Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
dex3r

Nie mogę uderzyć mobów

Pytanie

dex3r    143
Witam! Dzisiaj MC zaskoczyło mnie nie po raz pierwszy (i zapewne nie ostatni) lecz tym razem bardzo negatywnie. Otóż nie mogłem uderzyć większości mobów/graczy na serwerze, ani w inny sposób wchodzić z nimi w interakcję (tak jakby ich nie było, uderzałem blocki za nimi). Pomyślałem o OptiFine, jakieś bugi czy coś - wywaliłem. Nie pomogło. Usunąłem folder .minecraft - pomogło. Za jakieś 4 godziny włączam ponownie czystego MC, wbijam na ten sam serwer i... "Program przestał działać" No cóż, odinstalowałem javę, EasyCleaner, zainstalowałem 7 (64). Wbijam na serwer... znowu nie mogę bić mobów. Przywróciłem ustawienia fabryczne karty graficznej, przy okazji włączył mi się AutoUpdater to nowe sterowniki też wgrałem. Wbijam na serwer -> "Program przestał działać". Dodam że dzieję się to zaraz po wyświetleniu napisu "Logging in". Prawdopodobnie problem występuje tylko na Multi. Oczywiście błędy te występują na różnych serwerach (bukkit, vanila). Specyfikacji kompa nie podaję dokładnej, gdyż MC chodzi od bardzo dawna bez zarzutów jak i inne gry.
Windows 7 64 bit.
Net również chodzi bardzo dobrze (6mb - niby od tepesy ale o dziwo nie narzekam), pingi ok, więc to nie tego wina.

Ma ktoś jakieś pomysły? Bo aż się odechciewa grać, tym bardziej na serwerach pvp/survival, które tak bardzo lubię ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
dex3r    143
Powyłączałem co się dało - nic. Łącze nie jest obciążone w ogóle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
lkuszal    76
możliwe, że serwery obciążone zbytnio. I podaj specyfikację pieca tak na wszelki wypadek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Na localhoście jest to samo. Sprawdzałem wiele serwerów.
i3 2310M 2.10GHz
4GB
GeForce GT 525M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Przecież napisałem że na czystym MC ta samo chodzi... MC oczywiście 1.2.3
Model routera? Livebox. Nie gubię żadnych pakietów jeżeli o to ci chodzi, chociaż nawet jakby nie widzę żadnego połączenia między tym na problemem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190
Livebox to syf, gdybyś miał opcję podłączyć się przez normalny router to sprawdź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Livebox to syf. To jest fakt. Ale w jaki sposób ma to się mieć do mojego problemu :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190
[quote name='DeX3r' timestamp='1331828703' post='54332']
Livebox to syf. To jest fakt. Ale w jaki sposób ma to się mieć do mojego problemu :huh:
[/quote]
Tak samo jak mój stary router do tego że nie pozwalał mi się zalogować do EA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Ok, wbiłem sąsiadowi na wifi i dalej to samo. Gościu ma TPLinka jakiegoś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...