Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
dex3r

Mój mod - wasze pomysły

Rekomendowane odpowiedzi

norbusia    10
na bagnach krokodyle :P
z krokodyli by wypadala zielona skura taka jak z krow i mozna by bylo z niej zrobic zbroje ktora byla by troche bardziej wytrzymala od tej ze skury krowy ale gorsza od zelaznej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kowal25    0
to może jakiś grafik ???? bo ja niezbyt bo ja nawet przedłużonej strzały nie potrafię zrobić XD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
norbusia    10
kowal mu niechodziło o grafike do konia, niedzwiedzia itp. mu chodzilo o to ze trudno jast napisac kod na konia :P

PS: Obrazki już powinny działać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MiloszQ    0
[quote name='Norbi :P' timestamp='1335725539' post='65771']
na bagnach krokodyle :P
z krokodyli by wypadala zielona skura taka jak z krow i mozna by bylo z niej zrobic zbroje ktora byla by troche bardziej wytrzymala od tej ze skury krowy ale gorsza od zelaznej :D
[/quote]
Norbi, istna gadzież z mo'creatures :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
maćko :P    22
norbi, pomysł co do słowa z mo'creatures...

co do konia 2 pytanka:

1. czemu rafał?
2. fajnie by było żeby funkcjonował inaczej niż w mo'creatures, zrób go fajniej
to drugie to nie pytanie, ale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kowal25    0
Norbi ale powiedział chyba model to ja sięnie znam może chodzi o kod ale ja myślę że chodzi o wygląd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
norbusia    10
[quote name='MiloszQ' timestamp='1335726574' post='65777']
Norbi, istna gadzież z mo'creatures :mellow:
[/quote]
tak, wiem ale w mo'creatures jest wiele zwierzat, niekture sa nie potrzebne a krokodyle, konie i ptaki sa moim zdaniem najlepsze wiec jak ma dodawac jakiegos moba to czemu nie takiego??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
norbusia    10
[quote name='maćko :P' timestamp='1335726903' post='65783']
dobrze, może masz rację, ale z tą skórą to czyste zrzynanie ... :)
[/quote]

grałem kiedyś z modem mo'creatures ale stwierdziłem, ze jest tam za duzo zwierząt może dlatego od razu pomyślałem o krokodylach i tej skórze oczywiście te krokodyle mogły by dawać coś innego, ale co? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kowal25    0
DeX3r o co ci chodziło ???? o kod czy model bo chce to rostrzygnąć bo nie chce się bez powodu z panem Norbim kłócić

hmmm myślałeś o tym by z krokodyli wypadały zęby ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
norbusia    10
zęby mogły by być używane do innego rodzaju strzał albo mógł by zostać zmieniony crafting dzidy :P
ja się z nikim nie chce kłócić porostu chciałem Ci wytłumaczyć o co dokładnie chodziło ale jeżeli Cię to uraziło to sorry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kowal25    0
nie norbi mnie to nie uraziło po prsotu chcę się dowiedzieć o co chodziło i sory że tak na ciebię naskoczyłem XD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
norbusia    10
spoko a z tymi zębami to dobry pomysł :P drop może byc 50% na 50% skóra albo zęby
DeX3r jak będziesz to napisz co o tym myslisz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kowal25    0
A myślałeś o tym by to była lepsza dzida i lepsza strzała ?? Ciekawie by było że w tej ulepszonej zamiast krzemienia były by te zęby Edytowane przez kowal25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
norbusia    10
o tym właśnie pomyślałem "inny rodzaj strzał" no wiadomo ze musiała by być lepsza bo trudniej materiały zdobyć :P
lepsza dzida tez mogła by być, zwykła zadaje obrażenia takie jak kamienny miecz a ta by mogła zabierać jak żelazny, tylko ze z tej dzidy można tak ze bić, wiec jeżeli ktoś zrobi sobie taka dzidę to mógł by jej używać jako miecz, nie musiał by tracić tyle materiału, ponieważ dzidy się nie kończą (chyba ze się nimi rzuca) ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kowal25    0
To może niech autor to zmieni po prostu to chyba nie będzie trudne xd

Ja mam jeszcze pomysł czy próbowałeś dodać np pragnienie ?? Np wtedy by się przydała ta cola bo ona np uzupełniała by trochę tego i trochę tego xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zjivor    1
Blok redstone ktory przewodzi prad, skora wypadajaca z creepera z ktorej mozna zrobic zbroje i dzieki tej zbroi wyglada sie jak creeper, nowy minecart ktory jezdzi bez torow oraz tory jednokierunkowe ktore jak jedziesz w jedna strone to nic sie nie dzieje a jak jedziesz w druga strone to cie zatrzymuja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
lkuszal    76
[center]dodanie naturalnego spawnowania [url="http://pl.minecraftwiki.net/Gigant"]giganta[/url] a z niego po zabiciu wylatywał by blok diamentowy i 5 zombie(tak jak ze slimami)
dodanie przedmiotu który po uderzeniu w ziemię trafia piorun, i hełmu z redstona, który by chroniła przed piorunem. nrn[/center]
[center]ndn[/center]
[center]sss[/center]
dodanie mikstury odrzutu (rzucasz pod siebie i wszystkie moby w okręgu 20 kratek odlatują o 5.
miotacz ognia(crafting
[center]nzn[/center]
[center]ndn[/center]
[center]nnn[/center]
n-nic
d-diax
z-zapalniczka
r-redstone
s-kamień Edytowane przez lkuszal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fendorath    14
Siemka To znowu ja z nowymi pomysłami :D :
1.Dodanie ryb neutralne i wrogie
2.Skrzydla Archaniola unoszenie sie na max iles kratek
3. Tarcze
4. Miecze noze do zucania
5.Lustro
6.Okulary ktore pozwalaja lepiej widziec w nocy
7.Laser Doreczny ktorym mozesz wypalic cos
8.Pioruny jak wala to dziure robia
9.Rozne rodzaje piorunow kulisty normalny itd :P
10.Butla ktora daje ci powietrze na iles minut
11.Pletwy szybsze plywanie pod woda
12.Material lagodzacy upadek z duzej wysokosci
13.Dodanie roznych kolorow lozek
14. Dodanie krwi ( Mozna wylaczyc zwiekszyc i na HYPERBLOOD )
15.Mozna kopac i kopac i kopac zwiekszenie kopania chodzi mi oto ze mozna 156 kratek w dol kopac i bedrocka nienapotkasz
16.Czym nizej to tlen potrzebny
17.Dodanie lin i hakow
18.Mapa na scianie
19.Dodanie wieloryba
20.Katana ktora rozcina potwory

To tyle :> Napewno cos wymysle sorki ze mnie tak dlugo nie bylo w tym temacie ale poprostu nie zagladalem :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kowal25    0
jakich pomysłów maćko np ?? Bo może czegoś nie widziałem ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
norbusia    10
[quote name='Zjivor' timestamp='1335730865' post='65807']
Blok redstone ktory przewodzi prad, skora wypadajaca z creepera z ktorej mozna zrobic zbroje i dzieki tej zbroi wyglada sie jak creeper, nowy minecart ktory jezdzi bez torow oraz tory jednokierunkowe ktore jak jedziesz w jedna strone to nic sie nie dzieje a jak jedziesz w druga strone to cie zatrzymuja.
[/quote]
moim zdaniem takie tory nie sa potrzebne,ale zadecyduje autor :P
skóra z creepera to dobry pomysł gdy ją mamy na sobie to wyglądem przypominamy creepera i ona nas nie atakują, a co do bloku to może się przydać :)

[quote name='lkuszal' timestamp='1335731120' post='65809']
[center]dodanie naturalnego spawnowania [url="http://pl.minecraftwiki.net/Gigant"]giganta[/url] a z niego po zabiciu wylatywał by blok diamentowy i 5 zombie(tak jak ze slimami)
dodanie przedmiotu który po uderzeniu w ziemię trafia piorun, i hełmu z redstona, który by chroniła przed piorunem. nrn[/center]
[center]ndn[/center]
[center]sss[/center]
dodanie mikstury odrzutu (rzucasz pod siebie i wszystkie moby w okręgu 20 kratek odlatują o 5.
miotacz ognia(crafting
[center]nzn[/center]
[center]ndn[/center]
[center]nnn[/center]
n-nic
d-diax
z-zapalniczka
r-redstone
s-kamień
[/quote]
hełm z redstona który chroni przed piorunami to mi się podoba :P

mój pomysł:
narzędzia z redstona :P
crafting taki jak zwykle narzędzia (np. kamienne) tylko zamiast kamienia redstone
były by tak wytrzymałe jak żelazne
Po co?? Tak o bo redstona jest bardzo duzo a prawie wcale się nie przydaje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kowal25    0
Hmmm według mnie to niedobry pomysł .redstona można wydobyć szybciej i w większej ilości niż żelazo więc po Co wtedy będzie żelazo ?? Edytowane przez kowal25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dex3r    143
[quote name='Norbi :P' timestamp='1335726173' post='65774']
kowal mu niechodziło o grafike do konia, niedzwiedzia itp. mu chodzilo o to ze trudno jast napisac kod na konia :P

PS: Obrazki już powinny działać
[/quote]

O kod się nie martwicie ;) Nie widzę na dzień dzisiejszy rzeczy, której nie mógłbym zrobić w Javie, to zależy tylko od czasu. Kod konia do jakieś 30min pracy, albo mniej. Mi oczywiście chodzi o grafikę, a dokładniej o model. Wszystkie modele w MC są napisane w wektorach w OpenGL-u, co jest czarną magią dla mnie i nie tylko. Jedyną osobą którą znam i to ogarnia jest... Notch i Jeb?

Co do pomysłów, jest ich tylke, że nie ogarniam :o Niektóre z nich są świetne, niektóre mniej. Jednak na pewno duuuużej większości z nich nie uda mi się dodać do gry. Tym czasem mam ochotę zrobić nowy świat, podobny do Endu, tylko bosem byłby Giant! Inspiracją oczywiście był pomysł @Ikuszal [url="http://forum.minecraft.pl/topic/11142-moj-mod-wasze-pomysly/page__st__100__p__65809#entry65809"]http://forum.minecra...5809#entry65809[/url]
Już się biorę do pracy, zawsze chciałem mieć własny świat, jak Aether. Edytowane przez DeX3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...