Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Gość Camil

Hardcore powraca!

Rekomendowane odpowiedzi

Vargein    17
Może ja się wypowiem w kwestii VIPa.

Moim skromnym zdaniem ranga ta jest potrzebna, ale tylko ze względu na to, że serwer musi sam na siebie zarabiać.
Jednakże ranga VIP'a nie powinna wiązać się z jakimiś specjalnymi udogodnieniami w grze, mam tu na myśli bonusy, które rzuciły by gracza z rangą VIP'a wysoko ponad zwykłych graczy.
Czyli oczywiście żadnych bonusów w postaci pieniędzy, itemów, enchantów ani nic z tych rzeczy bo będzie to zwyczajnie nieuczciwe, zwłaszcza że jest to serwer hardcore, i każdy powinien mieć równe szanse podczas tej walki o przetrwanie.

Co do czasu respawnu, tutaj można by dojść do porozumienia, z tym że respawn nie powinien mieć miejsca od razu dla graczy o randze VIPa, tylko powiedzmy o 30% szybciej niż gracze normalni. Przy aktualnej konfiguracji można by skrócić czas respawnu VIPów z 6 godzin na 4 godziny przykładowo, dopuszczam myśl o maksymalnym skróceniu czasu respawnu o połowę, nie więcej.

Inne przywileje? Byłbym za tym by gracz VIP miał możliwość wynajęcia większego domku na spawnie, oczywiście za cenę odpowiednio większą niż w przypadku normalnego domku.
Aby było to bardziej zachęcające można by zezwolić w takich większych domach VIPów na drobne modyfikacje ogrodzeń, lub dodawanie nieco bardziej widocznych i masywniejszych dekoracji.

Myślę że tylko takie przywileje były by sensowne i nie zniechęcały by zwykłych graczy do gry, a co więcej zachęcało by ich do tego by wykupić sobie taką rangę i móc sobie np. zamieszkać w takiej mini willi i móc zrespawnować się po śmierci nieco szybciej.

Jeżeli będę mieć więcej pomysłów napiszę o nich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Vargein    17
Mógłbym prosić abyś uzasadnił swoją wypowiedź, a nie tylko pisać że Ci się nie podoba? Poza tym nigdy Ciebie na serwerze nie widziałem, więc nie rozumiem dlaczego nabijasz sobie posty w taki sposób.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RavenZuo    9
byłem na serwie przed restartem a po restarcie grałem kilka h i mi sie znudziło, to serv roleplay a nie jakiś freebuild.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Vargein    17
[quote name='RavenZuo' timestamp='1335365067' post='64734']
byłem na serwie przed restartem a po restarcie grałem kilka h i mi sie znudziło, to serv roleplay a nie jakiś freebuild.
[/quote]

Nawet nie będę tego głębiej komentować... Widzisz nazwę tematu kolego? Widziałeś pierwszy post pisany przez Camila? Jeśli nie to oświecę Cię, to jest serwer [b]hardcore[/b] a roleplay jest zaraz obok i w trakcie tworzenia. Prosiłbym o to abyś przed napisaniem posta zapoznał się z tematem, w którym piszesz, z góry dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SebastisPL    0
Ja bym polecał to co mówił camil :D albo zrób event: Serwer na 25 graczy (znaczy że razem 25 graczy może grać), reszta w takim kloszu, każdy po dedzie zostałby przeniesiony na spawn. Mapa byłaby ograniczona, a wygrany mógłby dostać +2-3życia :) /podobny pomysł dałem na regnum\ =D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...