Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Gość Camil

Hardcore powraca!

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Camil   
Gość Camil
[center]Już w tą sobotę - [b]14 kwietnia 2012r[/b]. zostanie uruchomiony serwer Hardcore o godzinie [b]18:00.[/b]
Chwilowe IP: [b]rolecraft.pl[/b][/center]
[center][img]http://img26.imageshack.us/img26/3929/hardcorepowraca.png[/img][/center]

Śmierć = 6 godzin bana
Wkrótce planujemy otwarcie stronki www, jak i ViP'ów.
Jeśli chodzi o gildie to zostaną one wprowadzone w późniejszym etapie już po otwarciu serwera.
Co jakiś czas będą przeprowadzane różnego typu eventy między innymi historyjki na kształt RP jak i zwykłe/niezwykłe tory przeszkód.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fendorath    14
VIPY w hc = Spam wywyzszanie sie ( a ja to mam vipy i jestem lepszy od was [Smiech] ) Spam ( Mam vipa mam vipa mam vipa a wy nie :D ) I utrudnianie zycia innym komendami typu kick ( jak moga komend uzywac )

Mysle ze KAZDY powinien miec rowne szanse
bo to harcore - Ma byc trudno do przezycia masz 2 wrogow Gracze i potwory i najgrozniejszy wrog twoje myslenie
to nie survival ze domek kupimy sobie utrzymujemy go placac czynsz z sasiadem isc na polowanie ( troche skitrane ) VIPY powinny byc tylko na RP i SV FB a nie na HC Harcorowe warunki

Kazdy by chcial VIPA ma bogatych rodzicow 9 latek kupuje takiego vipa i co i nic bo taki dziecko bedzie sie uwazalo za Boga za bog wie co

Wiec ja za VIPAMY nie jestem

Strona www
Jak najbardziej z nowosciami z konkursami itd i ranking z graczami ktorzy najwiecej siedza na serwie

to tyle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ThisisBash    3
Wkoncu :D !!!!!!!!!! Ale Fajnie dobra wkoncu :D !!!!! i jeszcze raz wkoncu w sumie za vipami nie jestem takze popieram fenda Edytowane przez ThisisBash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil   
Gość Camil
ViP będzie polegał tylko na tym, że nie będzie miał on bana za śmierć. Będzie można je wykupić np na 1 dzień lub 7 dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fendorath    14
I to ma byc sprawiedliwosc ?
Ktos zbieral jedzenie probuje przezyc a tu przychodzi sobie vip zabijasz go a tu znow wraca po 5 minutach
I kto ma wieksze szanse ? VIP bo sobie powybija caly serwer bez problemu
Nie martwi sie o jedzenie
Zwisa mu to czy dednie
Ma 100% szanse ze powybija caly serwer

Moim zdaniem tego vipa wogolnie nie powinno byc

Dolozmy jescze to

Dziecko ktory ma bogatych rodzicow wykupuje sobie vipa i pisze ,, haha klaniacie mi sie bo ja VIP moge was zabic '' i wiele innych zalosnych tekstow
Taki vip to ,,swieta krowa '' ( jak ktos nie wie co to swieta krowa to google nie gryzie :) )

Ktos gra udzcziwie wychodzi ze swej skrytki a tu vip na drzewie obserwewujwe go
,,ofiara'' wchodzi do swojego mieszkania a tu vip mu sie wtrynia ,, ofiara '' go zabija i mowi ,,uff malo brakowalo''
Ale vip sie nie podda znow naniego idzie i ,,ofiara stala sie ofiara ''

I 48 h zbierania materialow dla niego poszlo na marnie bo rozgkradnie go
i jego materialy zelazo jedzenie diamenty ukradnie i zostawi najmniej potrzebne rzeczy

Tyle na temat Vipa

JESTEM NA NIE DLA VIPOW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil   
Gość Camil
jeśli nie stać cię na 1zł lub 2zł to skąd kupiłeś w ogóle Minecrafta ?.
Poza tym ViP ginąc też traci itemy więc jaka tutaj różnica ?. Ofiary też przez głupi wybryk np lawa czy upadek z wysokości chcą pograć - poza tym nie będzie vipow na miesiąc itp, bo to faktycznie nie miało by sensu, poza tym każdy gracz będzie mógł sobie wynająć domek na spawnie i tak przechowywać swoje itemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fendorath    14
Moze zaproponuje zalozyc ankiete czy gracze Rolecraft sa za Vipami Czy tez nie :) bo ta rozmowa nie ma sensu Edytowane przez Fendorath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TheKoros47    13
Omg...jakoś na SV nie ma takiego wywyższania się i jest ok,więc jestem całkowicie za wprowadzeniem vipów :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Edronagorn    0
Nareszcie otwarty!! A co do vip-ów to zgadzam się z Fendorath-em. Taki vip umrze i za chwile powróci nawet jeśli bez itemów. Takie rangi kupują tylko prawdziwi maniacy i mogą grać na serwerze nawet do 23 w nocy, więc gdy normalny gracz wyjdzie po karze, zaatakuje go vip w diaxach. Proponuję więc rozwiązanie pośrednie. Vip będzie mógł powrócić bez bana powiedzmy 5-6 razy a później będzie musiał poczekać jak inni. Serwer będzie mógł zarobić, a ci którzy vip-a nie kupują nie będą czuli się tak pokrzywdzeni :). Edytowane przez Edronagorn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001
Skoro tak nie podobają ci się VIP-y i chcesz sprawiedliwości proszę, niech każdy złoży wpłatę, skoro tak ci zależy na równości. Serwer też musi się z czegoś utrzymać podobnie jak strona www a natychmiastowy resp to nic takiego wielkiego. Jeszcze nie wiecie co będzie mógł VIP a już narzekacie, to że wy go sobie może nigdy nie wykupicie nie znaczy że nie znajdą się chętni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SebastisPL    0
hmmm.. lepiej by vip miał bana na 2-3h... i tak będzie miał lepiej niż normalni gracze

Stronę www można mieć za free :D Edytowane przez SebastisPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
themaxpol    16
Super hc powraca :]

A ja mam pomysł na rozwiązanie problemu z v.i.p'ami

1. Zlikwidowanie v.i.p i wprowadzenie kupowanie żyć i innych dodatków. Czyli każdy gracz bedzie mógł sobie kupić pewien zestaw czyli np:

[center][b]Zestaw drewniany:[/b][/center]

[center][b]- 2 dodatkowe życia[/b][/center]
[center][b]- drewniany miecz [/b][/center]

[center][b]Zestaw kamienny:[/b][/center]

[center][b]- 2 dodatkowe życia[/b][/center]
[center][b]-kamienny miecz[/b][/center]

[center][b]Zestaw żelazny:[/b][/center]
[center][b]- 3 dodatkowe życia[/b][/center]
[center][b]- kamienny miecz[/b][/center]
[center][b]- skórzany napierśnik [/b][/center]

[center][b]Zestaw złoty:[/b][/center]
[center][b]- kamienny miecz[/b][/center]
[center][b]-skórzany napierśnik[/b][/center]
[center][b]-łuk + 32 strzały[/b][/center]

[center][b]Zestaw diamentowy: [/b][/center]
[center][b]- żelazny miecz[/b][/center]
[center][b]-skórzany set lub łuk + 64 strzały [/b][/center]

[center]Ceny co do każdego zestawy camil ustali z administracją ale skład jest chyba dobrze dobrany aby inni gracze też mieli jakieś szanse. :][/center]

[left]2. Lub niech ta ranga v.i.p zostanie ale jej przywileje to skrócenie bana po śmierci na 3h i danie komendy /kit (bodajże) która doda mu raz dziennie skórzany set i kamienny miecz.[/left]

[left]Takie są moje propozycje według najlepsza jest pierwsza :] [/left]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
themaxpol    16
Można też dodać jeszcze zestaw diamentowy+ lub obsydianowy czyli to samo co w diamentowym + jakiś echant za ileś tam leveli np: 20 i wtedy gracz wybiera do jakiego itemu lub camil wybierz najlepiej mieczy chyba :]

Można też do samej rozgrywki dodać coś takiego jak życia które będzie można wygrać w eventach dostać za pomysły ulepszającą rozgrywkę.

Jednym z eventów można zrobić taki że administracja po całej mapie porozsypuje skrzynki w niech gąbki za znalezienie gąbki i oddanie administracji dostaje się jedno życie :]

@Up Jak już ktoś napisał serwer trzeba za coś utrzymać chyba że znajdziesz sponsora dla serwera :D. Ale vipy też lekko utrudniają grę czyli jest jeszcze bardziej hardcore :D Edytowane przez TheMaXPoL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
themaxpol    16
Ja daje tylko pomysły a z realizacją to nie wiem ;d

Nie wiem jak tam jest. Najlepiej było by gdyby ktoś wysyła sms za za określoną kwotę dostaje kod potem wstawia na forum potem administracja w grze daje zestawy :D A jak to zrobić to ja nie wiem daje pomysł:D z realizacją to już nie do mnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001
"ViP będzie polegał tylko na tym, że nie będzie miał on bana za śmierć. Będzie można je wykupić np na 1 dzień lub 7 dni."
Chcecie sprawiedliwości a sami rozbudowujecie range której nie chcecie. Vip miał tylko mieć od razu resp a czytam o zestawach, komendach, enchantach. Sami się nakręcacie. Nie chce się wtrącać bo nie jestem z HC ale poczytajcie jakie było założenie VIP-a a co z tego chcecie zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Geforce    4
Popieram MaxPol'a ale można by dać na start ten "drewniany zestaw" zawierający miecz, kilof, siekierę i łopatę tylko bez dodatkowych żyć. O ile się nie mylę jest na to plugin. Edytowane przez Geforce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
themaxpol    16
Krzycho naucz się czytać ze zrozumieniem :] Nie chodzi o dodanie tego wszystkiego do v.i.p tylko zastąpienie v.i.p'a tym a to wielka różnica.

Geforce z tym zestawem na sam początek to póki co zły pomysł to będzie można dodać dopiero jak się serwer rozwinie bo wtedy dużo osób będzie już miało jakieś eq i wtedy będzie się liczył czas w jakim zdobędziemy eq o wiele bardziej niż teraz na starcie bo każdy będzie na tym samym poziomie i ma takie same szanse :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Edronagorn    0
Strasznie jesteś natarczywy w kwestii vipa Krzychu, chodź jak sam mówiłeś nie grasz na rolecraft. Max ma fajny pomysł i ja go popieram, chodź enchant mógłby być trochę słabszy (jakoś na 10-12).
A swoją drogą z tym pluginem to nie jest zły pomysł, ale dawałby jedzenie (1-2 ciastka) i drewniany miecz. Może i mam manie uszczuplania, ale to jest hardcore i nie może być łatwo. Edytowane przez Edronagorn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil   
Gość Camil
A więc dało by radę wprowadzić hardcora na zasadzie żyć ale :
1. powiedzmy zwykły gracz będzie miał na start 10 żyć
2. tracąc wszystkie życia gracz kończy całkowicie grę, gdyż takowe życia się nie regenerują (aczkolwiek mogę sprawdzić)
3. aby grać dalej serwer po prostu został by serwerem płatnym, gdyż po każdej śmierci aby grać dalej gracz musi dokupić życia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sd5    4
Jestem w pełni za tym że musi istnieć takie coś jak ranga VIP (serwery za darmo nie chodzą :( ) choć niekoniecznie, jeżeli zrobili byśmy dobrowolne wpłaty może uzbieraliśmy by tyle by ta ranga stalą się zbędna (ale nie wiem o jakich kosztach mówimy xD )
Co do rangi VIP to mam tylko 1 prośbę... cokolwiek robicie dajcie opcję przelew 24 (najlepiej w PKO SA). Większość pieniążków z smsów idzie do operatora a jak miał bym ewentualnie się do czegoś dorzucać to na serwer a nie na operatora.

Poza tym gratuluje, fajnie gra się na serwerze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...