Donald985 1 Napisano 15 Marzec 2012 Mam problem polegający na tym ze na moim serwerze w miejscu spawnu nie da się niszczyć ani stawiać bloków jak zrobić aby tego nie było. Jeżeli pytanie jest banalne wybaczcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 lkuszal 76 Napisano 15 Marzec 2012 przesunąć MCeditem miejsce spawnu, albo spróbować łózkiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 SkateKoliva 31 Napisano 15 Marzec 2012 Odejdz 15/30 klockow od spawnu lub mianuj sie na opa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Donald985 1 Napisano 15 Marzec 2012 co do tego odejścia od spawnu to kijowy pomysł ponieważ mam to tez na papach typu podwodny survival czy ant farm wiec nie ma jak grac postaram się zrobić coś tym mceditem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Atexor 424 Napisano 15 Marzec 2012 Spróbuj dopisać do pliku server.properties linijkę: [quote]spawn-protection-size=0[/quote] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Donald985 1 Napisano 16 Marzec 2012 a to nic nie zrobi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Kasel2000PL 11 Napisano 16 Marzec 2012 Nic poza tym że będziesz mógł budować przy spawnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Donald985 1 Napisano 16 Marzec 2012 wpisalem to i nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Donald985 1 Napisano 16 Marzec 2012 ale z tymi kreskami mam to wpisac czy bez? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 lkuszal 76 Napisano 16 Marzec 2012 jeżeli mowisz o = i - to tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Wintalan 75 Napisano 16 Marzec 2012 Linijki nie dopisuj tylko edytuj istniejącą, bo takowata istnieje. Do tego usuń wszystkie pluginy które mogą to blokowaÄ, i daj sobie opa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Donald985 1 Napisano 17 Marzec 2012 takiej linijki u mnie nie było i i tak to nic nie zrobiło wiec się chyba poddam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Wintalan 75 Napisano 17 Marzec 2012 A dałeś sobie adma/opa i wywaliłeś pluginy? Używasz permissions, lub coś innego do uprawnien? Błąd polega na tym że wyświetla się info o tym że nie masz praw aby coś tam robić, czy po prostu stawiasz klocek i go nie ma? Co do dopisania tekstu to wieczorem oblukam co i jak w plikach mojego serwa i ci napisze co powinienneś dokładnie zrobić xd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Donald985 1 Napisano 17 Marzec 2012 nie mam plugaina na opa wszystkim steruje za pomocą konsoli a co do tych bloków to stawiam i go niema albo niszczę i się znowu pojawia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Wintalan 75 Napisano 17 Marzec 2012 Bo plugin na opa (operatora/admina) nie istnieje to jest domyślnie... W pliku 'ops' wpisz swój nick. a co do pluginu to miałem na myśli np. Permisions. A co do problemu to są zwykłe lagi serwerowe, kilkij przycisk żeby postawić klocek, odczekaj trochę, nawet pół godziny, i napisz czy w ten sposób działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Wintalan 75 Napisano 17 Marzec 2012 (edytowane) Bo plugin na opa (operatora/admina) nie istnieje to jest domyślnie... W pliku 'ops' wpisz swój nick. a co do pluginu to miałem na myśli np. Permisions. A co do problemu to są zwykłe lagi serwerowe, kilkij przycisk żeby postawić klocek, odczekaj trochę, nawet pół godziny, i napisz czy w ten sposób działa. A no i serwer masz na bukkicie, vanili (oficjalne oprogramowanie od mojang), czy hamachi? W hostingu, czy na kompie??? Edytowane 17 Marzec 2012 przez Wintalan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Donald985 1 Napisano 17 Marzec 2012 mam w hostingu serwer bukkit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Donald985 1 Napisano 17 Marzec 2012 juz dziala jak wlaczylem opa ale osoby bez niego nie moga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 dex3r 143 Napisano 18 Marzec 2012 <facepalm> Bo właśnie po to jest spawn protection żeby nikt nie mógł go rozwalić. Jak masz cmdbooka albo Essential to odejdź gdzieś i wpisz /setspawn Przeniesie ci to spawn w inne miejsce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 bandy 2 Napisano 24 Marzec 2012 Ale bzdury piszecie... W pliku bukkit.yml edytujesz linijkę[CODE] spawn-radius:[/CODE] zmieniając jej wartość na 0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 EniuuuPL 43 Napisano 25 Marzec 2012 Fajnie będzie jak ci gracz dziursko zrobi pod spawnem prawda ._. konsola ---> op nick i gotowe i radze ci nic z protectem spawnu nie robić.. hmm zabawiłem sie w górnika ;d spojrzalem na date ostatniego posta ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Wintalan 75 Napisano 25 Marzec 2012 Hmmm... Najlepiej ustawić spawn-protection na 1... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udostępnij tę odpowiedź
Odnośnik do odpowiedzi