i jest wszystko dobrze, ale na wszelki wypadek zainstalowałem MF z innego źródła. (tak na wszelki wypadek, ale jak pisałeś jak już edytowałem posta to wszystko już działa. Mobki z Mo'Creatures się spawnują (nie wiem, wtedy po prostu musiał być jakiś bag... Mam do was jeszcze jedno pytanie: ani na gamemode, ani pod ziemią nie mogę odnaleźć rud z industrialcraft, może być to wina gryzącego się ID przedmiotów z innego moda? Na creative przejrzałem po kolei każdy item z 5 razy, w guidecraft przy przetapianiu nic nie znalazłem z ores'ów z industrialcraft, a przekopałem też trochę na creative pod ziemią i du*ę tylko znalazłem, xraya nie moge winstalować żeby na 100% sprawdzić, ponieważ gryzie się z jakimś innym modem... I nie jest to powód tego że nie upewniłem się czy nie ma. Już wyżej opisałem kilka rzeczy + na yogboxie, czy tam techicpcku (nie pamiętam już która paczka ma IC...) pełno tego na wierzchu było, ok. Stacka tych rud w pół godziny uzbierałem (jest powszechne jak węgiel) a, w minecraft nie znalazłem nic już od napisania poprzedniego posta...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...