Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Wintalan

[Solved]Automatyczne generowanie świata

Pytanie

Wintalan    75
Siema. Mam prywatny serwer i generuję dla niego mapkę na singlu. Dlaczego na singlu? Bo robię to modem na górzysty generator świata (extreme clifs dla ciekawskich) który niestety nie działa na serwerach. No więc takie latanie z mapką po świecie i generowanie jest czasochłonne. Chcę wygenerować jak najdalej, gdyż ostatnio miałem poucinane chunki za oknami domu (ok. 100 kratek urwiska... świat z moda/ świat normalny) i wolę dmuchać na zimne. A zbudowałem się tam, bo miejsce w pobliżu było epickie... Więc czy jest jakiś sposób aby wygenerować automatycznie świat np. Na odległość 10000 kratek od steva/spawnu? Wiem że był chyba jakiś sposób przez moda single player commands, więc dodam, że go używam. Edytowane przez Wintalan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Monualen    108
Ta jest możliwość. Na SPC wpisz /setspeed 10000

Tego jest jeden minus - prześcigniesz chunki i będziesz miał crasha oraz lagi. Zaraz po tym radzę zrobić normalnego speeda (/setspeed 5 chyba albo 1 ...).
Tyle wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
EniuuuPL    43
Zrób świat i załaduj chunki na terenie mniej więcej 1200x1200 a potem w border daj wielkość świata na 1000x1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Adeo    34
Eniu mu nie o to chodzi...

SpoutCraft mial takie cos ze ladowal chunki iles tam od Ciebie, ale watpie, ze to zadziala bo spot to spot... Bedziesz musial lata chyba xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Gość AsgarothDaFae   
Gość AsgarothDaFae
Problem rozwiązany. Zamykam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...