Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• 0
MrSkaleton

[Pytanie]OPTIFINE

Pytanie

MrSkaleton    89

Jaką wersję mam wybrać? :x

Parametry komputera:

Pamięć ram: 2GB

Typ systemu: 32-bitowy system operacyjny

Procesor: Intel® Core2 Duo CPU T5450 @ 1.66 GHz

Tak wiem, że bardzo słaby komputer, ale z tym zwykłym OPTIFINE w lesie mam 28+ FPS na TINY (Z usuniętą mgłą itp.).

Tak, wiem, ktoś założył ostatnio taki temat, ale ja mam innego kompa, więc inna wersja Optifine może być ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Atexor    424

Wszystko zależy od sprzętu. Najbardziej to Smooth na twój sprzęt. Możesz też spróbować "multi", jednak on potrafi więcej zepsuć niż zdziałać na 2-rdzeniowych. Wgraj też javę 7 jak nie masz (a szóstkę usuń).

Aby wyciągnąć FPS'y to przeznacz także więcej RAM'u na grę, zdefragmentuj dysk i jak masz go zapchany w co najmniej 80% to usuń niepotrzebne śmieci i przeczyść rejest (CCleaner, Odkurzacz - taki program, nie AGD ;)). Można by też podkręcić procesor jak zasilacz nie jest no-name i jego (procesora) obecna temperatura nie przekracza ok. 45C (jak dawno nie czyściłeś kompa to go przeczyśc sprężonym powietrzem czy odkurzaczem - tym razem AGD :P).

Jednak najlepiej to sprawić sobie nowy sprzęt ... i tak się dziwie, że ciągnie ci aż na ok. 30 FPS.

Podaj model karty graficznej i wersję sterownika na kompie. Jak masz windowsa XP, to wgraj Service Pack 3 jak nie masz. Przyśpiesza trochę kompa (prócz zabezpieczeń trochę zoptymalizowywuje kod ...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

Pobierz każdą (których jest bagatela 4) i sprawdź która da najlepszy wynik? 20 minut eksperymentów cię nie zbawi przeca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MrSkaleton    89

@UP

Łatwo tak mówić, ale mam limit internetu, to by mi pobieranie tego zabrało ponad 30 minut... (na wakacje gdy się skończy ten internet biorę lepszy bez limitu) dlatego też się pytam.

@2UP

Tym programikiem czyszczę co 1 miesiąc. A co do wyczyszczenia od środka, to będzie ciężko, ponieważ mam laptopa...

Mam Windows Vista Home Premium, Java 7 (Aktualizuje od razu, gdy wychodzi nowa wersja).

Jak sprawdzić model karty graficznej i sterownik kompa?;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

Laptop ... to już jest winowacja dlaczego tak mało FPS. Tu już będzie ciężko cokolwiek zrobić, a o podkręcaniu czy wymianie sprzętu nie ma mowy. Pozostają tylko zabiegi w systemie.

Kartę graficzną itp. sprawdzisz np. w programie AIDA (następca Everest'a).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75

Ludzie, co wy macie do tych laptopów >3.(ale pc i tak lepszy xD) dołączam się do pytania. Nie chcę już spamować forum xD. Najlepiej mógłby ktoś w 'modyfikacje' wyjaśnić który optifine do czego służy? Będę wdzięczy - zawsze pobieram pierwszego lepszego, a i tak co najwyżej 10 fps (omg, jeszcze ok. Sto zeta do nowego kompa xd) to jak?

@topic: wracając do tematu - próbowałeś optymalizować kompa? Ręcznie, lub programem typu gamebooter, lub advenced system care?

Ludzie, co wy macie do tych laptopów >3.(ale pc i tak lepszy xD) dołączam się do pytania. Nie chcę już spamować forum xD. Najlepiej mógłby ktoś w 'modyfikacje' wyjaśnić który optifine do czego służy? Będę wdzięczy - zawsze pobieram pierwszego lepszego, a i tak co najwyżej 10 fps (omg, jeszcze ok. Sto zeta do nowego kompa xd) to jak?

@topic: wracając do tematu - próbowałeś optymalizować kompa? Ręcznie, lub programem typu gamebooter, lub advenced system care?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75

Chociażby killować procesy xD poprzez notatnik, się da ale nie pamięam już jak xD. Mi przeważnie pomaga trochę wywalenie wszystkiego co niepotrzebne z paska zadań (czy jak on tam... Ten po lewej na dole xd) i powyłączać procesy w menadżerze zadań, xD. Jednak wolę zrobić to gameboosterem, lepszy efekt xD.

Tak na offtop: Kurde muszę przestać z tym 'xD'.....

*optymalizować xD...

@edit: powie mi ktoś co ja odwalam? Omg...

@edit2: @down: jak nie musisz to nie dodawaj nic... Ale ty spamu dzisiaj narobiłeś na forum...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gra_Vu    0
Napisano · Ukryte przez Mofixil, 17 Kwiecień 2012 - Spam.
Ukryte przez Mofixil, 17 Kwiecień 2012 - Spam.
- Kto pomoże 15 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...