Skocz do zawartości

Kris Norris

Początkujący
  • Zawartość

    3
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralna

O Kris Norris

  • Tytuł
    Nieznany
  1. Pływanie obrazu - Minecraft 1.10.2 Forge Nvidia Gtx1050ti 4GB

    No właśnie problem tkwi w shaderach. Na laptopie o gorszych parametrach wszystko chodzi z shaderami. Na kompie włączam shadery i faluje. Wcześniej się tak nie działo, zbudowałem dość duży świat i wszystko chodziło pięknie. A nagle coś się zwiesiło. Nie wiem jak to naprawić i czy w ogóle się da. Usunąłem mody, oprócz optifine, faluje. Bez shaderów nie faluje. Kopiowałem świat z laptopa na kompa i odwrotnie. Na laptopie ze zintegrowaną kartą działają shadery Kuda, Seus (Standard, Ultra, Motion blur) I kilka wersji Sildurs natomias na komputerze odpala się tylko Kuda. Wcześniej jeszcze odpaliły się sildrusy ale teraz też już wywala do białego ekranu. Przy innych jest biały ekran. Wszystko działało jakieś pół roku i nie było problemu. Budowałem i budowałem na shaderach Sildrus extreme i wszystko działało ok. Na innych światach problem nie występuje. Tylko na tym jednym wielkim i na dodatek tylko na kompie który ma 8GB Ramu i Procek AMD podczas gdy Laptop ma 16 GB ramu i procesor intel core i3-5010U 2.10GHZ a kartę intel HD Graphics 5500 i na tym samym przekopiowanym świecie problem nie występuje. Na Minecraft mam wydzielone 4GB ramu na komputerze i 8Gb na laptopie. Nie mam nawet pomysłu czego się uczepić i gdzie szukać. Oczywiście biorę pod uwagę, że będę musiał grać bez shaderów i póki co nie mam innego wyjścia jeśli jednak ktoś będzie miał jakikolwiek pomysł to proszę aby pisał.
  2. Pływanie obrazu - Minecraft 1.10.2 Forge Nvidia Gtx1050ti 4GB

    Deszcz jest wyłączony
  3. Witam Komputer ma pół roku. 8 GB ramu, Procesor - Amd 6 core fx 6300 3.5GHZ. Windows 10 Home Edition 64Bit Karta Nvidia Gtx1050ti 4GB Temperatury mierzone podczas grania - Temp. Proc-41°C. Karta 38°C. Od wczoraj mam problem z wyświetlaniem obrazu w minecraft. Otóż obraz dziwnie faluje. (Zaczęło się po przeprowadzce do innego pokoju) Czynności jakie do tej pory zrobiłem: Wywaliłem wszystkie głośniki, woofer itd z otoczenia kompa. Zauważyłem że woofer dociskał przewód HDMI do ściany ale czy to akurat może być przyczyna? skoro po usunięciu głośników efekt wciąż się utrzymuje? Zaktualizowałem Windows Zaktualizowałem Jave Zaktualizowałem sterownik karty Podmieniłem kabel łączący kompa z monitorem. HDMI na DVI-D później VGA, efekt znika na jakieś pół godziny po czym wraca. Przeinstalowałem Minecraft łącznie z aktualizacją modów do najnowszych dostępnych pod wersję 1.10.2 Na różnych shaderach zawsze ten sam efekt. Po wyłączeniu shaderów, efekt znika ale nie wiem na jak długo bo nie miełem jeszcze okazji dłużej pograć bez shaderów. Jest to minecraft 1.10.2 Forge z modami: Optifine, Missing Piece, Roads, Worldedit, DualHotbar, I mod za pomocą którego mogę wstawiać zdjęcia w grze, nie pamiętam jak się nazywa. Dzieje się tak tylko w grze. Nie mam już pomysłu. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki. Czytałem o opcji rozmagnesowywania monitora, czy to może pomóc a jeśli tak to gdzie znaleźć tą funkcję. Na co jeszcze zwrócić uwagę, co jeszcze sprawdzić. Link do filmiku jak to wygląda: https://drive.google.com/open?id=0B1d4Lo9NDFW-OFpHTWlCNW1FZkU
×