Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
hama

Kupno gry

Pytanie

hama    0
Przepraszam, że temat powtarzam ale poprzedni jest zamknięty.
Witam i proszę o pomoc. Nie mogę kupić Minecrafta według zaleceń, które tutaj wcześniej przeczytałam. Opiszę jak ja to robię i może ktoś kto kupował płacąc przez Paypala odezwie się i oświeci mnie w temacie: Co robię nie tak. Znajomi radzą mi żebym kupiła kod na Allegro ale ja nie popieram piractwa. Niestety Minecraft nie udostępnia płatności, alternatywnych dla Paypala, z jakich mogłabym skorzystać. Najlepiej byłoby gdyby można było zapłacić normalnym przelewem na konto bankowe. A więc tak:
-Wchodzę na stronę www.minecraft.net .
-Klikam wielki przycisk "Buy Now!".
-Loguję się na swoje konto (wcześniej utworzone do tego celu i niewykorzystywane do niczego innnego).
-Klikam przycisk "kup kod (lub grę - coś w tym rodzaju) dla tego konta".
-Na następnej stronie wybieram "zapłać przez Paypal", akceptuję warunki i przechodzę dalej.
-Grzecznie pytają czy mam swoje konto Paypal, czy będę płacić kartą jako gość. Mam konto więc rozwijam, wpisuję co trzeba i loguję się do niego.
-Sprawdzam dane: po lewej Minecraft szt 1, koszt 19,95 euro. Po prawej: dane do wysyłki - mój domowy adres podany w Paypalu, saldo konta 19,95 euro (na Paypalu jest trochę więcej) i adres mailowy do korespondencji taki sam dla Paypala i konta na Minecraft.
-Klikam raz "zapłać teraz" i ... po chwili wyskakuje mi komunikat, że nie mogą przetworzyć mojej płatności, że skorzystaj z innej formy płatności i przycisk "powrót do strony handlowca".
-Wracam a tam "zakup anulowano" i "spróbuj ponownie".
Próbuję i wszystko się powtarza. Wkoło Macieju i do us...... śmierci. Przepraszam za końcówkę ale to zaczyna się robić frustrujące. Pisałam do Paypala to kazali mi tylko przewalutowac środki na euro bo nie były. Jasno i przejrzyście napisali co mam po kolei zrobić. Przewalutowałam i dalej to samo. Zanim napiszę do nich jeszcze raz chciałabym mieć pewność, że podczas kupowania robię wszystko jak należy. Nie wiem... może zamiast adresu domowego w adresie do wysyłki ma być wpisanu mój login z konta Minecrafta i adres email. albo może mam najpierw ściągnąć klienta gry lub Demo i z tej strony zaczynać?
Proszę niech ktoś kto kupował przez Paypal odezwie się i "łopatologicznie" napisze gdzie robię błąd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
hama    0
Konto mam w Pocztowym i dlatego żeby kupić zakładałam w Paypalu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Jeżeli korzystasz z chrome, otwórz nowe okno incognito i tam wszystko rób.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
marcelo256    0
grałem na demo miałem 100 minut by grać czas mi sie skończył niewiem czy mam już kupić od razu czy da sie jeszcze ściągnąc za darmo minecrafta :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
hama    0
Potwierdzam, kup bo drugie demo nie pójdzie. Mój biedny skin siedzi w prowizorycznej ziemiance a ja usiłuję kupić grę aby go uwolnić. Skorzystam z twojej podpowiedzi DeX3r bo korzystam z chrome ale później. Na oficjalnej stronie, w pomocy przeczytałam, że jeżeli zakup się nie powiedzie to próbować po 48 godzinach. Wprawdzie tyczyło się to innej formy płatności (o ile przeglądarka dobrze mi przetłumaczyła) i stosowałam już ten sposób ale dla pewności poczekam do jutrzejszego przedpołudnia. Może w tym czasie jeszcze ktoś coś podpowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
hama    0
Przykro mi [font=helvetica, arial, sans-serif][color=#282828]DeX3r. Robiłam wszystko jak poprzednio na incognito i dalej to samo :( Ponieważ nikt więcej nie odezwał się zakładam, że wykonuję wszystkie działania na stronie zakupu prawidłowo. Będę pisać do Paypala.[/color][/font]
[font=helvetica, arial, sans-serif][color=#282828]W[/color][/font][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]itam, to znowu ja. Ponieważ spotkałam się z podobnym problemem na innym forum i nikt nie udzielił odpowiedzi pozwalam sobie na zacytowanie fragmentu odpowiedzi jaka dostałam od Paypala: "... [/font][/color]że jest ona [płatność] odrzucana ze względu na preferencje otrzymywania płatności przyjęte przez sprzedawcę, który akceptuje płatności zrealizowane jedynie za pomocą karty.
Wykonanie płatności z salda konta PayPal nie jest więc w tym konkretnym przypadku niestety możliwe...". I to by było na tyle jeśli chodzi o mój legalny zakup gry, karty bowiem nie posiadam i nie będę jej wyrabiać tylko dla tego celu. :( :mad2: Edytowane przez hama

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Kompletna bzdura! Ja kupiłem posiadając kasę przelaną z innego konta paypal a nie z karty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
hama    0
Też zdaje mi się, że byłoby to wyraźnie zaznaczone na stronie lub w pomocy Minecraft. Gdybyś mógł dowiedzieć się i napisać czy płatność była z salda konta Paypal, czy z powiązanej z kontem Paypal karty miałabym jakiś punkt "podparcia" dla dalszego dopytywania się o przyczyny dla których moja płatność jest niemożliwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Nie dam rady się tego dowiedzieć, ale jestem na 99% pewien że to nie ma nic do rzeczy, a na paypalu tłumaczą się bo nie mają co innego powiedzieć

[color=#008000]//CZEMU MAM TAKI DZIWNY AVATAR I NIE MOGE GO ZMIENIĆ?![/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
hama    0
Mam, mam, mam konto premium. Nie wiem czy to zbieg okoliczności, czy w tym tkwił problem. Używam chrome, na IE właściwie nie wchodzę. I tu niespodzianka, kiedy w przypływie desperacji ;) odpaliłam IE i wykonałam wszystkie czynności jak poprzednio płatność poszła bez problemu. Nie znam się na tym, odnotowuję tylko dla zasady, żeby było wiadomo jak rozwiązałam swój problem. DeX3r dzięki za zaangażowanie. Plusik. Jak dla mnie temat można zamknąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...