Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Donald985

Serwer ycraft

Pytanie

Donald985    1
Mam problem polegający na tym ze na moim serwerze w miejscu spawnu nie da się niszczyć ani stawiać bloków jak zrobić aby tego nie było. Jeżeli pytanie jest banalne wybaczcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
lkuszal    76
przesunąć MCeditem miejsce spawnu, albo spróbować łózkiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Donald985    1
co do tego odejścia od spawnu to kijowy pomysł ponieważ mam to tez na papach typu podwodny survival czy ant farm wiec nie ma jak grac postaram się zrobić coś tym mceditem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
Spróbuj dopisać do pliku server.properties linijkę:
[quote]spawn-protection-size=0[/quote]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
lkuszal    76
jeżeli mowisz o = i - to tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Donald985    1
takiej linijki u mnie nie było i i tak to nic nie zrobiło wiec się chyba poddam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
A dałeś sobie adma/opa i wywaliłeś pluginy? Używasz permissions, lub coś innego do uprawnien? Błąd polega na tym że wyświetla się info o tym że nie masz praw aby coś tam robić, czy po prostu stawiasz klocek i go nie ma? Co do dopisania tekstu to wieczorem oblukam co i jak w plikach mojego serwa i ci napisze co powinienneś dokładnie zrobić xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Donald985    1
nie mam plugaina na opa wszystkim steruje za pomocą konsoli a co do tych bloków to stawiam i go niema albo niszczę i się znowu pojawia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
Bo plugin na opa (operatora/admina) nie istnieje to jest domyślnie... W pliku 'ops' wpisz swój nick. a co do pluginu to miałem na myśli np. Permisions. A co do problemu to są zwykłe lagi serwerowe, kilkij przycisk żeby postawić klocek, odczekaj trochę, nawet pół godziny, i napisz czy w ten sposób działa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
Bo plugin na opa (operatora/admina) nie istnieje to jest domyślnie... W pliku 'ops' wpisz swój nick. a co do pluginu to miałem na myśli np. Permisions. A co do problemu to są zwykłe lagi serwerowe, kilkij przycisk żeby postawić klocek, odczekaj trochę, nawet pół godziny, i napisz czy w ten sposób działa. A no i serwer masz na bukkicie, vanili (oficjalne oprogramowanie od mojang), czy hamachi? W hostingu, czy na kompie??? Edytowane przez Wintalan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
<facepalm> Bo właśnie po to jest spawn protection żeby nikt nie mógł go rozwalić.
Jak masz cmdbooka albo Essential to odejdź gdzieś i wpisz /setspawn Przeniesie ci to spawn w inne miejsce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
bandy    2
Ale bzdury piszecie... W pliku bukkit.yml edytujesz linijkę[CODE] spawn-radius:[/CODE] zmieniając jej wartość na 0.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
EniuuuPL    43
Fajnie będzie jak ci gracz dziursko zrobi pod spawnem prawda ._. konsola ---> op nick i gotowe i radze ci nic z protectem spawnu nie robić..

hmm zabawiłem sie w górnika ;d spojrzalem na date ostatniego posta ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi