Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
treeq

Problem z wgraniem mapy

Pytanie

treeq    0
Witam.

Mój problem dotyczy wgrania apy na multi. Chodzi o to, że mam folder, wrzucam go przez klienta FTP zmieniam wszystko w notatniku zeby czytala ta nazwe folderu i nic. Raz mi sie udało i tylko połowe mapy wczytalo tzn. przez miasteczko przechodzila tak jakby linia - po jednej stoja budynki a po drugiej stronie nie ma nic.

Czekam na pomoc.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
treeq    0
Tzn mapa tak jakby połowa sie zapisala a polowa nie. Jak wrzuce ja na singla to jest to samo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
@edit: jak ktoś widział przed editem to niedoczytałem poprzedniego posta xD... Widocznie grzebałeś w plikach. Nie naprawisz już... Przykro mi... Edytowane przez Wintalan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
treeq    0
To dlaczego polowa mapy funkcjonuje normalnie a na drugiej polowce jest czysto?
Mam cały folder na pulpicie wiec dlaczego nie naprawie tego
[color=green]Edytuj posty //Mof[/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
Bo widocznie nie naruszyłeś plików z tymi chunkami które działają, albo po prostu bawiłeś się w przenoszenie itp. I w tych miejscach stan świata jest na poziomie seed'a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Zrozumiałem tak: Masz na pulpicie folder world z mapą, która dobrze działa na single. Wyłączasz serwer, wchodzisz na FTP, usuwasz stary folder world z serwera, wrzucasz ten z pulpitu, włączasz serwer i nie ma połowy świata? Jeżeli nie, to zrób tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
@up: na siglu ma tak samu.
Ps: @up: twoja sygnaturka... Noo... Tak... - omg... Za dużo dupnych poradników na ten temat na necie się naczytałem i w to uwierzyłem... Pewnie lałeś ze śmiechu ;xD Edytowane przez Wintalan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Jak ma na singlu tak samo to raczej przepadło. Sprawdź czy nie masz plików zapasowych, z dziwnymi końcówkami, jak _0, .bak itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi