Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
jamba

[Solved]budowa automatycznej komory duszącej

Pytanie

jamba    0
Witam,
proszę o pomoc w skontruowaniu komory duszącej jak w tytule
jej zadaniem będzie zgniecenie/odciecie doplywu powietrza mobom za pomocą tłoków
generalnie całą konstrukcję mam już gotową i sprawną,

chodzi mi teraz o automatyzację która ma polegać na automatycznym
odcięciu zasilania tłoków po dokładnie 7 sekundach [najlepiej gdybym miał możliwość jeszcze regulowania tego czasu repeaterami]

pozdrawiam serdecznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
jamba    0
[quote name='Wintalan' timestamp='1332426393' post='55850']
Może byś tak nick z gry podał???
[/quote]
narazie gram tylko singla, raczej nie spotkacie mnie na serwerach multi
pozdrawiam serdecznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
jamba    0
aa trzeba było tak od razu
jb123

edit: poprzednie konto uzywa teraz braciak, sorka za pomylke, jesli ma to jakies znaczenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
Płapka gniewcąca z tłoków sprawdza się tylko na graczach - czyli na tobie, lub innym graczym na MP. Moby zaczną się bgować po zgnieceniu. Mają być zabjane po wejściu na płytkę naciskową czy jak? Radze raczej zrobic komorę duszącą z wody. Umiesz czy mamy wyjaśniać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
jamba    0
hmm.. dziwne że mówisz o tym bugowaniu. U mnie tłoki z cobblem jako przedluzenie tloka, sprawdzają się znakomicie, brakuje mi tylko timera który automatycznie wyłączy tłoki po 7 sekundach zgniatania/duszenia. podobny mechanizm zastosował Etho w swoim poradniku
http://www.youtube.com/watch?v=nrtcJ4c_6oQ&feature=relmfu
lecz nie łapię jak ten timer u siebie wybudować,
za sekundkę dorzucę kilka screenów jak to u mnie wygląda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
jamba    0
pusta komora
[img]http://oi41.tinypic.com/240xd0x.jpg[/img]

duszące się mobki
[img]http://oi41.tinypic.com/9tl6wm.jpg[/img]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Gość AsgarothDaFae   
Gość AsgarothDaFae
Problem rozwiązany. Zamykam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Podobna zawartość

• Przez dob
      Witam. Szukam i szukam osłów i nic. Są oczywiście lamy w górach, ale na trawiastych równinach same konie w różnych maściach. Kiedyś odnalezienie osła było łatwiejsze... Czy coś się zmieniło? Czy szukać gdzieś indziej?
    • Przez RusheR608
      Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Poradnik pokazuje jak krok po kroku zbudować prosty mob grinder oparty na mob spawnerze.Nauczył mnie go budować znajomy LINK do jego kanału : Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.
      Link do poradnika CTSG : Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.
      . Link do mojej mapy pokazanej w filmie : Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

• Przez Avalkiz
      http://www.youtube.com/watch?v=0tbPNw2q4qA

• Przez Ymir
      Witam.
      Mój problem polega na następującej rzeczy: posiadam miasto, na którym założony jest cuboid. W mieście zbudowana jest tak jakby farma, na której chcę powiększać "rzeszę" moich zwierząt. Na cuboidzie w mieście ustawione są: mob-spawning deny, mob-damage deny, build deny, construct deny resp-delay 0; z kolei na cuboidzie farmy, która w całosci znajduje się w cuboidzie miasta są : mob-spawning allow, mob-damage deny; Jeżeli chcę spawnować zwierzęta z tych jakby "jajek" nic się nie pojawia. Gdy zezwolę na spawn mobów w całym mieście wtedy udaje się to, lecz spawnują się także szkielety itd. Stąd moje pytanie: Co trzeba zrobić, aby moby respiły się na "farmie", lecz aby nie miało to miejsca w mieście?

[right]Pozdrawiam[/right]

[right]Ymir[/right]
  • Dodaj nową pozycję...