Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• 0
Kexan

[problem] Millenaire Mod - specjalne bloki plemieni

Pytanie

Kexan    9

Witam,

Ostatnimi czasy gram na Yogboxie (Minecraft z modami, wszystko połączone przez Yogcast) i mieszkam w wiosce Majów. Cały czas donoszę im materiały na budynki, aby miasteczko rosło w siłę i wygląd. Lecz dziś na liście materiałów na chyba 4 ulepszenie targu pojawiło się m. in. 50 złotych ornamentów.

Z tego co myślę, to jest unikalny blok Majów, inne rody (Hindusi, Nordowie i Japończycy) maja inne.

Ale jest problem- nie wiem, jak stworzyć jaki ornament. Wiem, ze oni tworzą je, gdyż mieli 2, wyruszyłem na kilku godzinna przygodę, a po wyprawie mieli 5.

Lecz nie wiem, czy mogę im jakoś pomóc i samemu tworzyć takie bloki. Ale jest problem, gdzie na jego odpowiedź spodziewam się w tym temacie -

Jak i czego?

Cytat z Millenaire Wiki:

The Mayans created these elaborate gold leaf ornaments which they pounded into place over the stone blocks on their amazing structures. When in place they would then adorn the block with colorful materials and gems. The Mayan Carvers created these amazing blocks, they simply required a gold ingot and a block of stone per square to create these amazing pieces.

Nie jestem zbyt dobry z angielskiego, ale zrozumiałem, że należy jakoś połączyć czysty kamień i sztabkę złota na placu.

Wie ktoś, jak to zrobić? Zawsze chyba mogę podejrzeć każdy zakątek wioski i poszukać.

Z góry dziękuje za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Atexor    424

Dobrze tłumaczysz, sztabka żelaza i kamień zwykły. Spróbuj dać jedno na drugie i odwrotnie, w kwadrat 2x2 jak szachownica, potem 3x3, 3x2 zmieniajac miejsca (zamieniając je), a także kładąc jeden na drugi. W internecie i na ich wiki nie ma info (przynajmniej ja nie mogę znaleźć) jak to zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kexan    9

Niestety tak nie jest, gdyż książka z listą receptur nie zawiera tego przepisu.

Inne plemię przepala cegły na świeżym powietrzu i pewnie podobnie jest u Majów, tylko właśnie nie wiem jak to robią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

Ja w tego moda nie grałem i biorę to na logikę oraz na to, co znajdę. Może jakieś "let's play" czy "gameplay" z tego moda na YouTubie się znajdzie ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...